Reklama

Reklama

Most - Série 3

(séria)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózny
Švédsko / Dánsko / Nemecko, 2015, 10 h (Minutáž: 60 min)

Tvorcovia:

Hans Rosenfeldt

Hrajú:

Sofia Helin, Thure Lindhardt, Rafael Pettersson, Sarah Boberg, Maria Kulle, Dag Malmberg, Sarah-Sofie Boussnina, Nicolas Bro, Katrine Greis-Rosenthal (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Tretia séria sa opäť začína po trinástich mesiacoch. Na švédskej strane mostnej konštrukcie, sa nájde telo mŕtvej ženy, naaranžovanej do obrazu tradičnej rodiny. Obeť je identifikovaná ako Helle Ankerová, dánska občianka, známa lesbická aktivistka, ktorá mala za manželku švédsku ženu. Známa bola tiež ako priekopníčka prvej dánskej škôlky, založenej na neutralite pohlavia. Dánsko-švédske prepojenie opäť privedie k sebe medzinárodný tím vyšetrovateľov na čele so Sagou Norenovou. Tá bude so svojím novým dánskym partnerom vyšetrovať ďalší zložitý prípad a nateraz sa možno bude musieť pozrieť hlbšie do svojej minulosti. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

klukluka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opět výborný. Ne vynikající, ale výborný. Takže to mám takhle: Most 1: 3*, Most 2: 5* (TOP), Most 3: 5*. Trochu mě rozhodila jedna chybka, krerou jsem tam objevil, a sice mailovka L369G42@..., kterou na mobilu použila fotografka a ne vrah. Jinak to ale bylo úžasně sytý, spousta souvisejících (!) dějových linek, které se krásně propojily. S napětím vyhlížím čtvrtou sérii, východiska jsou jasně daná. ()

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Aranžmá ukazující, jak má vypadat klasická rodina. A mezi figurínami dánská genderová aktivistka, která žije s ženou („moderní lesbička, která ničí přirozenou rodinu“). Mrtvá, naaranžovaná, nalíčená. A na švédském území. Zdá se, že opět půjde o moderní (módní) případ. Ten dle očekávání dostává Saga, a zatímco se nad druhou sérií neustále vznášel opar té první (konkrétně hlavního strůjce vražd Jense), ve třetí sérii bude patrně neustále cítit skutečnost, že Martin sedí ve vězení a Saga na tom má značný podíl. Stabilním novým parťákem se stává kodaňský policista Henrik Sabroe, který je rovněž plný tajemství. A se Sagou se snaží sblížit, ale bude to mít stejně jako jiní obtížné. Sagu čeká nepříjemné shledání s matkou, kterou viní ze smrti mladší sestry. Postav je opět hodně, nakonec mnohé směřuje k podnikateli a milovníku umění Freddiemu Holstovi, který očekává narození potomka. Henrik se postupně stává plnohodnotným členem týmu s vlastními démony a nakonec i velmi sympatickým. Vnitřní záležitosti, smrt obou rodičů, odpojení od přístrojů letitého přítele – i na Sagu je toho zatraceně hodně. Finále opět velmi silné. ()

Reklama

Chmur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Třetí série je lepší než druhá, srovnatelná s první řadou. Nový parťák Sagy nemá charisma Martina, ale je to tak zajímavá postava, že mi to vůbec nevadilo. I v této sérii je spousta nelogičností a neuvěřitelností, ale příběh a atmosféra to vykompenzují. Naštěstí na rozdíl od některých csfd uživatelů nejsem tak bystrý, abych po prvním setkání s postavou vraha hned věděl o koho se jedná, takže jsem si seriál fakt užil. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Podľa mňa seriál neustále zvyšuje svoju kvalitu aj remeselnú zručnosť. Čo-to by sa tretej sérii vyčítať dalo, vyšetrovatelia neboli občas dôslední tak ako mali. Ale čo sa týka prepletania ústredných tém naprieč spektrom väčšiny postáv, tak tu dosiahli tvorcovia vrchol. Najmä sa im podarilo tematicky spojiť prípad so Saginym životom a samozrejme aj so životom jej parťáka, ale to nás až tak nezaujímalo, že. Saga sa na konci ocitá v podobnej situácii ako minule Martin a to je ďalší dôvod, prečo pred touto sériou smekám klobouk. Napínavé od začiatku do konca, s vrahom, ktorý má skutočne silnú a pochopiteľnú motiváciu a nenávidieť ho za jeho činy nebudete. Občas zbytočne prekombinované, ale nakoniec všetko zapadlo do seba tak ako malo. ()

markotter 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší co se týká hlavní zápletky. Hrozně postav, strašně zamotané a motivace hlavního vrahouna mi přišla tak neuvěřitelná, že nechápu, proč by měl zabíjet tolik lidí a tak složitě. Most ale není jenom hlavní zápletka - tentokrát přibyla zápletka se Ságou a její matkou, Henrikem a jeho rodinou a některé další, které byly velmi zajímavé a daly sérii zvláštní emocionální nádech, který u těch předchozích nebyl. Takže celkově zase super série. A mimochodem - sociální interakce (jak říká Sága) mezí ní a Henrikem byla naprosto super a možná pro mně ještě lepší než s Martinem. ()

Galéria (69)

Reklama

Reklama