Reklama

Reklama

Grizly

  • Česko Grizzly zabiják (viac)
Trailer

Keď v okolí malého mestečka na Aljaške začne šarapatiť neľútostný zabijak - medveď grizly, šerif Beckett (Thomas Jane) sa vydá do hôr za svojou manželkou, ekologičkou Michelle (Piper Perabová), aby ju varoval a ochránil. Namiesto nej však narazí na svojho brata Rowana (James Marsden), bývalého zločinca, s ktorým si už dávno nemá čo povedať. Ale aj to sa už čoskoro zmení, keď na nich zaútočí obrovský medvedí zabijak a obaja muži sa ocitnú v ohrození života. Na miestach, kde prežili svoje detstvo, im teraz hrozí smrť. A to je už dobrý dôvod, aby obaja odcudzení bratia zabudli na minulosť a spojili svoje sily v boji na život a na smrť s obrovskou šelmou, ktorá ich začala prenasledovať a je im neustále v pätách. Z lovcov sa stane lovná zver. Kto koho uloví, aby prežil? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (288)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Už dávno som nič detinskejšie nevidel a v dobrodružnom žánri by som film pomaly zaradil na zoznam Asylum filmov, čiže kvalita maximálne prízemná. Pritom takí známi a celkom dobrí herci tu hrali. A prvých 20 minút to vyzeralo veľmi nádejne. Potom sa však film zmenil na zraz nevidiacich. Nikto nedokáže trafiť trojmetrového medveďa pomaly z metrovej vzdialenosti, ale samozrejme suchú vetvu s priemerom 15 cm trafia poľahky. Keby sa to stalo raz, nepoviem nič, ale opakovane takéto zlyhania od začiatku do konca?  A čo vlastne robí hluchonemá v lese, kde je grizly? Ako v hlave všetko v poriadku? A prečo jej manžel je taký zapudilý ochranca zvierat, že nechá takmer zomrieť manželku, len aby nezabil medveďa? Mala snáď dobrú životnú poistku? Vrchol ale nastal na konci. Samozrejme, že ani jedna guľka huňáča netrafila, to už bolo pravidlom, ale že zvieraťu neublížia ani plamene, to už bolo fakt priveľa. Za to nožíček, ktorým si natierate maslo už bol pre neho nebezpečný. A záver seknutý, pekný pohľad na hory a koniec. Akoby to aj režisér chcel už mať za sebou... ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

"Medvídek" se povedl podle očekávání ... :)) Zajímalo by mě, jestli se jedná o oficiální, nebo aspoň nějak neoficiální remake původní klasiky Grizzly (1976), která byla na svoji dobu VELICE vydařená !! Nejinak je tomu i zde. Právě oldschoolovej vizual, drsný přírodní podmínky, kamera nás úplně vtahuje do nehostinných podmínek zimy, mokra, tmy, mlhy .. až nám z toho při sledování vlhnou pohovky ... I když tedy jak komu, Verbal neudrží už moč a nechce se nechat nacévkovat a ReDak zase stolici a na gramofon ho nikdo nedostane ... tam jsou důvody jiné ... :-D Ale u běžného diváctva je to, že vlastně píšu a mluvím o ... výýýborné atmosféře !!! Uuufff ... to byla věta století!! :-DD Atmosféra vtahuje dokonale, postavy jsou sympatické, jejich šarvátky v napětí stresu přirozené, medvídek k zulíbání!! Nádhernej macek vymodelovanej digitálními efekty, ale tak dobře, že je to radost pohledět ... K "zulíbání" v jedné scéně dokonce dojde,. kdy mědvěk rozkousne jedné z postav přes obličej hubanem celou hlavu, jenom to zakřupe ... "prý byl mrtvý než to křuplo ... hlásili v rádiu..." :-))) Medvěd se nesere a nikdo proti němu nemá šanci ... (leda snad naše zesnulé prase Pepan by mu mohlo konkurovat .. :-D ) Je to lesa pán a i hajnej se před ním schoval. Ale finální zúčtování holt musí přijít a to je notně nabušený a napínavý. Až na ten strašlivej digi-záběr s ohněm, to se každý asi pokřižuje skutečným úlekem ... (každý pozná o čem píšu). Jinak krásný 4/5**** líbilo moc ve všech ohledech... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Spokojenost. Solidní eco survival s nejlepším hereckým cástingem, který se kdy v hororu objevil za posledních 10 let. Medvídek je více než fajnový, jeho řev vyvolává husí kůži a objevuje se na plátně velmi často, což je plus. Potěší také atraktivní prostředí, slušný look, slušná dávka napětí a troška gore( v tomhle ohledu se mohlo přitlačit na pilu více, ale vynahrazovaly mi to jiné prvky. Úplný highlight je durch roztrhlý xicht Thortona a závěrečné finále, které má celkem koule nepočítajíc jednu velmi nevhodnou digitální scénu. Doporučení hodná záležitost a zatím nejlepší horor roku. 75% ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Ultimate Bear Terror?!? Nie tak celkom... Dalo sa v to (naivne) dúfať, i keď v rámci (reálnych) očakávaní to dopadlo aj tak dobre. Pekne natočené, profesionálne spracované, obsadené krásnym živým medvedíkom (filmovo zabehnutý Bart the Bear) a plejádou známych hercov, čo je všetko dokopy až podozrivo kvalitné; na to, že sa v podstate jedná „iba“ o dobrodružný animal horor béčkového rangu. Aj keď o nejakom drsnom či brutálnom horore tu samozrejme nemôže byť ani reč a človek sa musí uspokojiť s trochou napätia, atmosféry, niekoľkými kvapkami krvi a šikovnými medvedími výpadmi. Finále by som síce uvítal nočné, realistickejšie a hlavne bez toho zbytočného CGI (film sa s ním dovtedy pekne krotil), ktoré to v určitom momente až degradovalo. Ale aj tak u mňa prevažuje spokojnosť a v porovnaní s napr. pár rokov starým, slabým pokusom "Bear" či preceňovaným animal kúskom "Burning Bright" (kde bolo v každej scéne viditeľné, že predátor a herci sa naraz nestretli) mi to prišlo určite lepšie. ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Tak hodně známých herců se mihlo v tomto kousku a asi je to nejlepší horor, kde je zabiják lesní zvíře. Scény a střih s Grizzlym je perfektní a vizuál je více než slušný. Zvlášť závěrečná akční sekvence je opravdu povedená. Možná příliš dialogů ve scénáři, takže napětí a akční rádius není takový, jak jsem očekával......6/10 ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (4)

  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)

Súvisiace novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (viac)

Reklama

Reklama