Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (469)

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Již sám název napovídá, o čem že se tu bude vypravovat a čím oblaží diváka tento snímek. Nakoukne-li pozorný zvědavec do výčtu scénáristů, je jasné, že drama, které by z vás rvalo srdce a slzy tekly proudem, nás rozhodně nečeká. Opět máme co dělat s plytkou rádoby komedií plnou fekálního humoru a scén trapných tak, až si divák raději zakryje oči, aby se nemusel stydět za herecké výkony a scénáristické přešlapy. Tahle partička už skutečně nudí a vídat stále stejné herce, pokoušející se vás rozesmát stále trapnějšími způsoby je až k politování. Hodně slabá záležitost, kterou si zapamatujete jen díky negativnímu dojmu. 35% ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Fakt nechápu to nízké hodnocení tady. Já jsem se bavila úplně po celou dobu snímku. Odpovídá to zařazení do komedie i do sci-fi. Nic jiného jsem od toho neočekávala, naopak to předčilo má očekávání a hodně. Vince Vaughn byl naprosto skvělý a nejzábavnější ze všech "hlídkařů". Ben Stiller mě ze začátku trochu štval těmi chytrými řečmi, ale časem se to dalo do pořádku. Herci byli vybráni skvěle, příběh také. Podle mě skvělý a neotřelý nápad. Krásně to utíkalo a nenudilo. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Uspokojivé vo všetkých smeroch. Nie je to dokonalosť, ale ani sa to na ňu nehrá. Neviem či je to náladou s akou som film pozeral, ale užíval som si ho. Hlavná štvorka bola perfektná. Tu nie je o čom. Vidno po kope takúto bandu je jednoducho po dlhom čase veľmi príjemné. Celý nápad s mimozenšťanmi je skvelo prezentovaný a pomáha tak postavám vytvoriť mnoho vtipných situácií. A aj keď sa nejedná o komédiou roka Schaffer je natoľko zručný z robenia svojich videoklipov pre Lonely Island, že atmosféru predmestia, orgií a aj sci- fi filmov z 50 rokov vystihol dokonale. Je to uletené a je to v mnohých smeroch značne jednoduché, ale na zúčastnených vidno, že sa zabávali. Plus Ayoade bol ako obvykle perfektný. Ja toho kučeravého černocha proste žerem. Dávam síce tri ale The Watch sa zaraďuje ako ďalší film do mojej pokladnice guilty pleasures. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

V rámci sci-fi komedií klidně za 4 rudé, protože tenhle suchej humor mi docela sedí a je škoda, že ho docení jen málo lidí. Taky je zajímavé sledovat jak jsou fóry o kouření ptáků, honění péra a konzistenci mrdky haluzoidně vybalancované tak, že jsou sice z podstaty zbytečně záchodové, ale podané jsou tak, že pořád vyznívají vcelku jemně a nezávadně. Ve srovnání s podobným Worlds End hlídka s přehledem vyhrává jak ve fórech, tak v celkové záživnosti a svižnosti. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

prosím vás, vysvetlí mi niekto, čo toto malo znamenať? odváži sa niekto ozrejmiť mi žáner tohto filmu? jeho zmysel, posolstvo? povie mi niekto, ako to, kurník šopa, tvorcovia mysleli? seth rogen a evan goldberg píšu ako na bežiacom páse a už niektoré ich silné diela, ktoré zveria do rúk osvedčeným režisérom a sú očakávateľné čierne kone, vykazujú miestami medzery, no aspoň je u nich jasné, že sa jedná o komédiu a človek sa aj párkrát zasmeje... a potom ako vedľajší produkt ich workoholizmu a grafomanstva na svet prídu zrejme aj scenáre, ako je tento, kde očividne scenáristi písali iný film, režisér nakrúcal iný film, maskéri pracovali na inom filme a herci hrali úplne iný film (jonah hill psychologický krimithriller, ben stiller rodinú tragikomédiu, vince vaughn estrádnu burlesku a richard ayoade... it crowd) - a výsledok je desivo rozbitý, nekoherentný, bizarne rozpačitý až rozporuplný a hlavne nezáživne nudný a divne mätúci - a aby som to zhrnul jedným slovom: zlý! ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Hoodlom dad. (tarponko)
  • Během natáčení seděl za kamerami asistent, který zapisoval všechny improvizované repliky, po dokončení scény je vytiskl, předal režisérovi a ten vybral nejlepší vtipy, které byly použity při dalším snímání scén. (Brousitch)
  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)

Reklama

Reklama