Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (268)

arie 

všetky recenzie používateľa

Kids sú pomerne jednostranným pohľadom režiséra Clarka na život súčasnej mládeže. Snímka ukazujúca každodennú realitu a skazenosť partie mladých ľudí, ktorých život závisí na sexe, alkohole a drogách na mňa rozhodne nezapôsobila až tak ako som očakával. Clarkov realistický prístup je určite hodný obdivu, nachádzame sa nezávislých vodách a preto určite od snímky neočakávajte zábavu pre celú rodinu vhodnú na nedeľné popoludnie, i keď napriek kontroverznému obsahu je snímka určená prevažne mladým ľudom, pre ktorých má pôsobiť ako varovanie. Clark sa nesnaží odpovedať na otázky, ktoré film nastoľuje, je len nezúčastneným pozorovateľom ukazujúcim krutú, i keď treba povedať, že až príliš jednostrannú realitu a taktiež neodsudzuje životný štýl prezentovaný vo filme, teda necháva diváka, aby si sám odpovedal na otázky. Tentokrát by som k negatívam pripočítal aj celkové nezávislé vyznenie snímky a hlavne fakt, že Kids nemajú prakticky žiadny príbeh, i keď občas je pomerne zručne načrtnutý - dievča nakazené AIDS - sú len sledom viac či menej zaujímavých epizódok. Je to snímka, ktorá ma nedokázala dostatočne osloviť a ani ma príliš nešokovala, ba naopak, pomerne často som sa pri filme nudil, no hlavne preto, že obsahuje pomerne zaujímavú myšlienku ho nedokážem úplne odsúdiť. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Keď som tento film pred desiatimi rokmi videl prvýkrát, zdal sa mi neuveriteľne prehnaný, resp. som si po celý čas šokovaný hovoril, že tí Američania sú fakt v riadnych sračkách. Iba o čosi pozdejšie bol už iba mierne nadnesený. Dnes mi príde ako vcelku 'coolová’ záležitosť s malinkým varovaním v podtexte... Radšej nemyslím na to, ako by mi mohol chutiť či nechutiť zajtra (číra nevinnosť?). Každopádne (na rozdiel od ostatných Clarkových výtvorov) OPODSTATNENÁ záležitosť! P.S.: Týmto zdravím všetkých prispievateľov, ktorí považujú Kids za vykonštruovaný a prehnaný blábol. Zlatí moji.... ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Najreálnejší obraz skazenej mládeže. Kids nie sú iba polodokumentárnym bordelom o tupých deckách. Sú hlavne znepokojivou, bezútešnou sondou do života mladých a treba podotknúť, že forma je tu v prospech veci. Oproti Gummovi a hlavne Ken Parkovi tu funguje a robí svoje, a prirodzení neherci tomu ešte pridávajú. Ku koncu už som si pripadal jak v nákazovom horore; či to Jennie stihne alebo nie, či Telly pripraví o panenstvo / život ďalšie dievča, alebo také hromadné podávanie rúk, keď jeden má AIDS... Silné a neuveriteľne nepríjemné. Najlepší Clark. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

America's sweethearts aneb život amerických teenagerů v praxi. Překvapivě drsný pohled na jejich život, soužití, přežívání a trávení volných chvil. Leo Fitzpatrick ve své první roli ihned dokázal, že se pro herectví narodil. Škoda, že si poté herectví znechutil a objevoval se na plátně stále méně často. Jeho postava Telly - lhostejný, sexuální deviant a pedofilní smrad - je zahrána s takovým přesvědčením a zaujetím, až z toho běhá mráz po zádech. Celý příběh se odehrává během jednoho dne Tellyho života a že se toho stane požehnaně, taková je prostě Amerika. Země neomezených možností. Jsem rád, že jsem nemusel vyrůstat právě tam. ()

MartinNDL 

všetky recenzie používateľa

AIDS je fakt zlej, bere ti imunitu a nikdo s tebou nechce spát. Jenže může bejt i případ, kdy s tebou chce spát každá mladá a naivní newyorkská kočička a pokud AIDS máte nebo jeho přítomnost neřešíte, tyhle kočičky sou dost v prdeli. Ono podle Kids, který perfektně se syrovostí lepší než prsa Agáty Hanychový popisuje život mladých poflakujících se kluků a holek, je v prdeli skoro celá tahle mládež a to na více frontách. Nebo je sraní na školu, chlastání, kouření, fetování, šukání a kecání sraček fajn způsob, jak si užít mládí? ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (21)

  • Zákaz na dva roky dostal snímek v Jihoafrické republice, později byl změněn rovněž na přístupnost od 16 let. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Justin Pierce, který hrál Caspera, si během natáčení zlomil zápěstí. (ČSFD)
  • Část výtěžku z tohoto filmu byla věnována krizovým organizacím dospívajících. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)

Reklama

Reklama