Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (138)

hans500 

všetky recenzie používateľa

Tak Hitchcock se od toho čekat nedal, a možná proto byl film příjemným překvapením. Na původní Psycho nemá ani omylem, ale překvapivě se film hodně povedl, scénář je nadprůměrný a zajímavý, Anthony Perkins opět vynikající, taktéž Meg Tilly a Vera Miles hrají dobře, hudba dobrá a i režie slušná. Počet vražd se o dost zvýšil a jsou dobře natočené, závěrečná pointa také fajn. Slabší 4*. ()

Reiniš 

všetky recenzie používateľa

Hodně rozporuplné. Tvůrci dokázaly skvěle navázat na první díl a vymyslet (v rámci možností) originální a děsivý příběh, který rozvijí příběh původního Psycha a hlavně postavu Normana Batese. Divák do poslední chvíle netuší, kdo je vrah a závěrečná pointa je dle mého povedená. Nicméně, celou dobu mě strašně iritovalo šíleně nelogické chování vedlejších postav a prapodivné sympatizování tvůrců s postavou hlavní. Od filmu jsem nečekal nic a musím říct, že jsem se bavil slušně. A i když kvalit Hitchova Psycha nedosahuje ani náhodou, ostudu mu vyloženě nedělá. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Nič nemohli tvorcovia pokračovania slávneho predchodcu urobiť lepšie, ako v úvode doslova citovať hádam najslávnejšiu i najparodovanejšiu vraždu vo filme: totiž tú sprchovú zo slávneho Psycha. To, čo nasleduje po nej, varí síce z riedkej, zato však sýtofarebnej kašičky. Norman Bates sa vracia domov. Súd rozhodol, že po dlhoročnom pobyte v blázinci je zase v normále. Vďaka duševnej chorobe v čase vraždenia, nie je trestnoprávne zodpovedný, a tak podklady k Normanovmu prepusteniu vypracúva psychiater. Nie všetci sú z jeho návratu nadšení. Pár z nich, vedený pomstou, Normanovi návrat riadne "osladí", v snahe vyvolať u prepustenca opäť psychoticko-schizofrénno vraždiaci stav. Nuž, a ako to všetko dopadne, je celkom zábavné sledovať. Žiaden skvost to nie je. Zároveň nejde ani o lacnú prehru. Vzhľadom na vymedzenie sa k nedostižnej Hitchcockovej psycho jazde, ide o vcelku slušné pokračovanie. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

No, kupodivu, je i dvojka dobrá, sice je tady celkem znát, že se tvůrci tak trochu snažej vytřískat z povedenýho prvního dílu co nejvíc prachů, ale jelikož je to pojatý celkově úplně jinak a zůstal Anthony Perkins, tak to dostává takovej zvláštní nádech prvního Psycha, kterej ale nějak neotravuje neoriginalitou a opakováním stejných situací z jedničky. a i konec, i když je trošku přeplácanej se dá označit za povedenej ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Nemám žiadne výhrady proti pokračovaniu úspešných a kultových snímok,ak to má zmysel a je tam zachytená podstata veci.Niekedy tieto pokračovania bývajú na škodu a zbytočnou záležitosťou.Ale pekne po poriadku.Súd prepustí duševne chorého muža.A dôverovať psychicky chorému mužovi v domnení,že už je zdravý,je ako dôverovať bojovému plemenu psa,u ktorého nikdy neviete kedy zaútočí.Zoberme si len tú slepo prehnanú do očí bijúcu dôveru okolitých ľudí k prepustenému vrahovi a ich správanie sa k nemu akoby len kradol žuvačky.Ale prosím Vás,to čo je za kardinálny nezmysel.Ako niekto môže dať na svetlo sveta takúto hlúposť v podobe scenára a náležite ho aj odprezentovať.Moje prísne oko voči takýmto chybám je neoblomné.Prvý krát som nesúcitila s budúcou potencionálnou obeťou a priala som si pre jej hlúposť,nech konečne dostane čo si zaslúži.Toto pokračovanie bol omyl a malo zostať len pri myšlienke. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčelo se od 30. června do 13. srpna 1982 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • K natáčení byl použit původní dům z prvního dílu, avšak motel musel být zrekonstruován. (Chatterer)

Reklama

Reklama