Reklama

Reklama

Territoires

  • Kanada Territories (viac)

Skupina priateľov sa vracia zo svatby domov. Cestou ich zastavia dvaja colní policajti, ktorí im v aute nájdu drogy. Zatknú ich, no po chvíľke sa ukáže, že dvojica policajtov to v hlave očividne nemá v poriadku a pre skupinku začína nočná mora. (TomX2)

Recenzie (75)

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Poslední dobou mi explo nedělá moc dobře na žaludek. Měla bych ho konzumovat v měnším množství. Nicméně to nebylo zas tak hrozné a jsem srdečně vděčná za to, že v tomto francouzsko-kanadském snímku neproběhlo žádné sexuální týrání, takže to vlastně beru jako takovou malou oddechovku. Děj se táhl velmi pomalu, což mi nevadilo a určitým hercům doslova tleskám. Někdy není těžké poznat, zda je herecký výkon dobrý či špatný, ale u Territories vlastně ani slovo špatný použít nemohu. Hezky se na to koukalo, ale kult to prostě není. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

První 2/3 měly parametry pětihvězdičkového psycho-thrillerového nářezu s kapkou exploitu. Bohužel poslední třetina úplně postrádá tempo a kvalita jde dolů. Trochu bych měl výhrady i ke kameře, která místy těžce nezvládala. Celkově mám ale z Territories kupodivu dobrý pocit a myslím, že francouzi opět potvrdili, že obsah slova napětí jim není cizí. 70% ()

Reklama

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

"Partiu mladých ľudí vracajúcich sa autom z Kanady zastavia pár kilometrov po prekročení hraníc s USA colní policajti. Požiadajú ich o všetky doklady a keďže sa im niečo nepozdáva, požiadajú pasažierov, aby si vystúpili. Následne im prehľadajú všetky veci, pričom nájdu sáčok marihuany..." Už od tejto úvodnej scény som mal z Territories dobrý pocit. Žiadna zbytočná omáčka či otravné keci sa tentokrát nekonali. Film hneď od začiatku smeruje za cieľom, na ktorý bol vyrobený. Colníci sú veľmi nepríjemní a ich postavy sú zahrané veľmi kvalitne. Takmer som mal pocit, že v tom aute sedím namiesto hlavných hrdinov ja sám a doslova som cítil ten nezmyselný psychický nátlak na nič netušiace budúce obete. Hlavná fáza filmu, teda samotné "explo", síce už trochu povoľuje slučku, ktorú nám okolo krku uviazal úvod, ale pravdu povediac ani som nečakal, že to bude celostopážová nadupaná jazda bez hluchých miest. Samotné mučenie sa tentokrát uskutočňuje takmer výhradne na psychologickej úrovni. A aj keď sú obete dosť výrazne týrané hladom, smädom, či zimou, na mňa zrejme najviac zapôsobila jedna odstrašujúca audio-vizuálna torture scéna, ktorá, bola podaná divákovi nanajvýš reálne. Trošku nezmyselná záverečná pásaž s charizmatickým súkromným detektívom síce odsúva tento film trochu zbytočne na inú koľaj, ani ona však môj celkový dojem z neho výrazne nezhoršila... 70 %! ()

zolo23 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemné prekvapenie hlavne u bezchybnej réžie čo sa u obdobných filmov mnohokrát povedať nedá. Páčila sa mi tá postupná (zdĺhavá, ale na úkor filmu zaujímavá) gradácia napätia od samotnej cestnej kontroly po "nepríjemné" vypočúvanie v akejsi "pseudobúde" o záverečnej scéne so súkromným detektívom ani nehovoriac. Skvelú atmošku filmu dopĺňala parádna hudba a tá úvodná skladba bola proste bomba. Herecké výkony v normále takže spokojnosť bola na mieste. 75% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Rozhodnutie, či udeliť tri, alebo štyri hviezdičky, bolo tentoraz ťažšie než obvykle. Úvodná štvrťhodinka slabučká, no potom začne naberať príbeh o dvoch postirackých psychopatoch z Guantanáma hrozivejšie kontúry a začína sa ten pravý teror. Film však nemá žiadny extrémny trumf, ktorým by prinútil zbudnúť na pachuť zo začiatku. Celkovo však slušné. 68% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Číslo hotelového pokoje detektiva je "18". Stejným číslem jsou označeni i "vězni". Všichni mají na krku vypálené "Delta 18". (kery-)

Reklama

Reklama