Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný seriál LokalTV sa snaží vtipnou a aktuálnou formou parodovať každodenný život Slovákov, ale zároveň aj problémy, ktoré trápia celý svet. Partička stredoškolákov, ktorá svojpomocne rieši tieto situácie a formou videoreportáži ich zdiela pre celé Slovensko. Krátke spoty pripomínajúce televízne spravodajstvo vysiela na internete.
Pomáha im pri tom svojrázny Pišta Lakatoš, známy svojími nekončiacimi vedomosťami a schopnosťou vybaviť čokoľvek na svete (ale vždy tak trošku za peniaze).
Každá z postáv je výnimočná svojimi črtmi a témami, ktorým sa venujú. Len čas však ukáže, kam sa im to podarí dotiahnúť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (125)

Janega 

všetky recenzie používateľa

Po prvom dieli dývam 3 hviezdičky. Skôr ako seriál pre dospelých mi to prijde ako pre pubertiakov. Ťažko povedať či to má budúcnosť. Každopádne páčilo sa mi parodovanie Modré zneba, i ked to vlastne nebola parodia, ale pravdivé zobrazenie. A to je na tomto seriály najlepšie, že pomenúvajú veci pravými slovami. ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Približne tri až štyri časti sa mi páčili, potom sa mi začínalo zdať, že celková úroveň sitcomu začala rapídne klesať, nápady dochádzali, až som nakoniec tie zvyšné diely vynechal úplne. Každopádne oceňujem snahu vytvoriť prvý slovenský animovaný sitcom, podobne ako originalitu ústredných tém v jednotlivých častiach. Som rád, že si zbytočne nebrali servítku a vtipne si vzali na mušku aj také veci ako napríklad upadajúca ("chátrajúca") slovenská verejnoprávna televízia. Občas som sa naozaj celkom dobre zasmial, hoci to samozrejme malo nejaké tie mušky. A občas mi naopak dosť liezlo na nervy, akým štýlom a možno aj kým boli animované postavičky nadabované. Mladému Kronerovi však určite budem fandiť aj naďalej a som zvedavý na jeho ďalšie projekty, párkrát ma už jeho tvorba vcelku príjemne prekvapila. 2/5 ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Prvotné, neseriálové časti a zostrihy Pištu Lakatoša, či už s jeho plťkou alebo osadou ma bavili. Toto bola podľa mňa, taká úbohá snaha napodobniť South Park aj s vulgarizmami, bez ktorých by to tiež nabralo na kvalite. Animácia niekedy nie je dotiahnutá excelentne a sem-tam to vyzerá, ako keď sa hrali animátori v 50.-60.-70. rokoch a pokúšali sa niečo vytvoriť. ()

M.a.t.t. odpad!

všetky recenzie používateľa

Prachsprostá vykrádačka South Parku iných seriálových animovaných hitov s animáciou starých českých počítačových hier. Ale v tom hlavný problém nie je, stále ide na slovenské pomery o originálny projekt a animácia výsledku nijak neškodí. Problém je v tom, že výsledok nie je vtipný, väčšinu času nudí a nadávky či kreslené násilie nezakryjú fakt, že ide o veľmi slabú kópiu, ktorá je často na úrovni toho čo sa snaží kritizovať. Dobrý úmysel je jedna vec ale ten musí byť aj podporený adekvátnymi scenármi. Potenciál by tu bol ale pri aktuálnej úrovni je stále ďaleko lepšou voľbou South Park, Simpsonovci, Futurama či Family Guy. ()

Lulu13 odpad!

všetky recenzie používateľa

Maximálne debilné charaktery hlavných postáv, nehorázne otravný dabing, takmer nulový humor a ako bonus vykrádačka americkej produkcie. Za 4 prezreté časti spočítam dobré fóry na jednej ruke (vyzdvihujem veľmi reálne vyobrazenie policajtov :), avšak to je trochu málo. Toto si hviezdičky vážne nezaslúži. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Po pár častiach odvysielaných na TV Joj sa seriál presunul na internet, kde mal popularitu najmä u mladých ľudí. Okrem seriálových častí sa na stránke nachádza aj Lokál kanál, kde je plno minivideí, najmä s Pištom Lakatošom, Rytmausom a Reném. (RomanBond007)
  • Spevák Tomi Popovič podal na tvorcov seriálu žalobu, z dôvodu dehonestácie jeho osoby. Fiktívna postava Tomi Kokotovič je mu totiž údajne až nebezpečne podobná. Jakub Kroner sa nedal a kontroval parodickým fiktívnym spravodajstvom, ktoré uvádza práve jeden z hlavných hrdinov, René. (BlackTom)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené