Reklama

Reklama

Predvolebné sľuby

  • Slovensko Pr(e)dvolebné sľuby (viac)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Po tom, ako dlhoročný kongresman Cam Brady (Will Ferrell) spácha pred blížiacimi sa voľbami verejné faux pax, párik mega-bohatých CEO sa rozhodne situáciu využiť, nasadiť protikandidáta a získať tak vplyv nad ich obvodom Severnej Karolíny. Na túto akciu si zvolia naivného Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis), riaditeľa lokálneho turistického centra. Spočiatku sa Marty nezdá byť práve tou najideálnejšou voľbou, ale s pomocou svojich nových mecenášov, manažéra tvrdej kampane a politickým stykom jeho rodiny sa čoskoro stáva súťažiacim, ktorý dáva charizmatickému Camovi dobrý dôvod na to, aby sa začal báť. S neustále sa približujúcim dňom volieb je súťaž stále nerozhodnejšia. Urážky sa stále stupňujú a nemajú konca. Jediným cieľom oboch kandidátov je zničiť toho druhého.
Nová komédia od režiséra filmu "Meet the Parents" Jaya Roacha posúva dnešný politický cirkus na ďalšiu logickú úroveň. Aj keď si myslíte, že etika kampane dosiahla svoje najhlbšie dno, stále sa dá ísť ešte hlbšie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (28)

Trailer 2

Recenzie (252)

Caminzind 

všetky recenzie používateľa

Crazy kampaň plná ujetých gagů a infantilně-humorných hlášek mi docela sedla. Co mi však vadilo, byla disproporce co do absurdnosti mezi dvěma kandidáty. Zatímco Galimatiáš (či jak se ten řecký komik jmenuje) ztvárnil naivního, leč dobromyslného troubu rodinného typu, tak Ferrell vzal na sebe sexistické hovado, jehož popularita výrazně neutprí ani po sérii totálních průserů, kdy mlátí děti, psy, krade policejní auta a z huby mu lezou samé sračky, rasismus nevyjímaje. Tento nepoměr mi hodně vadil. Stejně tak absence konstruktivnějšího děje. Do dvou třetin filmu jsem totiž uvažoval i o čtyřech plackách, pak mě ale monotónnost servírovaných skečů začala přece jen trochu unavovat. Teda trochu víc. 60% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Typický Ferrell. Roach po Austinovi Powersovi nedokáže prísť s ničím vtipným a režíruje len osvedčených komikov v úlohách, v ktorých pôsobia strašne strnulo. Aj keď sú niektoré vtipy naozaj výborné, celému filmu chýba tempo a nejaká previazanosť. Takto je to len séria vtipov postrkaných do zápletky, ktorá je príliš priamočiara aby dokázala prekvapiť svojim koncom. Nebyť ústredného dua, bolo by to o dve triedy horšie. Inak sa jedná o znesiteľnú jednohubku, ktorá nezostane dlho v pamäti, ale je natoľko svojská, že nepodráždi ani nenahnevá. Ale prial by som Ferrellovi konečne nejakú poriadnu úlohu. Snáď ten Anchorman. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Jay Roach si tento rok strihol dva filmy z politického prostredia. V Prezidentských volbách sa pozrel na tému vážnejším a serióznejším spôsobom a vznikol film hodný pozretia. O Pr(e)dvolebných sľuboch ( ozaj originálny slovenský názov ) sa to už jednoznačne povedať nedá a hoci chápem režisérovu potrebu "vyblázniť" sa na politikoch, humor nie je pre každého. Hraničí s boratovsko-diktátorským prístupom, hoci netlačí na pilu až takým spôsobom ako Cohen. Táto brutálna satira na politické voľby a sľuby s tým súvisiace má kompaktný dej ( na rozdiel od Diktátora ) a pohybuje sa na hrane únosnosti, kde hlavne stredná časť ide do extrému. Ale zrejme to bol zámer, ako inak sa dá od srdca vysmiať politikom, ktorých spôsoby súbojov sú pre obyčajného človeka desivé, ale v mnohom pravdivé. Film si nedáva servítku pred ústa a do morku kostí odhaľuje praktiky zadubených kandidátov a ich bezcharakterných sponzorov. Určite je podobný film potrebný, nech politici vedia, na čom sa ľudia smejú. Lenže pokým majú ľudia svoju zábavu, politici a ich mecenáši majú peniaze a moc. Lebo ak sa tento film skončil ako rozprávka, realita je iná. Nič to, ja som sa na tejto kampani pobavil. Ale mohlo to byť ešte lepšie... ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Očekával jsem humor a holky nahoře bez. Naneštěstí se scénárista a režisér nechali unést a zapojili tolik emocí, že Láska nebeská je oproti The Campaign jen ochuzeným vývarem z kostky s absencí emocí. Intro bylo perfektní, avšak pak se zjevily ty nechutné emoce a člověk měl definitivně zkažený zážitek. Kdyby ve snímku neúčinkoval Zach Galifianakis, tak by nemělo pražádný význam koukat na TOTO. 60% Celosvětový výdělek k 27. 12. 2012: $103,430,245 ()

wohna 

všetky recenzie používateľa

V dnešní době se prostě nedočkáme komedie, kde bychom se smíchy váleli po zemi, prostě ne. A tahle není výjimka. To, že jsem čekal více, to nezastírám, ale rozhodně to nezklamalo. Místy vtipné, místy trapné. Zach hraje pořád stejně a pořád poměrně dobře, Will Ferrell má také své světlé momenty. Dohromady tvoří zajímavé duo. Se scénářem by se dalo udělat mnohem víc, ale to nevadí. Volby trošku jinak. Proč ne. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (10)

  • Cam Brady (Will Ferrell) vo filme konfrontuje okrem iných aj psíka Uggieho. Tento Parson Jack Russell teriér získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok (tzv. “psieho Oscara“), cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom meste New Orleans v štáte Louisiana. (Darkage)
  • Zaparkované auto pred domom Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis) má poznávaciu značku GEN-0101, čo je odkaz na prvý verš v Biblii: „Na počiatku stvoril Boh nebo a zem". (Darkage)

Reklama

Reklama