Reklama

Reklama

Film sa inšpiroval neuveriteľným, ale pritom skutočným príbehom aljašského policajta Jacka Halcombea, ktorý zrealizoval svoj vlastný, súkromný plán, aby dolapil vraždiacu beštiu - sériového vraha Roberta Hansena, ktorý sa už trinásť rokov úspešne skrýval.
Keď sa v Anchorage začnú hromadiť telá zavraždených prostitútok, na mesto padne strach. Hoci policajt Jack Halcombe riskuje vlastný život, vydá sa na vlastnú päsť nájsť zabijaka, aby tak zabránil ďalším vraždám. Keď získa informácie od sedemnásťročnej Cindy Paulsonovej, ktorej sa ako jedinej podarilo zabijakovi ujsť, je mu konečne na stope. Podarí sa mu ale vraha chytiť včas, skôr než zomrie ďalšia obeť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (342)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $27,220,000Tržby Celosvetovo $4,383,000▐ nečakane celkom solídny thriller založený na skutočných okolnostiach, k tomu dobré obsadenie na čele s Nicolasom Cage, ktorý občas natrafí na lepšiu úlohu, tak trošku je škoda že tajomný vrah v podaní Johna Cusacka nemá nejak viac podfarbený charakter, určite by to potom viac rezonovalo /70%/ ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Film studený jak Aljaška sama a přesto v podstatě úderný a na jisté úrovni. Je třeba mu v první řadě odpustit fakt, že v některých potenciálních chvílích se kecá na úkor dění, což tak trochu nahrává stereotypu. Přesvědčivé duo Cusack-Cage však sklízí u mě ovace díky velkým sympatiím. Finále přiměřeně graduje a emotivní výslech Hansena je třešničkou na dortu. Rutinní thriller, avšak v některých aspektech překvapivý. 65% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé zločiny a zaujímavé prostredie, v ktorom k nim dochádzalo, ale tým ho hasne. Celé to vyzerá značne podvyživene resp. televízne, scenár nie je žiadny zázrak a ak je niekto otravnejší, než Vanessa Hudgens, tak potom už len bohužiaľ ústredná dvojka súperov Cage/Cusack. Poteší obskúrny kasting (Radha Mitchell, Dean Norris, Kevin Dunn...), ale iba trochu a nikto z hercov sa týmto prúserom veru chváliť nebude. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Kriminálka podle skutečné události, ve které jde detektiv Cage po Cusackovi, sériovém vrahovi šlapek. Nebojte, nespoileruju, protože záporák je brzo bez skrupulí odhalen, což nepovažuju vůbec za přínosné. Atmosféra je taky značně mdlá, takže o thrilleru se moc mluvit nedá. Vzhledem k obsazení se v tomto případě dalo čekat mnohem víc než jen průměrná krimi. Katastrofa to není, ale na taktéž 2013kové Zmizení nebo Tísňovou linku Frozen Ground hledí jako na svatý obrázek. 60% ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nicolas Cage mě baví. Jeho filmy nejsou nejhorší, je jich hodně, mají zajímavé nápady, ale často jim chybí něco, na co bych si za měsíc vzpomněl a řek bych si, že natočení toho filmu opravdu za něco stálo. Všecko jsou to takové průměrné dojáky s dobrými nápady, klasickým Nicolasem, ale průměrným zpracováním. Zmrzlá zem mohla být skvělý, atmosférický thriller. Nedávno jsem viděl Zmizení a to bylo přesně takové. Napětí nemělo chybu po celé dvě a půl hodiny. Tady ale celou hodinu a půl chybělo. Jediná opravdu zajímavá scéna se dostavila na konci filmu, kdy jsem zjistil, že vše je podle pravdy. Proto také nakonec tři hvězdy. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (24)

  • Keď Halcombe (Nicolas Cage) prezerá spisy v súvislosti s nezvestnými dievčatami, fotografie, ktoré si prezerá, a tie neskôr na stene na policajnej stanici, sú všetko skutočné obete, s výnimkou postavy Vanessy Hudgens. (Arsenal83)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na Aljaške, predovšetkým v najväčšom meste Anchorage. Doba natáčania trvala 26 dní. (MikaelSVK)
  • Scenár/režisér Scott Walker odložil natáčanie o päť mesiacov, aby mohol film nakrútiť na prahu jesene do zimy, aby mohol dosiahnuť vzhľad a dojem z filmu, ktorý začína bez snehu a končí v hlbokej zime. Povedal, že doslova chcel, aby sa do príbehu a okolo neho zatvorilo počasie a zmrazilo prípad. V dôsledku natáčania v tomto ročnom období bolo na konci 26-dňového natáčania o 3 1/2 hodiny menej denného svetla ako na začiatku natáčania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama