Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozprávanie sa začína v roku 1967, keď polícia nájde mŕtvoly vychyteného anglického dramatika Joea Ortona (Gary Oldman) a jeho milenca, spisovateľa Kennetha Halliwella (Alfred Molina). Ortonov život a problematický vzťah s Halliwellom je následne odkrývaný prostredníctvom asociatívne radených spomienok a domnienok Ortonových príbuzných a spolupracovníkov, ktorých spovedá životopisec John Lahr (Wallace Shawn). Prick Up Your Ears patrí k filmovým dielam, ktorých „queer“ (homosexuálny) charakter nie je manifestovaný len v téme, ale aj v spôsobe jej spracovania. Frears dôsledne ignoruje tragickú atmosféru dobového homofóbneho rámca, asociatívne rozprávania obohacuje o množstvo drobných parodizácií životopisného žánru a v neposlednom rade dôsledne potláča silný melodramatický potenciál príbehu v prospech humoru a akéhosi oslobodzujúceho ľahkovážneho nadhľadu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (8)

easaque 

všetky recenzie používateľa

zajímavý vhled do konzervativní Anglie 70-tých let a tehdejšího gay života včetně hezké psychologické studie vztahu obou partnerů v umělecké branži. Kvůli rozdílným povahám hlavních protagonistů vidíme jak vše nenávratně spěje k tragédii. Je to dobře zahrané i zpracované, ale ke 4 hvězdám ještě trochu chybí a proto jen silnější 3. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Ani tragický záver nedokáže vyzdvihnúť tento životopisne sa tváriaci film, v ktorom hrá prím gayovská komunita a jej strasti, pardón slasti, ktoré sú na danú dobu veľmi veľmi otvorené. Mne však prišlo pri niektorých scénach nevoľno. Oldman začínal svoju kariéra zvláštne. ()

GlamourCat 

všetky recenzie používateľa

Vypadalo to na zajímavý film. S tím, že to bylo natočené podle skutečných událostí. Jenže mi trošku vadilo, že John "Joe" byl vlastně docela sympatický a určitě hodně "cool", i když skutečnost byla taková, že to byl zvrhlý egoista. Jinak film byl decentně natočený, co mé rozmazlené oko ocení, Alfred Molina byl skvěle zoufalý a o Gary Oldman tak dobrý, že si to ani role nezasloužila! ()

Reklama

Reklama