Reklama

Reklama

Slniečko

(relácia)
Rodinný
Československo, 1984, 22 min

Obsahy(1)

Pásmo pre deti z materských škôl na tému zima. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (7)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Je to tak bizarné a miestami aj strašidelné ( z detského pohľadu ), že si to proste zaslúži kultový status a obdiv. Mnoho, mnoho detí pred tridsiatimi rokmi vyrastali na tomto programe. Ktovie, koľké z nich si odniesli čo to do života? ()

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Vytvoriť takúto príšerne hlúpu reláciu pre deti v predškolskom veku mohli len choré socialistické mozgy. Vystupuje tam akýsi príšerný, skoro až desivý, kreténsky tvor Raťafák Plachla, bizarné Ruky Rukaté, hlas strany je zastúpený v podobe vševediaceho Slniečka na rukavičke a ku tomu ten odporný, úchylný, hluchonemý mím s nabieleným ksichtom, Valentín. Ako dieťa som to neznášal a protivné mi je to ešte aj dnes, keď si na to spomeniem. Našťastie je to len dávno zabudnutý odpad! ()

Reklama

clubland 

všetky recenzie používateľa

Tuto relaciu som mal rad, este ako prvacik som poslal zopar listov a vzdy mi prisla aj odpoved od Slniecka na obrovskom, skladacom farebnom liste :) Ako maly chalan v 1. triede na ZS som mal z toho obrovsku radost, nehovoriac o tom, ze som sa vdaka tejto relacii dozvedel mnoho zaujimaveho. Dnesne deti uz nepoznaju nic, okrem internetu a primitivnych americkych kreslenych rozpravok. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Neveril som, že sa táto vynikajúca zábavno-edukatívna relácia pre predškolskú mládež v archíve STV zachovala. Ale chvalabohu ZACHOVALA ! Raťafák Plachta - Ruky rukaté - Slniečko na rukavičke - Valentín ... Jedným slovom KULT a jasná opozícia voči žumpe, ktorá sa na naše deti denne valí z médií akéhokoľvek druhu. (14.6.2012) ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Míma Valentína stvárnil vtedy 22-ročný Jozef Tichý, ktorý študoval farmáciu a za dva natačacie dni inkasoval 800 korún. (Raccoon.city)
  • Textilná bábka Raťafák Plachta bola vo vlastníctve súkromnej osoby, nebola majetkom televízie. Stvárnili ju dvaja bábkoherci, ale obľúbená postavička bojovala s politickou cenzúrou, pretože je vyčítali, že pestujeme v deťoch individualitu a nie pocit kolektívnej spolupatričnosti a takmer ju zakázali. Po skončení relácie sa bábka stratila. Bábka sa v roku 2009 pripomenula vyhlásením kandidatúry na post prezidenta Slovenskej republiky, prípadne na post primátora Bratislavy. (Raccoon.city)
  • Reláciu začali vysielať už v roku 1979 z postavami Slniečko na rukavičke, Ruky rukaté, Raťafák plachta a mím Valentín. Až v roku 1985 pribudli postavy prasiatko Kvik a modrý somárik Peťko. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama