Reklama

Reklama

Príbehy obyčajných ľudí, ktorí zúfalo túžia po ľudskom kontakte v súčasnom svete moderných techológií. Zlyhania v komunikácii ničia ich vzťahy. Byť online v dobe internetu prináša riziko straty identity, krádeže, nehody, poníženia a smútku. Stávajú sa väzňami virtuálneho priestoru a obeťami rizík, ktoré prináša... Tvrdo pracujúci právnik, ktorý neustále visí na telefóne, si nedokáže nájsť čas na komunikáciu s vlastnou rodinou. Odcudzený pár používa internet ako prostriedok na únik z reality ich dávno mŕtveho manželstva. Ovdovelý bývalý policajt sa usilovne snaží vychovať neposlušného syna, ktorý kyberšikanuje svojho spolužiaka. Ambiciózna novinárka vidí svoju životnú príležitosť v príbehu o mladom dospievajúcom chlapcovi, ktorý vystupuje na internetových stránkach pre dospelých. Sú to ľudia okolo nás, priatelia či neznámi, rodina, susedia či kolegovia, ktorí zúfalo túžia po ľudskom kontakte. (TV JOJ)

(viac)

Videá (20)

Trailer

Recenzie (536)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Populární syžet paralelně probíhajících příběhů, které jsou vzájemně propojeny postavami i ústředním motivem. Že se svět v prdel obrací, ale někde tam v dáli hoří plamínek naděje.. Ač se to na první pohled nemusí zdát, škodlivost a zneužitelnost sociálních sítí je tu brána jen jako symptom, nikoliv příčina. Nezájem proti rodičovské odpovědnosti, projevená důvěra vs. manipulace, komunikace proti odcizení. Za život svedeme spoustu podobných bitev a některé z nich prohrajeme, ale až se bude na konci uzavírat mír, je dobré vědět, že jsme neprohráli válku.. Kdo je překvapen výkonem Jasona Batemana v nekomediální roli, nezná Jasona Batemana.. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Docela zajímavý film o tom, jak vám můžou moderní technologie zavařit život. Skládá se ze třech příběhu, které jsou vzájemně propojené. Ať už jde o krádež bankovního účtu, dětskou pornografii nebo internetovou šikanu, všechny tyhle věci lidem zkomplikují život a oni se s tím musí nějak vyrovnat. Ne každý z příběhů končí dobře. Zbývá nám jen se z toho poučit a pokud možno se do žádné z podobných situací nedostat... "Já bych ho uškrtil!" ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Disconnect staví na příbězích, které vzniknou na základě internetu a jeho negativních vlastností. To, jaké jsou negativní stránky internetu tak nějak všichni víme, ale dokud se něco nestane, docela obstojně je ignorujeme. Ještě aby ne. Internet přeci zase tak zlý není, že jo? Tak se podívejte na tenhle film, ať se dostanete ke třem různým příběhům, které na základě internetu můžou vzniknout. Tyto tři příběhy se zároveň prolínají, aby na konci splynuly v jeden. Ve skutečnosti to není úplně tak epické, jak by to na první pohled mohlo znít. Je to prostě naprosto upřímně lidské a obyčejné splynutí tří příběhů v jeden. A právě pro to, že tenhle film netlačil zbytečně na pilu, nemůžu dát jinak, než plnej solamyl v podobě pěti hvězdiček. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená dráma. Má pomerne dobrý príbeh venujúci sa rôznym negatívnym vplyvom internetu. Je rozdelený na tri menšie príbehy, prvý o manželskom páre, medzi ktorými to už moc nefunguje a tak sa manželka zveruje cudziemu mužovi na sociálnej sieti, lenže jej ukradnú identitu a prídu o peniaze, druhý o dvojici mladíkov, ktorí si vystrelia zo svojho spolužiaka a zverejnia jeho ponižujúcu fotografiu, čo všetkým veľmi ovplyvní životy a tretí o novinárke, ktorá sa spriatelí s mladíkom vyzliekajúcim sa na platených stránkach a urobí s ním reportáž, no spôsobí to nečakané komplikácie. So spracovaním som nadmieru spokojný, táto internetová tématika ma síce celkovo až tak moc nezaujíma, no toto podanie mi dosť sadlo. Už úvodné titulky, ktoré prídu po pár minútach majú ten správny náboj a môžu sa naplno začať rozvíjať tri odlišné línie. Všetky majú dostatok priestoru a ideálne sa striedajú, spočiatku ma jedine až tak moc nebavila línia s manželským párom, ale aj tá sa časom vylepší a ešte ma trochu mrzí, že to celé vyvrcholí približne v polovici filmu a potom to už ide skôr zo zotrvačnosti, ale aj tak ma to dosť bavilo. A hlavne línia s trojicou spolužiakov, ktorá je výborná a všetky tie postavy a vzťahy v rodinách si ma skutočne získali. A navyše sa to väčšinu času nesie v takej až nepríjemnej atmosfére a je tu pár momentov, ktoré sú vynikajúce. Herecké obsadenie je na tom dobre, je tvorené skôr menej známymi tvárami, ale to je len dobre, aspoň to pôsobí tak uveriteľnejšie, no najviac si ma získalo celé obsadenie línie so spolužiakmi a Andrea Riseborough v úlohe novinárky. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, použitie ručných kamier sa až prekvapivo vydarilo, no hlavne tá atmosféra mi skvelo sadla. A chválim aj výber hudby, ktorá niektoré situácie výrazne vylepší. Som veľmi príjemne prekvapený, vôbec som nevedel, čo od takéhoto filmu môžem očakávať, ale dosť ma to bavilo. Na americké pomery až prekvapivo kvalitná dráma, ktorú si rád ešte niekedy pozriem. 79% ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé ponaučenie, solídna výpoveď o 21. storočí, so zameraním na sociálno-(ne)sieťové vzťahy medzi ľuďmi? Môže byť. Síce vykalkulované, predvídateľné, ale skutočne pôsobivo spracované a kvalitne herecky obsadené, filmové predstavenie. Kvôli prvým dvom výtkam nemôžem nahodiť plné hodnotenie, ale to nemení nič na tom, že som aj tak veľmi spokojný. Na duši zostáva príjemný pocit a to je pre mňa najdôležitejšie. A keď si vezmem, že som sa na Disconnect vrhol pôvodne only because of Šano Skarsgard, som o to spokojnejší, že ma snímok dokázal zaujať i vďaka jeho ostatným vychytávkam. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (7)

  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)

Súvisiace novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (viac)

Reklama

Reklama