Reklama

Reklama

Predvolebné sľuby

  • Slovensko Pr(e)dvolebné sľuby (viac)
Trailer 1
USA, 2012, 85 min

Po tom, ako dlhoročný kongresman Cam Brady (Will Ferrell) spácha pred blížiacimi sa voľbami verejné faux pax, párik mega-bohatých CEO sa rozhodne situáciu využiť, nasadiť protikandidáta a získať tak vplyv nad ich obvodom Severnej Karolíny. Na túto akciu si zvolia naivného Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis), riaditeľa lokálneho turistického centra. Spočiatku sa Marty nezdá byť práve tou najideálnejšou voľbou, ale s pomocou svojich nových mecenášov, manažéra tvrdej kampane a politickým stykom jeho rodiny sa čoskoro stáva súťažiacim, ktorý dáva charizmatickému Camovi dobrý dôvod na to, aby sa začal báť. S neustále sa približujúcim dňom volieb je súťaž stále nerozhodnejšia. Urážky sa stále stupňujú a nemajú konca. Jediným cieľom oboch kandidátov je zničiť toho druhého.
Nová komédia od režiséra filmu "Meet the Parents" Jaya Roacha posúva dnešný politický cirkus na ďalšiu logickú úroveň. Aj keď si myslíte, že etika kampane dosiahla svoje najhlbšie dno, stále sa dá ísť ešte hlbšie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (28)

Trailer 1

Recenzie (252)

xstar 

všetky recenzie používateľa

Taká stupidita v širšom zmysle slova. Will Ferrell a Zach Galifianakis pre mňa super kombinácia. Obaja sú králi bláznivých komédii. Námet filmu by mohol byť lepši, ale aj tak to stálo za to. Galifianakis predsvedči syna Farrella, že jeho tatko ho zanedbáva a on z toho urobí reklamu. Farrell mu to vráti tak, že mu opicha manželku. Vravel som si, že keď to tak dopadne film pôjde dolu vodou. No, žiaľ mýlil som sa. Film sa po tejto scéne ešte zlepšil. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Scéna s kostolom, hadmi, kostolným oknom a enormne napuchnutou rukou je bomba, detto úplne nekorektné scény „sexu s manželkou môjho konkurenta“. Nevraviac o scéne, v ktorej sa Galifianakisove deti (a manželka) na jeho výzvu (ktorú okamžite oľutuje) priznávajú k riadne čudným veciam. Alebo policajná hliadka a následný test alkoholu. Alebo modlitba, „ste kostrou USA“ či „gore-jazvy z hrdzavej preliezačky“. Nie je to na 80%. Bohužiaľ. No je to dobrá komédia, ktorú vám ale odporúčam len ak máte aj vy v láske absurdný humor, ktorý si neberie servítky pred ústa, ale pritom nie je taký primitívny, ako vyzerá na prvý pohľad. ()

Reklama

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Viděno v RegioJetu po cestě z Prahy do Brna. Není to špatné, ale jak co a jak kdy. U něčeho jsem se bavil docela slušně a některé ty nápady se mi líbily, navíc místy to dokáže být docela přesné (včetně toho, jak dav jedná naprosto bezhlavě, ať stojí na jakékoli straně barikády), jenže to kazí nemalý počet trapných scének jak z kdejaké podprůměrné americké komedie, kvůli kterému to chytřejší v tom prostě vyniknout nemůže. A kvůli tomu to celé bohužel spadlo do průměru a dokonce ani nevím, jestli se mi to spíš líbilo nebo ne. Tak moc neutrální dojmy z toho mám. Tak jako tak, charakter Martyho Hugginse je zpočátku takový, jako by vypadl z Ligy gentlemanů, to se mi popravdě celkem líbilo... :D 3* ()

dee-key 

všetky recenzie používateľa

Když pominu ten zprasený začátek a pak pár dalších prasáren během filmu, konstatuji, že je to docela vtipná komedie. Nápad je to dobrý a kromě několik ryze živočišných, tupé masy Američanů bavící vtipy, měl i pár docela úsměvných nápadů. Takže s přihlédnutím k faktu, že Ferrella považuji za totální imbecila jsou tři hvězdy celkem dobré. ()

wohna 

všetky recenzie používateľa

V dnešní době se prostě nedočkáme komedie, kde bychom se smíchy váleli po zemi, prostě ne. A tahle není výjimka. To, že jsem čekal více, to nezastírám, ale rozhodně to nezklamalo. Místy vtipné, místy trapné. Zach hraje pořád stejně a pořád poměrně dobře, Will Ferrell má také své světlé momenty. Dohromady tvoří zajímavé duo. Se scénářem by se dalo udělat mnohem víc, ale to nevadí. Volby trošku jinak. Proč ne. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (10)

  • Zaparkované auto pred domom Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis) má poznávaciu značku GEN-0101, čo je odkaz na prvý verš v Biblii: „Na počiatku stvoril Boh nebo a zem". (Darkage)
  • Malou roli si ve filmu zahrál i John Goodman, který se objeví jako kongresman v televizi na závěr filmu. (Dr Lizal)
  • Snímek satirizuje aféru, v níž bratři Kochové ovlivňovali politika Johna Edwardse. (chelseaman22)

Reklama

Reklama