Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (391)

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Proč né, že jo. Chci se bavit, chci vidět pořádný kozy, chci vidět pořádnej MASAKR. To, že je to občas nelogický, to už bohužel k většině hororům (krvákum) patří a to, že je to pouze banda ušmudlanejch teen. tak to taky. Je mi v celku jedno, jestli to kazí původní díl nebo celou sérii, pro mě to jsou další pořádný jatka a to mě baví. Závěr mě překvapil a chci další díl ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Dělej, co umíš, bratranče." Tak Leatherface není zlý, je jenom retardovaný a vyznává rodinné hodnoty. Tak fajn, protože v Texasu se evidentně najde dost zmetků na to, aby motorovka měla důvod túrovat. Ovšem mě tedy týpek pobíhající se zdviženou motorovou pilou tradičně spíše rozesmál, ale kdybych nedal hvězdy za sestřenici Heather a provokativní Nikki, tak bych se před svou, již několik desetiletí ukrývanou, zastydlou pubertou, musel stydět. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V oblasti horrorovej kinematografie sa titul "Texaský masaker motorovou pilou" stal jedným z pilierov tohto subžánru. O vyčíňaní šialenej, zdegenerovanej rodiny z texaského vidieku bolo natočených mnoho snímkov. Tak si to teda zrekapitulujem, čo som doposiaľ videl. Všetko to začal v roku 1974 režisér Tobe Hooper, keď natočil pôvodný titul. Z toho sa stal kult. O dlhých dvanásť rokov neskôr zrežíroval hodne uvoľnené pokračovanie "Texaský masaker motorovu pílou 2". Potom som zhliadol nehorázne zmršený "Masaker v Texase" z roku 1994. To nestojí ani za reč. V roku 2003 sa objavil hodne podarený remake. Ten má na svedomí Marcus Nispel. O tri roky neskôr bol vyprodukovaný prequel "Texaský masaker motorovou pílou: Počiatok". Nebolo to špatné. V roku 2017 som si pozrel ďalší kúsok z tejto kolekcie s názvom "Leatherface". V roku 2022 som sa dostal ku "Texaskému masakru motorovou pílou" z produkcie Netflixu. Bolo to celkom príjemné, hodne krvavé prekvapenie. A teraz som si pustil aj titul z roku 2013 "Texaský masaker motorovou pilou 3D". Bolo to slabé. Nič moc. Síce niekoľko vrážd bolo fajn, ale scenár bol absolútna katastrofa. ** ()

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

Zatímco Hooperova klasika mě odrovnala psychicky i fyzicky do nejhrubšího zrna díky exploataci, perfektním načasováním a myšlenkám, další díly tu nechutnost, krutost, až příliš okatě zobrazují (efekty slabé). Scénáře na jednom papíře neměli vůbec vzniknout. Vlastně nenávidím každého tvůrce (kromě Nispela za solidní druhý díl), který velkolepě ničí naprostou kultovku (a unikát ve svém žánru) prvního dílu. A Tania Raymonde ty kozičky prostě neukáže. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Onehdy za starých časov, po dopozeraní Hooperovho originálu, som vo vytržení túžil, aby trval ďalšiu hodinu a pol. Chcelo sa mi na onej symfónii hororovej hrôzy viezť ďalej, vôbec nevystupovať. Texas Chainsaw 3D na originál nadväzuje presne v tom duchu... akurát že úplne zmenil koncept ako komornej klasiky, tak i prerábok z Bayovej produkcie, ktoré súčasnému mladému divákovi lahodili ultra-brutalitou a moderne podanou pochmúrnou atmosférou. Je z nich najmenej krvavý, pochmúrny nie je vôbec, Leatherface v ňom nosí fialový sveter a do deja mu zasahuje konflikt miestnych vesničanov s pozostatkami rodiny Sawových takým spôsobom, na aký divák nie je zvedavý. Scéna na kolotočiarskej púti prekvapila a potešila, a Alexandra Daddario je po dlhej dobe zaujímavou herečkou v slasheri, ale zbytok je scénáristický i režijný omyl, ktorý nenudí, ale všetko čo sa v ňom deje, je v kontexte s hororovou legendou špatne. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (30)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (spissky)
  • Počas naháňačky v lunaparku sa v zábere objaví postava, ktorá je oblečená ako Jigsaw z filmu Saw: Hra o prežitie (2004). (Kadas97)

Reklama

Reklama