Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) mal skvelý život, bohatú rodinu, aj ženu svojich snov, krásnu červenovlásku Merrin Williamsovú. Merrin bola však za neobjasnených okolností zavraždená. Z Iga je zrazu hlavný podozrivý a nikto, ani vlastná rodina, v jeho nevinu neveria. Zlomený a neprávom obvinený žije zo dňa na deň a svoje nešťastie zaháňa alkoholom. Jedného dňa sa prebudí a zistí, že na čele mu vyrastajú čudné rohy. Že by to bolo znamenie a podarí sa mu vraha vypátrať? Spolu s rohmi totiž získal zvláštnu schopnosť a rozhodne sa urobiť všetko pre to, aby vraha svojej lásky našiel. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (607)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Hodně ujetý film. Aja se s tím nepárá a kombinuje funkční drama (flashbacky do dětství, jak z knih Stephena Kinga) s mysteriozní atmoškou a bizarní komedií trochu okořeněnou hororem :) Nejvíc mě na tom bavily nekorektní humory a scéna s ustřelenou hlavou a následný výbuch smíchu střelce vládne. Alexandre Aja má prostě talent a třeba i bitka novinářů podpořená hitovkou Personal Jesus byla hodně cool. Jenže se mu tuhle směs stejnak nepodařilo ukočírovat, tak aby mě bavila dvě hodiny. Daniel Radcliffe byl ale dobrej. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Iggy je označovaný za vraha svojej jedinej lásky. Napriek tomu, že sa všetkých snaží presvedčiť o opaku, okolie v jeho blízkosti ním natoľko opovrhuje, až sa zriekne boha. Diabolské parohy, ktoré sa mu nasledujúce ráno objavujú na čele sú len začiatkom zlej predtuchy. Alebo, že by bol iný dôvod ich zrodenia? UPOZORNENIE!: "Horns" je "bastard". Keď neberieme do úvahy záverečné minúty, "Horns" je zmiešaninou všetkých možných žánrov, len jedným nie. A to HOROROM! Táto romanticko, dramo, thrillero, komediálna fantasy spočiatku pôsobí umelo, tuctovo, bez záujmu. Aja si robí z diváka žarty. Až sa človek musí zamyslieť, o čo tomuto "dilinovi" vlastne ide? Takto predsa seriózny snímok nemá pôsobiť! Taktiež som sa v určitých momentoch pasoval za chytráka. Po "naštartovaní" deja som mal pocit, že presne viem, kto za všetkým stojí. Myslím, že niektorí fanúšikovia hororu budú sklamaní, no NIE JE TO ICH CHYBA. Akurát očakávajú niečo, čo im "Horns" proste nemôže splniť. Táto originálne poňatá fantasy kriminálka vsadila na úškrn, a odlišný spôsob spracovania príbehu nešťastnej lásky, vraždy, zrady, pretvárky, klamstvu, skutočnej nevedomosti poznania ľudí po "našom" boku. Popravde, nebyť tej náboženskej "propagandy", mohol to byť jackpot. Za zlé to ale Šaňovi "Ajovi" nemám - 75%. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Parádny tvorčí úlet, s ľahkosťou kombinujúci ťažko skombinovateľné žánrové polohy, robiac si pri tom ešte srandu z ich svätých klišé (rada kňaza, gay cops). Aja nie je iba výborný hororový režisér. Aja ja milovník dramatických príbehov aj s romantickým rozmerom a vie parádne žonglovať s obľúbenými pokleslými žánrami. A toto je jeho sviežo originálny a ťažko napodobiteľný mokrý sen, v ktorom sa mimochodom s nadšením nájde tiež Stephen King. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Po čase a zamyslení zvyšujem hodnotenie filmu na maximum. Toto je jeden z tých filmov, ktorý síce nemusí byť dokonalý, ale vyskúšať by ste ho mali aj tak. Lebo je to vlastne príbeh starý ako ľudstvo, ale je príjemne ho vidieť v príťažlivom balení. Rozhodne to nesledujte ak túžite po horore. Do kategórie hororov by sa tento film zapisovať nemal. Lebo to horor nie je. Je to taký filmový mix drámy, romantiky a fantasy. Tam niekde by to malo spadať. Daniel Radcliffe ako vždy bezchybný a príjemne snímok ťahá. Rohy sú film, v ktorom romantické scény sú romantické a desivé scény sú desivé. Všetko funguje, dokonca aj to, že sa hlavný hrdina promenáduje mestom s rohmi. Záver bol skutočne ostrý a brutálny. Po druhom zhliadnutí ešte väčší zážitok. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nesporne ide o zaujímavý fantasy námet, žiaľ film nedokázal využiť všetok ten potenciál. V podstate ide o priemerný thriller so slabým napätím a s pár hororovými momentmi pri konci. Na druhú stranu ma niektoré scénky dokázali rozosmiať (napr. scénka s doktorom a sestričkou...), vlastne na filme ma najviac bavilo to, ako sa ľudia zverovali so svojimi tajomstvami a čakali na požehnanie od "rohatého" :), pričom vždy povedali nejakú bizarnú koninu. Pri jednom mieste bola snaha zvýrazniť dôležitosť scénky a zvýšiť tak napätie hudbou z iného, inak peckového filmu, ale moc to nepomohlo. Záver sa mi zdal nedorobený a moc rýchly, bez nejakého zaujímavého nápadu, ktorý by pekne zapadol do koncovej, inak celkom peknej, pointy. Hororový prvok však nebol zlý. Našťastie D. Radcliffe tu bol výborný, jeho herecká mimika je osobitá a originálna, veľa z toho využil aj tu, vďaka čomu celkový dojem išiel trocha hore. Držím mu palce, chalan sa pekne rozbehol. 65/100 ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (30)

  • Všetky štyri hlavné úlohy hrajú herci britského pôvodu. (Arsenal83)
  • Počas natáčania v Kanade sa Daniel Radcliffe vo svojom prívese náhodou napil nepitnej vody z vodovodu. Táto voda bola zmiešaná s nemrznúcou zmesou. V dôsledku toho bol chorý 3 dni. (Arsenal83)
  • Keď sa Juno Temple v rozhovore spýtali, či sa bojí predvádzať svoje nahé scény v tomto a iných filmoch, povedala: „Nikdy som sa nebála nahej scény, ak je to niečo, čo je podľa mňa vo filme dôležité. Ako herečka je to, že sa vyzlečiete, úplne vaša voľba, malo by to byť len na vás; nemalo by to byť na nikom inom. Nechcem sa len tak postaviť nahá, pokiaľ to nie je potrebné, ale tiež som sa toho nikdy nebála. Som taká veľká Európanka. Vyrastala som tak, že som sa veľa opaľovala hore bez. Myslím, že je to pre mňa jednoducho súčasť života.“ (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (viac)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (viac)

Reklama

Reklama