Reklama

Reklama

Prepadovka 2

  • Česko Zátah 2 (viac)
Trailer 1

Prepadovka 2 nadväzuje presne tam, kde nás zanechal dej predchádzajúceho filmu. Rama (Iko Uwais) je opäť nútený prijať rolu policajta v utajení, aby zabezpečil ochranu svojej žene a dieťaťu. Pracuje v protikorupčnej jednotke vedenej Bunawarom (Cok Simbara), jediným človekom, ktorému môže veriť. Rama dostáva špeciálne poverenie: musí sa infiltrovať do miestnej zločineckej skupiny mafiánskeho bossa Banguna (Tio Pakusadewo). Vrchol reťazca je ďaleko, krvavá púť za spravodlivosťou preto začína v base, kde hnije Bangunov syn Uco (Arifin Putra). Rama musí získať informácie, ktoré by nasmerovali policajné protikorupčné komando k Bangunovi. Po celý čas sa však snaží zakryť nebezpečnú túžbu po pomste a spravodlivosti, ktorá ho spaľuje zvnútra - a kvôli ktorej sa ako jeho misia, tak aj skupina organizovaného zločinu, postupne rúca. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (803)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Snaží se to být epičtější, vizuálně vycizelovanější a technicky opulentnější s lepšími akčními scénami než jednička. Akce skutečně o trochu lepší je, ale pořád mám pocit, že klasický herní "arcade mode" byl pro daný subžánr atraktivnější. Divák krásně baštil ideální tempo a každý schůdek vzhůru znamenal lepší a lepší záporáky až do finále. Plus navíc nepotřeboval řešit ty či ony postavy a jejich motivace. Tady je všeho přehršel, ačkoliv podstata je stále stejná a tak je ve stále stejně triviálním příběhu jen větší chaos a zmatek, který kazí nepopsatelně dokonalé akční scény. Má to trochu nočních neonů Michaela Manna, trochu podhledů a spojení obrazu/zvuku Michaela Baye a místy vizuální poetiku Ridleyho Scotta, potažmo Tarantina (specielně pak tiché scény se sněhem, kladiva apod.) - za tohle všechno palec nahoru, ale pustil bych si to znovu jen kvůli té akci. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Jednotka je našlapaný špinavý a brutálny akčný film, dvojka sa snaží byť našlapaným, elegantným a brutálnym gangsterským eposom. V podstate podobný posun ako pri Terminátoroch, Pirátoch z Kariiku, Riddickovi alebo najlepšie prirovnanie Fast and Furious. A je to posun úspešný. Dokonca veľmi. Raid 2 by sa pre žáner mlátičiek mohol stať tým čím je pre comisové filmy Dark Knight alebo pre hongkongské akčňáky Better Tomorow. Film, ktorý sa dá brať vážne aj mimo fanúšikovskú obec. Je to na svoj žáner možno až príliš ambiciózne a vzhľadom na to vyplávali na povrch isté vady na kráse ako napr. neučesanosť scenára, hlavný hrdina je necharizmatické herecké drevo, malý rozpočet atď. ale akonáhle sa začne kopať, strieľať, šoférovať... je to strhujúci zážitok. A o to v v akčnom filme ide predovšetkým. 9/10 a všetci povinne pozrieť ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Úvodný film bol adrenalínovou jazdou, pravým akčným a bojovým filmom. Toto pokračovanie ma trochu prekvapilo dlhou stopážou. V kútiku duše som si predstavoval pestrý a hutný príbeh s perfektnou akciou, ale prepočítal som sa. Ten film je ako recyklovaný produkt o policajtoch v teréne a pomste, s neuveriteľne trápnymi dialógmi plných klišé, ktoré sme už tisíckrát počuli i vo filmoch, ktoré stoja za úplné hovno. Tomuto filmu by bolo i 90 minút až-až. Prvá polovica bola vážne strašne nudná a nebavilo ma to. Potom prišlo niekoľko vydarených akčných scén s autami i záverečná katovačka s najudatnejším bojovníkom. Kam sa hrabe Brece Lee...Choreografia výborná, tempo šialené, výdrž bojovníkov neuveriteľná...OK, sme v žánri akčný a bojový film a ja si to dokážem užiť, ale vždy tu musí byť i zaujímavý dej. Ja som ho tu nenašiel. Ten film stojí a padá len na kvalite akčných scén. Minimálne 30-40 minút vystrihnúť a potom by som možno hviezdu pridal. ++++Nepresvedčivý dojem možno ovplyvnilo i predabovanie filmu do angličtiny!! Kto videl tú strašnú verziu, tak mi dá za pravdu , že ide o najhorší dabing, aký ste v živote počuli. Prisahám. To radšej jednohlasový dabing z Poľska... A my sa tu sťažujeme na slabú úroveň dabingu... Ak ste počuli výrok, že dabing zabíja film, tak toto je ukážkový prípad. 60%. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

10. nejlepší film mýho života a 3. nejlepší martial arts film v mým životě... 1 000% dávka ADRENALINU, nemám slov na komentář, jdu si to pustit znova ... Takže po druhém slédnutí teď večer píšu toto ... Nejlepší bojovej film všech dob po Bruceho Enter the Dragon a Tonnyho Tom Yum Goong .... z vizualu, barev sem sral ... to bylo jak od Argenta prostě ... Z hudby sem sral ještě víc ... pořád hraje strašná peckoidní skladba, GORE jak v některých slasherech, krve galony, nejlepší kamera snad v dějinách filmů s bojovým uměním, skvělý postavy, souboje jsou pak kapitola sama pro sebe .. krutý, bolestivý zákroky a páky, příšerný útoky na lidský tělo, rychlost, střídání bojových stylů, boj s kálí sticks ... prostě u všeho sem šílel blahem a řval na celej barák a rval si vlasy v andrenalino-dopaminovém orgasmu, jako by mne holka při orgasmu nastřelila methem do trubky a do toho nechala potáhnout anglickýho amoniakovýho cracku, jo ... možná tak mi při tom filmu bylo a vždycky je !!! ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Ani ve snu by mě nenapadlo, že akční film, který má dvě a půl hodiny (!) může po celou dobu fungovat. A on funguje, jak po stránce příběhové (v rámci tohohle poněkud podměrečně inteligentního žánru to je minimálně obdoba Shakespeara), tak po stránce akční, kterážto je NESKUTEČNĚ skvostná a tam, kde by mohl ruční styl Ika Uwaise (Iko Uwaia? Ikeho Uwaise? Jak se to sakra skloňuje?) začít nudit, přicházejí na řadu neskutečně zábavné postavičky ve stylu páru, který rozličnými způsoby masakruje co jim přijde pod ruku a dorozumívá se znakovou abecedou. Je to výtečnej nářez, který je sice o něco méně kulervoucnější, než-li jednička (která má výhodu v koncentrovanější stopáži a funkční jednoduchosti), ale neméně dobrá. A komu se to nelíbí, nechť si začně pěstovat cvičené krtky. Howgh. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (27)

  • Dle slov producenta Aria Sagantora je ve filmu k zhlédnutí téměř 60 druhů zbraní. (Linkyc)
  • Slovo „berandal“ (podtitulní název filmu) je v indonéštině výraz pro zločince. Slovo lze přeložit také jako chuligán. (ChvastounCZ)
  • Rama (Iko Uwais) se postaral o rekord v počtu úderů, kdy jich za 16 vteřin rozdal 107, což představuje 6,7 úderu za vteřinu. (Epistemolog)

Súvisiace novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (viac)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (viac)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (viac)

Reklama

Reklama