Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspešná právnička Claire Kubik (Ashley Judd) žije svoj život bez zaváhaní. Skvelá kariéra, nádherný dom a to najdôležitejšie: úžasný manžel. Vedľa nej stojí človek, ktorého miluje a koho pozná lepšie ako kohokoľvek iného. Lenže čo ak sa sa všetko, čo pozná a všetko čo vie ukáže ako lož. Táto nočná mora sa pre Claire stala skutočnou a to všetko po nepodarenej lúpeži u nich doma. Krátko po nej pri dverách stoja agenti FBI jej milovaného manžela Toma odvádzajú v putách. Zdá sa, že Tom sa v skutočnosti volá Ronald Chapman a pred pätnástimi rokmi bol súčasťou tajnej vojenskej operácie v Latinskej Amerike, ktorá sa zmenila na masaker civilistov. Tom sa pred očami svojej milovanej ženy priznal ku všetkému okrem zodpovednosti za masaker. V skutočnosti si však ktosi veľmi želá, aby bol odsúdený. Práve Tom totiž môže identifikovať skutočných vinníkov. Mužov, ktorí vydávali a vykonávali rozkazy zabíjať civilistov. Tak, či onak, onedlho začne súd a Claire je rozhodnutá svojmu manželovi pomôcť. Nepozná však prostredie vojenského súdu a tak se obráti na skúseného vojenského právnika Charlieho Grimesa (Morgan Freeman). Ich cesta za hľadaním pravdy ich však môže stáť život... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (121)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Příběh sám je předvídatelný až běda, což korunuje závěrečný "zvrat", který divák tuší téměř od začátku, protože takhle jednoduché to být ani nemohlo. Absentuje též napětí, či vypjaté scény ze soudní síně. Přesto filmu nemohu upřít určité tempo a míru zábavnosti, za což patří díky především castingu. Nebýt tu taková herecká sestava, jakou měl režisérk dispozici, nejspíš bych film zařadil do bahna podprůměru, ale Freeman a spol. tu byli a to se počítá. 60% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vy tiež uveríte všetkému.“ Snaživý režisér kvôli príliš košatej knižnej predlohe a nerozhodnosti producentov, aký film vlastne chcú (napríklad by bolo fajn ujasniť si aspoň žáner), chtiac-nechtiac vyhadzuje von oknom bohatý kasting, atmosféru, tempo, napätie a v neposlednom rade sedliacky rozum. Škoda, koniec totiž naznačuje, že z toho mohla/mala byť samostatná séria (alebo pilot k seriálu?). Pritom Ashley Juddovej a Morganovi Freemanovi to v ZBERATEĽOVI BOZKOV (1997) tak pristalo! ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

70%. Uznavam, pre mnohych to moze byt xkrat stale to iste s nelogickym, mozno predvidatelnym alebo i prekvapivym zaverom a mozno i nudnym dejom, avsak pre mna to bola oddychovka, pri ktorej ma zaujimalo, akym sposobom dokazu advokati Ashley Judd a Morgan Freeman presvedcit vojensky sud o nevine Toma Kubika v podani Jamesa Caviezela. Myslim si, ze Caviezel zahral svoju ulohu dost presvedcivo a skutocne som mu to vsetko zozral i s navijakom, ale aj Ashley Judd sa snazila. Z mojho pohladu mierny nadpriemer... 01.07.2009 ___ Ashley Judd - (Claire Kubik) +++ Morgan Freeman - (Charles W. Grimes) +++ James Caviezel - (Tom Kubik / Seržant Ron Chapman) +++ Adam Scott - (Poručík Terrence Embry) +++ Amanda Peet - (Jackie) +++ Bruce Davison - (Generál Bill Marks) +++ Juan Carlos Hernández - (Major James Hernandez) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ Hudba: Graeme Revell +++ ()

giovanni3 

všetky recenzie používateľa

Film se zajímavým hereckým obsazením, kde hlavní kámen úrazu je scénář. Film má skoro 2 hodiny a za ně se uálo jen málo zvratů (Návštěva v FBI byla opravdu zajímavá ta vstřícnost... Tajně nahraná nahrávka nemohla být jednoznačně u soudu připuštěna..) a konec to pohřbil úplně. Film mohl být jednoznačně lepší než je, ale takto dávám průměrné 3z5. ()

ajuska 

všetky recenzie používateľa

Celkem slušný film ze škatulky soudních dramat, při nichž vylézají na světlo utajované armádní, vládní či jiné machinace. Škoda jen, že každý okamžik filmu je tak zoufale předvídatelný (za předpokladu, že už jste pár filmů v životě viděli) a vše korunuje zbytečně přepálený konec. Jednou koukatelné, vracet se k tomu však určitě nebudete. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (5)

  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)
  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)

Reklama

Reklama