Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný seriál LokalTV sa snaží vtipnou a aktuálnou formou parodovať každodenný život Slovákov, ale zároveň aj problémy, ktoré trápia celý svet. Partička stredoškolákov, ktorá svojpomocne rieši tieto situácie a formou videoreportáži ich zdiela pre celé Slovensko. Krátke spoty pripomínajúce televízne spravodajstvo vysiela na internete.
Pomáha im pri tom svojrázny Pišta Lakatoš, známy svojími nekončiacimi vedomosťami a schopnosťou vybaviť čokoľvek na svete (ale vždy tak trošku za peniaze).
Každá z postáv je výnimočná svojimi črtmi a témami, ktorým sa venujú. Len čas však ukáže, kam sa im to podarí dotiahnúť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (125)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Amatérske. Scenáristi nevypísaní, herci nezohratí. Dabovať animované postavičky v slovenských reáliách bez zahraničnej predlohy nie je to isté ako dabovať americký animovaný seriál. Škoda. Najväčšie sklamanie je Pišta Lakatoš, ktorému koncept nesedí, je strašne strojený a umelý. Judínyová a Rozboril potešili. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Seriály zvyknem hodnotiť až po skončení sezóny, ale nakoľko sa zdá, že po štyroch odvysielaných častiach sa už ničoho ďalšieho nedočkám, tak tento svoj obyčaj poruším. Najprv k tomu pozitívnemu - druhá epizóda bola celkom obstojná, mala spád a na humore sa dalo aj pobaviť. Pišta Lakatoš v podaní Mariána Čekovského je väčšinou tiež celkom dobrý, najviac sa mi ale rátali minipríbehy dvoch topoľov Wilhelma a Boba. Teraz k tomu negatívnemu - dabing všetkých ostatných postáv je otrasný, seriál nevie čo chce povedať - je to len lacné zosmiešňovanie konkurencie a Rytmusa. Posledné dve časti takmer nepozerateľné. Ústredná trojica hrdinov je nezaujímavá a nesympatická a ich "humor" je neuveriteľne repetetívny a nevtipný. Tento seriál chcel byť očividne slovenským South Parkom, jeho tvorcovia ale očividne nepochopili, že úspech South Parku nestojí na vulgarizmoch, ale na inteligentnej kritike spoločnosti. 3-/10 ()

Reklama

anderson odpad!

všetky recenzie používateľa

Taký Seth MacFarlane vykradne sám seba, hodí na obrazovky "Amerického tátu" a voila, dá sa to bez ujmy na duševnom zdraví sledovať. Na Slovensku si zopár degenerovaných kváziumelcov a televíznych naháňačov sledovanosti povie, že dá tupému - reality šou odebilnenému - stádu animák s niečím, čomu sa len veľmi ťažko dá hovoriť zmysluplný scenár a všetci padneme na "prdel". Nesmú samozrejme chýbať vulgarizmy a žumpový humor aby to bolo "in". Ak toto niekto dokázal porovnávať dokonca so SOUTH PARKom, mal by urýchlene vyhľadať najbližšiu záchytnú stanicu a zotrvať na nej čo najdlhšie, kým ho tie preludy prejdú. (5.3.2013) ()

filip289 

všetky recenzie používateľa

Seriál sa síce pomalšie ale isto parádne rozbiehal, posledné časti výborné. Všetko to zaklincoval "one man show" novoročný príhovor Pištu Lakatoša, nasmial som sa ako nikdy. ČEKY JE BOH! Dúfam že vo výrobe seriálu budú pokračovať. Len - Vraj je to prvý animovaný seriál pre dospelých. A pozerajú ho vôbec aj nejaký dospelí? Myslím si, že ani nie, určite prevládajú tínedžeri :) . ()

frolish 

všetky recenzie používateľa

Skoda nevyrovnanosti a nezaujimavosti hlavnej trojice, ktora jednoducho nedokazala utiahnut tych 20 minut tak, aby to bola po celu dobu naozaj dobra zabava. Originalitu a vobec skutocnost prist s niecim takymto velmi cenim, ale zaroven povazujem rozhodnutie stiahnut Lokal TV z televiznych obrazoviek za logicke a aj rozumne. Ma to silu v jednotlivych scenkach, nekompromisnych hlaskach a vystiznych parodiach, ale zvysok dielu posobil iba ako nasilu dosadena a nedotiahnuta vata. Fungovanie prostrednictvom kratkych tematickych skecov na internete je ovela udernejsie a pre Lokal TV charakteristickejsie. Ale raz, ak nevyprcha inspiracia a pribudnu nejake tie scenaristicke skusenosti a vylepsovaky, by som si rad pozrel vec podobneho formatu opat v televizii. Aspon kvoli niecomu by sa ju oplatilo zapnut. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Spevák Tomi Popovič podal na tvorcov seriálu žalobu, z dôvodu dehonestácie jeho osoby. Fiktívna postava Tomi Kokotovič je mu totiž údajne až nebezpečne podobná. Jakub Kroner sa nedal a kontroval parodickým fiktívnym spravodajstvom, ktoré uvádza práve jeden z hlavných hrdinov, René. (BlackTom)
  • Po pár častiach odvysielaných na TV Joj sa seriál presunul na internet, kde mal popularitu najmä u mladých ľudí. Okrem seriálových častí sa na stránke nachádza aj Lokál kanál, kde je plno minivideí, najmä s Pištom Lakatošom, Rytmausom a Reném. (RomanBond007)

Reklama

Reklama