Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečné drama o tom, že někdy i hrstka statečných může změnit průběh války.  Po pádu Tobruku v červnu 1942 řídí seržant americké armády Joe Gunn svůj tank do nitra pouště Sahary, aby se vyhnul postupujícím Rommelovým jednotkám a dosáhl spojenecké linie. Cestou posbírá několik spojeneckých vojáků, ale brzy jim dochází voda. Jediná voda v blízkosti je ve starobylé studni, ale tam čerpají vodu všichni němečtí vojáci. Navzdory této skutečnosti se Gunn rozhodne na studnu zaútočit... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (110)

Wotan 

všetky recenzie používateľa

Začátek je dobrý, ponurá atmosféra z bojiště, všude vraky rozstřílené techniky..... Ale jak dojde k boji tak to působí tak trochu směšně. To, že by se osm (nebo kolik jich bylo) spojeneckých vojáků ubránilo u rozbořené studny celé německé rotě déle jak pár minut je nesmysl. Trošku to připomíná Alamo křížené se Sedmi statečnými ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Jim Belushi v jeho najlepšej role. Preto ho mám rád vo vážnych snímkach a nie ako komika. Tento dej príjemne odsýpal, akcia je tak akurát a nenájdete tu žiadne megalomanstvo, alebo priblblý americký pátos, ktorý v iných filmoch nezachránia ani známe tváre. V rámci žánru skutočný nadpriemer a to nemyslím len TV tvorbu. 2. svetová vojna, rozľahlá púšť, jeden americký tank, málo vody, jedna studňa, veľa Nemcov. V skutku slušná vojnová snímka. Hlavnou osou príbehu je boj o vodu. Tá tam má svoju strategickú úlohu. Človek by si mal vôbec uvedomiť, ako je táto tekutina vzácna, aj keď jej má nepreberné množstvo. Film Sahara je prevažne dobrodružným vojnovým príbehom a tvorcovia v ňom nerobia z hlavným predstaviteľov falošných akčných hrdinov. ()

Reklama

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Aj po dlhej dobe, ked som tento film videl naposledy, ma to znova bavilo sledovat ako kedysi. Dobre vyvijajuci dej filmu sa zavrsil branenim studny uprostred zrucanin v pusti. Samotne boje boli dobre premyslene a aj kamerove zabery boli na spravnom mieste a nie mimo diania filmu, kde by ste to najviac nepotrebovali. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Autoři se snažili do filmu nacpat co nejvíc národností, které se války v Africe účastnily. Jinak je to strašná ptákovina, asi jako když jsme si hráli na válku s klukama (aneb "představujou si to jako Hurvínek válku"). Klasický výtvor Briana Trencharda-Smithe (jen se podívejte na jeho tvorbu). Jedna hvězda za interiér tanku M3 Lee. ()

topi80 

všetky recenzie používateľa

Když jsem ten film viděl poprvé, ani mě nenapadlo všimnout si, že se nejedná zrovna o nejnákladnější velkofilm. S hrdiny neztratíte ani na chvíli kontakt a prožíváte s nimi boj o pár kapiček vody na vyprahlé poušti. Tempo, napětí, atmosféra, charizmatický hlavní hrdina a neotřelý (i když hodně nepravděpodobný) nápad. Ale proč ne. Akční filmy mají být pohádkou a tahle vás opakovaně neomrzí. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (4)

  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)
  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)

Reklama

Reklama