Reklama

Reklama

Predvolebné sľuby

  • Slovensko Pr(e)dvolebné sľuby (viac)
Trailer 1

Po tom, ako dlhoročný kongresman Cam Brady (Will Ferrell) spácha pred blížiacimi sa voľbami verejné faux pax, párik mega-bohatých CEO sa rozhodne situáciu využiť, nasadiť protikandidáta a získať tak vplyv nad ich obvodom Severnej Karolíny. Na túto akciu si zvolia naivného Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis), riaditeľa lokálneho turistického centra. Spočiatku sa Marty nezdá byť práve tou najideálnejšou voľbou, ale s pomocou svojich nových mecenášov, manažéra tvrdej kampane a politickým stykom jeho rodiny sa čoskoro stáva súťažiacim, ktorý dáva charizmatickému Camovi dobrý dôvod na to, aby sa začal báť. S neustále sa približujúcim dňom volieb je súťaž stále nerozhodnejšia. Urážky sa stále stupňujú a nemajú konca. Jediným cieľom oboch kandidátov je zničiť toho druhého.
Nová komédia od režiséra filmu "Meet the Parents" Jaya Roacha posúva dnešný politický cirkus na ďalšiu logickú úroveň. Aj keď si myslíte, že etika kampane dosiahla svoje najhlbšie dno, stále sa dá ísť ešte hlbšie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (28)

Trailer 1

Recenzie (251)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

ono to takhle nějak funguje,ale v případě téhle komedie jde opět o to samé jako vždy a potenciál rozhodně naplněn není.Z toho co by mohla být trefná politická satira je tak jen standartní hollywoodský prefabrikát hrající na klasickou notu.Co víc Ferrell ani Galifianakis nijak nevybočují z charakterů na které jsme u nich zvyklí (jakkoliv to pro Galifianakise byla asi nejnormálnější role ve které jsem ho zatím viděl).Pár gagů je povedených,ale zbytek skončil někde na půli cesty...60% ()

Caminzind 

všetky recenzie používateľa

Crazy kampaň plná ujetých gagů a infantilně-humorných hlášek mi docela sedla. Co mi však vadilo, byla disproporce co do absurdnosti mezi dvěma kandidáty. Zatímco Galimatiáš (či jak se ten řecký komik jmenuje) ztvárnil naivního, leč dobromyslného troubu rodinného typu, tak Ferrell vzal na sebe sexistické hovado, jehož popularita výrazně neutprí ani po sérii totálních průserů, kdy mlátí děti, psy, krade policejní auta a z huby mu lezou samé sračky, rasismus nevyjímaje. Tento nepoměr mi hodně vadil. Stejně tak absence konstruktivnějšího děje. Do dvou třetin filmu jsem totiž uvažoval i o čtyřech plackách, pak mě ale monotónnost servírovaných skečů začala přece jen trochu unavovat. Teda trochu víc. 60% ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $86,907,746Tržby Celosvetovo $103,430,245Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,368,122 //počet predaných kusov 244,168Tržby za predaj DVD v USA $8,227,865 //počet predaných kusov 549,991║ Zopár slušných gagov sa tu nájde ale ináč klasická rutinná americká odrhávačka s už okukaným Zach Galifianakis-om(ten hrá v skoro každom filme úplne istú charakterovú úlohu) a Willom Ferrell-om, takže len ďalšia zbytočná komédia, ešte že bol tento rok(2012) zlatý Macík TED . /videl v kine: 40%/ ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Pridám jednu hviezdu za to, že ma scenáristi dokázali prekvapiť, keď som pri sledovaní filmu uvažovala "ale toto? fakt to dáte?"... a oni dali. Hlavným nájstrojom komédie je tu hyperbola vo všetkých podobách a jasná priamočiarosť satiry. Nie je veľmi čo lúštiť, všetko dostaneme na tanieri. Možno by sme mohli povedať, že takto vyzerá britská Je to soda! pre priemerného amerického diváka. Ale zasmiala som sa, nie že nie :-) ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

"VÁLKA MÁ SVÁ PRAVIDLA, ZÁPASY V BAHNĚ MAJÍ SVÁ PRAVIDLA …. POLITIKA ŽÁDNÁ PRAVIDLA NEMÁ." … /// O tom, že volby v Americe jsou ta nejnepředvídanější událost (pokud teda nemáte hafo prachů)…. Dva podivní kandidáti a jejich souboj, má blíž ke komedii než k politice. Líbí se mi ironie a parodie na reálný politický věci, stejně jako zajímavý postavy a do nich obsazený herci. Jeden, dva (tři) kurevský ,,zápichy“ a vlastně dokonalý znevážení všeho kolem voleb (v klídku, v Americe, u nás je to přece v pořádku…) by mohlo potěšit i apolitickýho diváka. A to včetně toho ,,nádherně“ patosáckýho závěru. Komedie? Jo! Taková ta vkusná a milá zábava (…co to meleš za sračky ….?) s jednou (dvěma) nechutnostma, po který dostanete chuť vzít do ruky košťata a …. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Filmy vo politice mě nebavěj. 2.) Karel Schwarzenberg prezident? Kurva kolik mám v prasátku…? (P.S.: to zjistíte po volbách!) 3.) Thx za titule ,,Beddny“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (10)

  • Předlohou k filmu bylo dílo Shawna Harwella "Eastbound and Down". (chelseaman22)
  • Cam Brady (Will Ferrell) vo filme konfrontuje okrem iných aj psíka Uggieho. Tento Parson Jack Russell teriér získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok (tzv. “psieho Oscara“), cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)
  • Zaparkované auto pred domom Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis) má poznávaciu značku GEN-0101, čo je odkaz na prvý verš v Biblii: „Na počiatku stvoril Boh nebo a zem". (Darkage)

Reklama

Reklama