Reklama

Reklama

7 sestier

  • Česko 7 životů (viac)
Trailer 1

Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. Originálny akčný dystopický triler o siedmych identických sestrách, ktoré taja svoju existenciu pred okolitým svetom. Dokiaľ jedna z nich nezmizne. Preľudnený svet v roku 2073 sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa na rodinu. Keď úrady zistia priestupok, mladší súrodenec je automaticky odobraný. V jednom byte sa ale už 30 rokov skrýva a žije sedem sestier. Vyzerajú rovnako, no predsa je každá z nich iná. Pre pohyb a fungovanie vo vonkajšom svete využívajú všetky jednu identitu, kde vystupujú ako jedna osoba a žijú jeden spoločný oficiálny život. Chodia do školy, do práce, s kolegami do baru, vzťahy majú iba na jednu noc. Každá zo sestier chodí von iba jeden deň v týždni. V pondelok vychádza Pondelok, Utorok v utorok, a tak ďalej. Ich systém funguje skvele počas mnohých rokov až do toho dňa, kedy sa Pondelok nevráti domov. Šesť zvyšných sestier musí opustiť svoj úkryt a zistiť, čo sa stalo. Akákoľvek chyba ich ale môže prezradiť a ich život sa z pevného pokojného poriadku mení v napínavú futuristickú akciu plnú adrenalínu a nečakaných momentov. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (730)

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Norský režisér Tommy Wirkola je proslulý svým šílenými vizuálními nápady a styly. I proto z toho může vyjít slušná podívaná- Tedy jako před 4 lety Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. A 7 životů... je zvláštní film. Ne však dokonalý film. Noomi Rapace je v roli sedmerčat výborná, každá sestra kterou hraje má svojí vlastní osobnost a efekty ve kterých se objevuje hned 7x najednou fungují bezproblémově. Ta hlavní zápletka a vlastně myšlenka je zajímavá. A film má několik zajímavých nápadů, například: 1) Dědeček vychovává všech 7 vnuček najednou ale musí dělat, že je jenom jedna a proto každý den v týdnu chodí jedna. A když čtvrtek přijde o prst, musí dědeček useknout prst i ostatním a dělá to jenom proto aby je ochránil (Při tom mě vlastně napadlo jestli by nebylo lehčí kdyby prostě čtvrtek nepřestal chodit ven ale budiž) 2) Pistole vojáků jsou na dotyk určitých vojáků. Tudíž když jedna sestra zabije vojáka nemůže ovládat jeho zbraň ale využije toho, že nemá prst a přišije si čerstvě useknutý prst mrtvého vojáka. 3) Film má opravdu pár slušně překvapivých zvratů. Na filmu je však poznat, že je levný (20 milionů dolarů), nebál bych se jej označit za béčko. A v podstatě to po chvíli začne opravdu být natahované, naštěstí ten film pořád jede a uteče jako voda. Total Recall je však pořád i přes 27-letou mezeru, někde úplně jinde. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,KAREN SETTMAN BYLA MNOHEM VÍC, NEŽ KTERÁKOLIV Z NÁS. BYLA MY VŠECHNY! BYLA NAŠÍ RODINNOU...“ /// „Zjednodušená“ Netflixácká filmařina (žádný nabubřelý triky), sázející na nevočuměnou příběhou premisu a známej ksicht (pro jistu naklonovanej). Ten post-svět není nijaký nóvum, ale tenhle nápad tady asi ještě nebyl. Sedum jednovačnejch sester – sice žádný modelky, ale parádní (zase!) Naomi Rapace, která se nebojí ničeho (takže dokáže navázat spojení během spojení) a je dobře (pro děj), že jí během (až takový Bourneovský únikovky) docházej životy. Jeden neduh tahle podívaná má – je trochu (a zbytečně) rozvleklá. Ten čas nad údernejch 90 minut má na hodnocení větší vliv, než souhlas (či nesouhlas) s ideou dr. Cayman. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Těším se na svět, kde potkan bude nedostatkový zboží. 2.) Je nás tady prej moc a hledám řešení. 3.) Thx za titule „tkimitkiy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Tuxedo 

všetky recenzie používateľa

Co se týče společensko-kritické roviny, je to inteligenčně na úrovni Blomkampa, ve všem ostatním kromě akce bych režisérovi Elysia a Chappieho křivdil. Scénář se po čase vykašle na napětí a dovolí Wirkolovi si trochu zařádit v akčních pasážích. Velmi záhy se přestanete pozastavovat nad tím, jak často film podrývá vlastní logiku (zlá vláda nechce, aby její tajná operace byla odhalena veřejnosti, ale její postup hovoří spíš o opaku; střelné zbraně se spouštějí otisky prstů, což znemožňuje postavám se bránit, ale záporáci klidně nosí rukavice atd.). Dokud je film díky tomu nepředvídatelný, je to příjemně hloupá zábava. Děj je obvykle posouván tím, že se většina postav usnese na tom, že jedna z nich musí sledovat tuhle stopu (jakkoliv se divákovi zdá zbytečná), zatímco zbytek nesmyslně vyčkává na místě a spolu s divákem sleduje tu béčkovou parádu. Problém nastává v poslední třetině, kde všeobjímající hloupost začne nabírat příliš známých podob. Noomi Rapace tak docela nezvládá herecky odlišit jednotlivé sourozence, ale jako akční hrdince bych jí ještě nějaký ten zářez s ohledem na zdejší výkon přál, třeba v režii Davida Leitche. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Na Tommyho Wirkolu to nielen spočiatku pôsobí až prekvapivo seriózne a ambiciózne, čo ale neberiem ako klad, či zápor, len ma to prekvapilo, od neho som predsa len zvyknutý na trochu uletenejšiu, ale aj tak kvalitnú zábavu. Toto je opäť jeden z tých sci-fi, v ktorých sú ľudia systémom určitým spôsobom obmedzovaní, čo je v poslednej dobe veľmi častá téma, v tomto prípade kvôli preľudneniu môžu mať len jedno dieťa, ale zápletka mi už na prvý pohľad priška dosť atraktívna. Všetky ostatné deti končia zamrazené do lepších čias a tak keď sa raz narodí sedem identických dievčat, musia byť všetky ukryté a von môže každý deň vychádzať len jedno z nich. Až kým sa jedna z nich nestratí a tak jej sestry urobia všetko preto, aby ju našli. Úvodná fáza ideálne predstaví tento svet, ale zase ma trochu sklamalo zoznámenie so sestrami, ktoré nie sú moc sympatické, teda s výnimkou ich detsva, toto ma dosť bavilo. No keď sa už jedna z nich stratí tak sa to už naplno rozbehne. Dejovo je to väčšinu času celkom klasika, pátranie, spolupráca pri hľadaní, prezradenie, únik pred silovými zložkami organizácie a podobne, ale mne to vyhovovalo, je to nadmieru svižné, skutočne veľmi dynamická žánrová zábava. Občas sa síce postavy správajú dosť nelogicky, či už kladné alebo záporné, čo v niektorých miestach dosť ruší, ale zase to vynahradzuje až prekvapivá krutosť, tu mi tých postáv bolo občas teda dosť ľúto a po tej námahe si podobné ukončenia nezaslúžili, ale práve toto film dosť vyzdvihuje a finále zase ponúkne aj nejaké tie zvraty a napríklad prezradenie pravdy o uspávaní ma teda dosť prekvapilo. Ešte viac, ako finálne rozuzlenie. Nesklamú ani postavy, Noomi Rapace síce nepatrí medzi najsympatickejšie herečky, ale charizma jej nechýba a v akcii ma celkom baví, len mohla lepšie oddeliť svoje charaktery, predsa len v niečom vynikajú možno dva, zvyšok mi prišiel veľmi podobný, k tomu dobrý výber záporákov a v malej úlohe poteší aj Willem Dafoe. Film môžem pochváliť aj po akčnej stránke, opäť to na Wirkolu nie je moc nápadité a krvavé, film má bližšie k bežným súčasným akčným filmom, ale aj toto mi sadlo. Súboje nevynikajú prepracovanou choreografiou, skôr sa držia pri zemi, ale sú celkom intenzívne, slušne natočené a aj obstojne drsné, ale bavili ma aj všetky tie prestrelky a naháňačky. Žiadna akčná scéna skutočne nevyniká, ale behom akcie sa je vždy na čo pozerať. A režijne tu v rámci svojej kategórie nemám väčší problém, vizuálne je to bez problémov, akcia je zvládnutá kvalitne a navyše film vďaka krutým momentom celkom funguje aj po dramatickej stránke. Takže celkovo to nie je tak originálny a nezabudnuteľný Wirkola, ako napríklad jeho oba diely Dead snow, ale s výnimkou občas nelogického správania postáv tu nemám moc čo vytknúť, mňa to dosť bavilo a kľudne si to ešte pozriem. 77% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Veľmi originálne, veľmi svižné a zábavne natočené akčné sci-fi. Nápad aj spracovanie ma veľmi bavili, dej je skvostný a ten pocit vám nevezme ani celý film. Keď sa hlbšie zamyslíme nad možným rozvinutím zápletky, vyjde vám pár faktov. Je zaujímavé sledovať sestry vyrastať, skúšať obísť systém, dostávať sa von do sveta a ako to celé to funguje. Pohľad na detstvo i fungovanie s dedkom (ktorého skvele zahral Willem Dafoe) sú spracované do flashbackov, ktoré rozbíjajú bežné rozprávanie mapujúce lineárne nasledujúce dni v týždni. Tým, že sestry sú neustále na hranici života, je iba otázka času, kedy celé bezpečie pominie a príde niečo väčšie, šokujúcejšie a eventuálne niečo ohrozí roky budovaný systém. Skvelá atmosféra v "budúcej budúcnosti" a toto je presne moja cieľová skupina. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (16)

  • Prastrýko Willema Dafoea mal v 30. rokoch, 20. storočia podobný osud, ako jeho postava Terrence Settman. Vtedy bol opatrovníkom slávnych pätorčiat Dionnových, ktoré sa ako prvé na svete dožili dospelého veku. S ohľadom na rodinnú históriu, sa Dafoe cítil s úlohou dedka previazaný. (classic)
  • Natáčelo se v Rumunsku s rozpočtem pouhých 20 milionů amerických dolarů. Natáčelo se od 23. července do 14. listopadu 2015 a bylo při něm k dispozici sedm dublérek Noomi Rapace. Všechny dublérky byly z Evropy. (Martrix)
  • Ve čase 1:42:00 si lze všimnout zabezpečovacích systémů, pomocí kterých strážní otevírají dveře. Jako rekvizity byly použity neupravené herní klávesnice Logitech G13. Přidána k nim byla pouze kamera. (Rejfa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené