Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Krimi
  • Akčný

Obľúbené filmy (10)

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Nadviazat na Donnieho Darka uz nema nijaky zmysel. Donnie Darko bol, je a bude ako jediny a ziaden dalsi pokus ako je S. Darko z roku 2009 sa nemal naplanovat. Donnie Darko zmenil moj zivot a rada som si ho pozrela aj druhy, aj treti krat. Nic podobne som nevidela a marne som hladala Jake Gyllenhaala v podobnom snimku. Jake uz ani nemal hrat v nicom inom, mal svoju ulohu zasvatit Darkovi a vzdat sa hereckej kariery. :D Iba moj, iba moj... DONNIE DARKO. A o hudbe, ktora mrazila az do spiku kosti, uz ani nedokazem napisat. Jeden z mojich uplne najviac najoblubenejsich snimkov.

Večný svit nepoškvrnenej mysle

Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004)

Je to zvlastne ako dokaze nejaky film spolu s hudbou vytvorit taku harmoniu, do ktorej sa rada ponorim a nic ine nejestvuje. Hudba je pre mna zaklad toho, aby som si film dokonale uzila. Modrovlasa Kate a netradicne smutny Jim... Vyzmizikovana tvar Elijaha, opakujuca svoje chyby Kirsten... Vizualne lakavy film, vizualne laskavy film... Pohladena dusa, bezsenne noci... 5 hviezdiciek a zatial 5 krat videny... Vsetko co v dnoch melancholie nevyhnutne potrebujem. A na co este dlho, dlho myslim. Kiezby sa dali urciti ludia skutocne z hlavy len tak - vymazat. O co lahsie by bolo potom dalej existovat.

Drive

Drive (2011)

Je od zaciatku jasne, ze tento film nie je tak uplne o rychlych autach. Ryan Gosling splnil moje ocakavania, rovnako ako tento art filmik, so skvelou hudbou. Miestami mi ta ponura hudba pripominala genialneho Angela Badalamentiho. V podstate cely film posobil dlhodobo v krvi a pocit z neho neodoznel ani na treti, ani na stvrty den. Na toto som cakala velmi dlho. A dockala som sa. Melancholia ma raz zase dostala.

Ovládací panel
6 bodov