Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (469)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Máte nejaké odtlačky?“ – „Robíte si srandu? Kedy sme to podľa vás mali stihnúť? Sme tu len dve hodiny. Viete, koľko nám trvalo iba natiahnutie žltej policajnej pásky okolo miesta činu?“ Úplná bieda. Frat Pack zrejme nadobro skončil (68-miliónová celosvetová tržba pri 68-miliónovom rozpočte, ehm). A ak nie, mal by. Stiller a Vaughn sa snažia, inak sa ale humor Frat Pack vôbec nehodí kombinovať so sci-fi zápletkou, pretože väčšinu času je to zlý sen. Občas sa dá vybrať vtipnejší kúsok, ale takých je skutočne málo a väčšinou je Susedská hliadka len nuda a nevtipná bizarnosť. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

No neviem... asi v polovici filmu mi došlo, že všetky dobré vtipy narvali do traileru. Záverečná tretina bola o niečo zaujímavejšia (alebo len menej nudná?) než predchádzajúce dve, ale výsledný dojem z celej Susedskej hliadky je viac než chladný - napriek tomu, že tam boli dobré momenty. Kvitujem rozumných 102 minút, o to viac sa čudujem, že sa do nich nedalo umiestniť viac zábavy a menej patetických žvástov o neplodnosti hlavného hrdinu. Kamarátske prekáračky ma tiež prestávali baviť už v polovici každej jalovej kvázi-vtipnej komunikácie. Keby si scenáristi odpustili tú romantickú príšernosť (zas a znova nás poučujúcu ako má vyzerať krásny vzťah) a hromadu kecov, mohli sa viac sústrediť na poriadny cynizmus a čierny humor. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Nemá cenu být na tenhle film nějak extra přísný. Ano, určitě se nejedná o veledílo, ale několikrát jsem se solidně pobavil. Film je takovým zvláštním způsobem blbý a Ben Stiller po delší době předvádí že bavit diváky ještě nezapomněl. Přesto si myslím že nebýt Hillovy účasti, tak snímek směřuje k odpadu. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Proč ne? Já se příjemně bavil. Nečekal jsem nic a dostal jsem velmi příjemnou komedii na odreagování. Skvělé herecké obsazení, tyto hvězdy mě dokáží rozesmát vždy. Vše samozřejmě typické, ale jelikož jsem nevěděl do čeho jdu a ani trailer jsem neviděl, tak jsem byl překvapený. Nečekal jsem hlavní téma emzáky, a proto jsem spokojený.. 6/10 = 69% ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

prosím vás, vysvetlí mi niekto, čo toto malo znamenať? odváži sa niekto ozrejmiť mi žáner tohto filmu? jeho zmysel, posolstvo? povie mi niekto, ako to, kurník šopa, tvorcovia mysleli? seth rogen a evan goldberg píšu ako na bežiacom páse a už niektoré ich silné diela, ktoré zveria do rúk osvedčeným režisérom a sú očakávateľné čierne kone, vykazujú miestami medzery, no aspoň je u nich jasné, že sa jedná o komédiu a človek sa aj párkrát zasmeje... a potom ako vedľajší produkt ich workoholizmu a grafomanstva na svet prídu zrejme aj scenáre, ako je tento, kde očividne scenáristi písali iný film, režisér nakrúcal iný film, maskéri pracovali na inom filme a herci hrali úplne iný film (jonah hill psychologický krimithriller, ben stiller rodinú tragikomédiu, vince vaughn estrádnu burlesku a richard ayoade... it crowd) - a výsledok je desivo rozbitý, nekoherentný, bizarne rozpačitý až rozporuplný a hlavne nezáživne nudný a divne mätúci - a aby som to zhrnul jedným slovom: zlý! ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Režisér Akiva Schaffer začal na filmu pracovat okamžitě po odchodu z pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). Nejdříve přibral do týmu Bena Stillera, kterému se jeho vize zalíbila. Poté do projektu vstoupil Vince Vaughn a Jonah Hill, jehož role mu byla částečně psána na tělo. Poslední herec měl být někdo ve Spojených státech neznámý a Schaffer vybral Richarda Ayoadea, který ho zaujal v seriálu Garth Marenghi's Darkplace (od r. 2004). Přes víkend zhlédl seriál Ajťáci (od r. 2006) a v pondělí nabídl Ayoadeovi roli. (Brousitch)
  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)
  • Dres, který je ve filmu pověšen na stěně, patří týmu NHL Columbus Blue Jackets. (Lembi4)

Reklama

Reklama