Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný seriál LokalTV sa snaží vtipnou a aktuálnou formou parodovať každodenný život Slovákov, ale zároveň aj problémy, ktoré trápia celý svet. Partička stredoškolákov, ktorá svojpomocne rieši tieto situácie a formou videoreportáži ich zdiela pre celé Slovensko. Krátke spoty pripomínajúce televízne spravodajstvo vysiela na internete.
Pomáha im pri tom svojrázny Pišta Lakatoš, známy svojími nekončiacimi vedomosťami a schopnosťou vybaviť čokoľvek na svete (ale vždy tak trošku za peniaze).
Každá z postáv je výnimočná svojimi črtmi a témami, ktorým sa venujú. Len čas však ukáže, kam sa im to podarí dotiahnúť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (125)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Vec v ktorej sa Kroner našiel. Má to veľmi typický rukopis, postupne si vytvára nové a nové postavičky, je vysoko reflexívny a občas pekne trefný. Jediná škoda je tá, že občas prispôsobuje paródiu satire, takže samostatné diely pôsobia trochu rozbito. Mimo to od dabingu cez postupné budovanie svojského vesmíru je to na veľmi vysokej úrovni. Rovnako je to dielko odkazujúce na to ako to funguje na Slovensku ale aj tu by sa žiadalo viac pritlačiť na pílu ako to robí taký South Park, alebo Family guy. Tu je to ešte trochu opatrné. Ale veľmi držím palce s filmom a časom, keď si prejdem všetko čo pod Lokálom vyšlo, bez hanby zvýšim na 4. Omnoho, omnoho lepšie ako Kronerová hraná tvorba. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Prvotné, neseriálové časti a zostrihy Pištu Lakatoša, či už s jeho plťkou alebo osadou ma bavili. Toto bola podľa mňa, taká úbohá snaha napodobniť South Park aj s vulgarizmami, bez ktorých by to tiež nabralo na kvalite. Animácia niekedy nie je dotiahnutá excelentne a sem-tam to vyzerá, ako keď sa hrali animátori v 50.-60.-70. rokoch a pokúšali sa niečo vytvoriť. ()

Reklama

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Hodnocení po prvním díle: Škoda, že to muselo být tak vulgární (snad půlka seriálu je propípaná), ale jinak skvěle. Původní (české i slovenské -?) animované seriály pro odrostlejší diváky jsou většinou brak, který se nedá sledovat. Lokal TV nabízí i jakousi kritiku současné popkultury, šoubysnysu a televizního vysílání(ta parodie na markízu v prvním díle byla supr), ale hlavně se snaží stavit na tom, co všichni dobře znají (Ferda Mravenec vs. Krteček v prvním díle), protože jedině tak může být karikatura úspěšná. Sisa je cool :) Zatím dobré, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. PS: Co ten Pišta? Proč tam je? PSS: Po dalších dvou dílech musím svoje hodnocení snížit na (prozatimní) dvě hvězdičky. Vulgarismy a podivný pseudovtípky nedělaj dobrej seriál. ()

Hitman_47 

všetky recenzie používateľa

Taková slovenská odpověď na South Park ... a nutno podotknout, že velice povedená. Skvělé hlavní postavy, zejména pak "maďarský" metrosexuál René aka Bujón a hlupý cigoš Pišta Lakatoš jsou naprosto k posrání! Seriál má opravdu specifický humor, který mi naprosto sedl a některé díly jsem musel pauzovat, nebo bych se doopravdy udusil smíchy. Škoda, že vzniklo jen 10 dílů, ale rozhodně stojí za to i ostatní miniseriály od Lokal TV, jako třeba Napál a Zapál Rytmause a Wilhelm a Bob. ()

Shredo odpad!

všetky recenzie používateľa

cele zle.. každý o tom kecá jak je to super, ale ja sa nenechám ovplyvniť a mám na to svoj názor a to že je to totálna sračka, nič horšieho som snáď nevidel, to si radšej už pozrem ten panelák jak toto.. a to je už čo povedať, Pišta Lakatoš to celé nezachráni.. vy ostatní ludia otvorte oci a este dodavam na posledny dych co to vyrastie z nasich deti ked ich krmime samymi nadavkami, ja im budem radsej pustat 50 rokov stareho Toma a Jerryho ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Spevák Tomi Popovič podal na tvorcov seriálu žalobu, z dôvodu dehonestácie jeho osoby. Fiktívna postava Tomi Kokotovič je mu totiž údajne až nebezpečne podobná. Jakub Kroner sa nedal a kontroval parodickým fiktívnym spravodajstvom, ktoré uvádza práve jeden z hlavných hrdinov, René. (BlackTom)
  • Po pár častiach odvysielaných na TV Joj sa seriál presunul na internet, kde mal popularitu najmä u mladých ľudí. Okrem seriálových častí sa na stránke nachádza aj Lokál kanál, kde je plno minivideí, najmä s Pištom Lakatošom, Rytmausom a Reném. (RomanBond007)

Reklama

Reklama