Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbia La cara oculta (viac)
Trailer 2

Belen, priateľka mladého, talentovaného a úspešného dirigenta Adriana, jedného dňa záhadne zmizne. Zanecháva mu iba odkaz na kamere, v ktorom oznamuje, že spoločný vzťah ukončuje a neželá si opäť sa s Adrianom stretnúť. Adrian si za ňu čoskoro nájde náhradu: mladú, peknú a atraktívnu kolumbijskú čašníčku Fabianu. Záhadný odchod Belen však vzbudí podozrenie, preto jej prípad začnú vyšetrovať detektívi. Ako sa postupne objavujú nové dôkazy, detektívi sú voči pôvodnej verzii príbehu čoraz skeptickejší. Vzniká podozrenie, že v záhadnom zmiznutí má prsty sám veľký maestro a že Fabiana sa môže stať jeho ďalšou obeťou. (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (639)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Hned na začátku musím tvůrce ocenit, za ověření přísloví, že i s malým rozpočtem se dá udělat velký divadlo. Příběh na začátku dělá jakoby nic, ale postupně to šponuje. Po dvaceti minutách jsem si říkal, „aha tak už to máme venku, to sem zvědavej co se bude dít další hodinu". Jenže máme střih, děj se posouvá zpátky, do příběhu se výrazněji vkládá druhá ženská postava a všechno se rozjíždí úplně jinak než jsem si to před televizí naplánoval. Nečekej žádnej dějovej bordel, všechno je jasný a srozumitelný, jen občas překvapí ženský způsob uvažovaní, ale není to nic proti smyslu příběhu, který si dokázal udržet mou pozornost až do závěrečných titulků. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Ústrednou postavou je úspešný dirigent ktorého zastihujeme v momente ako si pozerá video kde mu dáva zbohom jeho priateľka. Žiaľ ide zapiť do podniku, kde to trošku preženie, no práve tu sa spoznáva s mladou barmankou, netrvá dlho a zblížia sa. Ona sa k nemu nasťahuje, avšak niečo v dome nie je v poriadku. Popritom polícia vyšetruje zmiznutie dirigentovej priateľky a potom skok a film nám ponúkne pohľad na to čo sa udialo pred tým všetkým čo sme doteraz videli... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Film je dokonalým vyobrazením toho čo mi chlapi už dávno vieme. A to je "fakt", že ženská blbosť nepozná hranice. Čo je aj jediným "hororovým" motívom, lebo tento film z hororom nemal spoločné absolútne nič. Len vďaka originalite príbehu a samotnému záveru, udeľujem tri hviezdy. Samotný snímok ma totiž dosť nudil. Až na pár momentov, bol úplne bez napätia - 65%. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Neviem či horor je správne zaradenie, ale povedzme, že v druhej polovici má k nemu tento film veľmi blízko. Všetkých, ktorých prvá pol hodina veľmi nechytí, musím upokojiť, pretože potom to stojí za to. Zrazu to do seba začína pekne zapadať ako skladačka od Iňaritta, pribudne niekoľko napínavých scén a film je čoraz temnejší. Akonáhle sa v Južnej Amerike spomenul Nemec, bolo mi jasné, že pôjde o bývalého nacistu. Jeho nedobitný bunker má čosi do seba. Španieli si pochvalu určite zaslúžia. Film mi pripadal napínavý, svieži a na dnešné pomery celkom originálny. Jedli by ste staré konzervy z povojnových 50-tych rokov? Isteže, museli by ste...80%. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný španielsky thriller o mladom dirigentovi, ktorému jedného dňa náhle zmizne priateľka. V presvedčení, že od neho odišla si časom nájde novú známosť, ktorá si však počas pobytu v jeho sídle začne všímať podozrivé veci... Film má od začiatku príjemné, voľné tempo, zoznamuje diváka so sympatickými postavami a okolitým prostredím, na ktorom sa nenápadne rozprestiera záhada zmiznutej dirigentovej ex-priateľky. V polovici stopáže ale nečakane priklincuje do sedačky nápaditým a nepredvídateľným zvratom (!nepozerať trailery, nečítať obsahy!), ktorým však zároveň už dosiahne predčasný filmový vrchol. Od tejto chvíle následne ponúkne pohľad na príbeh z tzv. druhej strany, kedy je divákovi krok po kroku všetko objasnené, čo je síce fajn z hľadiska komplexnosti príbehu, no na druhej strane to už nenecháva priestor predstavivosti ani ďalšiemu rozvoju potenciálu, keďže pomaly prichádza samotné finále, ktoré je však po tomto už predvídateľné. To sú ale asi jediné rozpory, ktoré by som filmu mohol vytknúť. Ináč je všetko ako má byť; kvalitní herci, zručné spracovanie, štýlová audiovizuálna stránka a výborná, znepokojivá atmosféra s niekoľkými hororovými elementmi vytvárajú znamenitú žánrovú pochutinu, akých nie je nikdy dosť. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (5)

  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)
  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)
  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)

Reklama

Reklama