Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspešná právnička Claire Kubik (Ashley Judd) žije svoj život bez zaváhaní. Skvelá kariéra, nádherný dom a to najdôležitejšie: úžasný manžel. Vedľa nej stojí človek, ktorého miluje a koho pozná lepšie ako kohokoľvek iného. Lenže čo ak sa sa všetko, čo pozná a všetko čo vie ukáže ako lož. Táto nočná mora sa pre Claire stala skutočnou a to všetko po nepodarenej lúpeži u nich doma. Krátko po nej pri dverách stoja agenti FBI jej milovaného manžela Toma odvádzajú v putách. Zdá sa, že Tom sa v skutočnosti volá Ronald Chapman a pred pätnástimi rokmi bol súčasťou tajnej vojenskej operácie v Latinskej Amerike, ktorá sa zmenila na masaker civilistov. Tom sa pred očami svojej milovanej ženy priznal ku všetkému okrem zodpovednosti za masaker. V skutočnosti si však ktosi veľmi želá, aby bol odsúdený. Práve Tom totiž môže identifikovať skutočných vinníkov. Mužov, ktorí vydávali a vykonávali rozkazy zabíjať civilistov. Tak, či onak, onedlho začne súd a Claire je rozhodnutá svojmu manželovi pomôcť. Nepozná však prostredie vojenského súdu a tak se obráti na skúseného vojenského právnika Charlieho Grimesa (Morgan Freeman). Ich cesta za hľadaním pravdy ich však môže stáť život... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (121)

topi80 

všetky recenzie používateľa

Srovnávání s protivně prkenným JAGem není úplně na místě. Jednak Morgan Freeman strčí svým charismatem do kapsy celý zmíněný seriál i s komparsem ze všech asi stopadesáti tisíc dílů a druhak se tady něco děje a na postavách vám záleží. Ač jsem byl zlomen únavou (ještě před začátkem, film jako takový na tom nenese vinu), vyvinul jsem maximální úsilí, abych to dokoukal, a to už o nějaké kvalitě svědčí. Každopádně by se ale tvůrci měli jít poučit k filmu Nebezpečné hry, jak se dělají logické zvraty. ()

giovanni3 

všetky recenzie používateľa

Film se zajímavým hereckým obsazením, kde hlavní kámen úrazu je scénář. Film má skoro 2 hodiny a za ně se uálo jen málo zvratů (Návštěva v FBI byla opravdu zajímavá ta vstřícnost... Tajně nahraná nahrávka nemohla být jednoznačně u soudu připuštěna..) a konec to pohřbil úplně. Film mohl být jednoznačně lepší než je, ale takto dávám průměrné 3z5. ()

Reklama

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Ashley Judd ako druhá najkrajšia právnička sveta v klasickom alebo skôr typickom americkom thrilleri. Tá najkrajšia právnička na svete mi hrozne chýba. Mám dojem, že Ashleyna kariéra nikdy nezažiarila v plnej sile a to aj napriek tomu, že vie hrať a je skutočne krásna. Vybavujem si ju v zásade zo skvelých filmov, ale vždy v nejakej vedľajšej úlohe. Aj preto som sa potešil tomuto staršiemu snímku na Netflixe. Navyše kombinácia s pánom hercom Morganom Freemanom je už naozaj neodolateľná. A pridal sa tu aj môj obľúbenec Míša Šanón, či k svetu vyzerajúca Amanda Pítová. Páčil sa mi ten zvrat ako sa z úspešnej právničky v klasickej súdnej sieni stáva nemohúca bytosť, pretože vojenský súdny proces má úplne iné pravidlá. Vlastne musím poopraviť trochu svoju prvú vetu, lebo svojim dejom sa nejedná o až tak úplne typický americký thriller. Tento má v sebe celkom origi nápad, len je nezvládnutý v závere. Bavil ma a zaujal prakticky od samého začiatku, ale scéna keď za ním prišla do basy a celý ten rozhovor, tak ten zahrali obaja herci brilantne. Veril som im pochyby, zúfalstvo, ľútosť, aj každú slzu. Perfektne boli znázornené retrospektívne zábery zo Salvádoru. Páčil sa mi ten filter na kamere, ktorý spôsoboval, že zábery vyzerali staro. Možno to je prvoplánové, ale mne sa to páčilo. Asi jedinú maličkosť, ktorú tomu viem vytknúť po technickej stránke, boli občas také zvláštne strihy, či skôr skoky v udalostiach, ktoré na seba nenadväzovali plynule. Trochu mi to vadilo, ale nie nejako kriticky. Dosť času sme strávili práve vo vojenskej súdnej sieni, čo ma bavilo asi zo všetkého najviac. Čudné strihy sa podpísali aj pod zmarenie brutálne smutnej scény po strate nenarodeného dieťaťa. Nerozumiem režisérovi prečo takto, no Ashley to opäť zahrala bravúrne. Bohužiaľ, najväčším problémom je záver. To, že bol v podstate od prvej minúty predvídateľný, by som ešte akceptoval. Ale to ako trápne vyvrcholil, to bola fušerina jak vystrihnutá z béčka a pritom úplne zbytočná. Nechápem. Ihneď som odobral hviezdu a to som bol rozhodnutý, že štyri. 60%. Pozerajme filmy spolu, prosím. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Claire Kubiková (Ashley Judd) prožívá nejšťastnější dny svého života. Je velice úspěšná právnička, a se svým manželem Tomem (Jim Caviezel) právě plánují potomka. O to víc ji zarazí, když je její manžel zatčen FBI. Zjišťuje, že její manžel je vlastně nekdo úplně jiný, a je armádou obviněn za vraždu několika vesničanů kdesi v Kolumbii. Navíc tu něco nehraje .. jako obhájce její muž dostane nezkušeného mladíčka (Adam Scott). Takže se sama vrhá do obhajoby svého manžela, za pomoci zkušeného právníka Charlie Grimese (Morgan Freeman)... Obyčejné vojenské drama, na které se ovšem velice dobře kouká (Ashley to moc sluší), navíc Morgan Freeman je alkoholik (tedy asi ne přímo Morgan, ale jeho postava), kterou také stvářil perfektně... Až na spackaný konec je to docela dobrý film.. ()

Don Kryspin 

všetky recenzie používateľa

Mně se film docela líbil. Slušná zápletka, napětí, občasné zvraty... Hlavní hrdinka (Ashley Judd) i Morgan Freeman hrají výborně. Ovšem posledních cca 10 minut je naprosto katastrofálních. Do té doby jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale s tímhle koncem to nejde. Tenhle konec není možné logicky napasovat na předchozí děj - mnoho událostí z filmu by tím ztratilo smysl. Měl být prostě úplně jiný. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (5)

  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)
  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)

Reklama

Reklama