Reklama

Reklama

Buranský masakr

všetky plagáty
Trailer

Čtyři mladiství delikventi tráví víkend spolu se svými sociálními pracovníky v odlehlé vesnici Yorkshire Mortlake, kde to vypadá jako by se zastavil čas. Po menším incidentu s místními obyvateli začnou brutální krvavé nájezdy starousedlíků, které se změní v nepředstavitelnou noční můru. (mosnak)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

,,Jdi ji odříznout!" Bože, to zas byla srajda. Jsem se těšil na krvavou komedii, ale dostal jsem dementní blábol, který je jakousi parodií na výborných 2001 maniaků.Všichni jsou debilové, co pořád jen řvou a nadávají, takže se nelze ztotožnit ani s jednou postavou. Jejich osud mi byl naprosto lhostejný a přál jsem jim to nejhorší. Všem. Komedie? Možná jsem se párkrát uchechtnul... Zpočátku upindaná nuda, pak buranské drama a ve finále masomlejn ovšem bez mimořádných nápadů. Hvězdu dám za vcelku slušné gore (ale místy až viditelně pixelové) a fretku, která vyhodila tu blbku do vzduchu. Jo a pak za srajdy, co ohodily dementní poblikum, když ten nafouknutý fracek rupnul. Těžko plesat nad useknutými či ustřelenými hlavami nebo přetrženými burany, když podobné gore je dnes v kdejakém horroru. No, za mě velké zklamání...p.s. navíc jsem měl štěstí na vskutku sračkoidní titulky....co nakonec k téhle hrůze docela sedly... ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Ja som vedel, že sa mi to bude páčiť. Inbred je totiž presne mojou krvnou skupinou - skupinka ľudí sa ocitne v buranove a môže sa začať masaker. Pomalší rozbeh, vzápätí však krvák ako sa patrí. Vidláci likvidujú tých nešťastníkov na cirkusových predstaveniach, a to pekne krvavo, všetci sa na tom výborne bavia, divák takisto. Hlavní hrdinovia bojujú o život a "odstraňujú" vidlákov, tí sú však v presile, a za každú vybuchujúcu či odseknutú hlavu, príp. explóziu celého tela si tvorcovia zaslúžili môj nadšený aplaus. Je to pekne nakrútené, gore pecka a je ho kvantum - čiže pre nerozmýšľajúcich divákov, ktorí sa radi nechávajú unášať na krvavých vlnách, je to to pravé orechové. Jediné mínus boli pre mňa postavy. Bolo síce jasné, že zmutovaní, škaredí a neviem akí burani si sympatie sotva získajú (môžu akurát tak pobaviť), ale tie kladné postavy na tom neboli o nič lepšie. Navyše by mi omnoho viac sadlo, keby sa to bralo aspoň trochu vážnejšie, tej komediálnosti a debilných buranských kecov bolo na môj vkus až príliš. U mňa 80% - najmä za chrumkavú brutalitku. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Vďaka super trapnému českému distribučnému názvu som sa tomuto anglickému filmu dosť dlho vyhýbal. Originálny názov "Inbred" mohol ako "Buranský masaker" preložiť iba totálne primitívny diletantský ignorant. Pritom sa jedná o celkom podarený hixploitation. Rozbieha sa síce dosť pomaly, ale keď už sa dostane do obrátok, tak je to hodne surové, brutálne a úchylné. Víkendový výlet dvoch sociálnych pracovníkov so štyrmi problémovými teenagermi na vidiek sa zmení na nekompromisný krvavý masaker. *** ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ten začiatok bol srandovný,potom sa zjavil malí mikrobus a v nom dvaja sociálny pracovníci,1 dievča a traja chalani a jedného z ných som chcel zabiť aj ja a schválne či to uhádnete že ktorého.Skoro po celú dobu tu bola nuda.Jedna z tupých akože vyvraždovačiek,kde fuck zľudovelo a bolo ho tu veľa.Logika žiadna,postavy totálne (ne)sympatické.Vidlácke vyvraždovačky môžem aj keď skoro všetky sú na jedno kopito.Tu je príbeh niekedy originálny inokedy spadá do roviny klišéovitosti.Aj tu som postrehol čierny humor,ktorý mám rád ale tu mi vôbec nesadol.Po dejovej stránke to bolo chaotické,amatérske a aj nechutné.Takú nechutnú partiu vidlákov som vážne ešte nevidel.Herecké obsadenie a aj ich prejav bol úbohý.A tak debilne sa chovajúce postavy sa nevidia každý deň a zato chvála Bohu.Za dobré spracované gore efektov a za nádhernú Fretku Albína dávam 2* ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Základní chyba "Inbred" spočívá ve scénáři, který je vystavěný jako klasický slasher, ale chtěl by současně přinášet absurdní a explicitní gore humor ve stylu "Brain Dead" a působit na diváky bizarní atmosférou hnusácké zvrácenosti ala "Pink Flamingos" i hutně hororové hrůzy z rozpadajících se jistot každodenní reality ala "Calvaire". Tyhle zásadně protichůdné věci prostě nejde skloubit tak, aby to sedělo dohromady. Slasherová dramaturgická výstavba, kdy se první třetinu představí postavy, následně se třetinu rozvíjí ohrožení, aby vše vyvrcholilo vypjatým bojem o přežití hlavní postavy, by šlo dohromady s hororovou atmosférou. Pro přehlídku excesivních krvavých a hnusáckých atrakcí to ovšem je kontrapoduktivní vyprávěcí model, čistě z prostého důvodu, že nedovoluje vršit lákadla od samého začátku. Je navíc nesmysl nutit diváky půl hodiny sledovat hrstku nezajímavých postav, když všichni jen čekají na to, jaké zvrácené a degenerované rednecky jim film postaví do cesty. Tvůrci asi doufali, že jim z toho vyjde něco na styl grandiózního remaku "Hory mají oči", ale ten fungoval právě díky tomu, že byl prostý humoru a veškerý gore nechával vyznít krajně fyzicky. Prostě snaha udělat ideální splácanici všech žánrových podob buranských bijáků vyústila v "Inbred" do nesourodého mišmaše, který se snaží být vším, ale navzdory spoustě drobných nápadů se prostě nemůže rovnat svým inspiracím. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama