Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(viac)

Videá (24)

Trailer

Recenzie (562)

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Tak s tímhle jděte do háje a ani nemusí být borovicový. S Blue Valentine mě pan Cianfrance namlsal na trpké ovoce života, ale tahle tragédie o třech horkou jehlou sešitých dějstvích dopadla ve svých ambicích asi jako ambice mé osoby (164 cm) podívat se z očí do očí manželovi (188 cm). P.S. A taky chci žít ve světě, kde za 15 let budu vypadat líp než dnes. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Fail. Pokus o tri filmy v jednom, pričom prvá (najzaujímavejšia) a druhá tretina mali trvať dohromady tak 20 minút a slúžia iba nato, aby mohla prísť tretina tretia, ktorá je falošná, nudná, iritujúca a rovnako ako celý film, úplne zbytočná. Aká bola pointa? Čo tým chcel autor povedať? Že život stojí za hovno? Že policajti ničia ľuďom životy? Katarzia nulová, posledné dve scény vôbec nefungujú; tendenčná báchorka celé jak to je a že ten film nedostal nomináciu, je jedným z najrozumnejších rozhodnutí akadémie za posledných niekoľko dekád. A väčšina komentárov ľudí, ktorým sa to z nejakých - mne nejasných - dôvodov páčilo na päť hviezdičiek, hovorí len o tom, ako to ostatní nepochopili. Dobre. 50%, tretia hviezda len za Goslinga a prekvapivo vynikajúcu Evu Mendes. PS: Atrapu Johnnyho Deppa už prosím do filmov neobsadzovať. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Niekoľkokrát za rok sa do kín dostane dráma, ktorá stojí za pozornosť naozaj pre všetkých. O to väčšia škoda je, keď ho v tých kinách vidí len pár vyvolených. Za borovicovým hájom je bohužiaľ presne ten prípad. Dlhé roky som ani len netušil, že niečo takéto existuje (ďakujem Real Tom Hardy) a mrzí ma, že sa k tomu už v kine nikdy nedostanem. Práve kvôli takýmto momentom situáciu vždy zachráni moja predražená premietačka, ktorou si takéto magadiela premietnem na stenu z pohodlia postele. Človeka len mrzí že to tak nevidel hneď na prvý krát, pretože som nevedel že je to dielo hodné premietania v širokouhlom prevedení. Prechádzka borovicovým hájom nieje ani trochu ľahká. Je ťažká a emocionálne náročná. Pre mňa osobne to bola jedna z tých chvíľ, na ktoré človek nezabudne. Jedna z tých, na ktoré sa o dlhé mesiace neskôr pokúsi rozpamätať a vidí sám seba, ako pred monitorom len zíza pred seba a vie, že práve zažil film, na ktorý nezabudne a ešte veľmi dlho zostane potichu a nechá ho doznievať. Brilantné herecké výkony mlčanlivého Goslinga aj dramaticky dokonalého Coopera. Tak si toto DVD nenechajte ujsť. Ja by som dal čokoľvek aj za steelbook, ale toho sa asi nedočkám. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Už po stý krát sa mi potvrdilo, že o niektorých filmoch je najlepšie vopred vôbec nič nevedieť. Myslím tým absolútne nič. Iba si pozrieť hodnotenie a žáner. Pretože až potom môže byť človek mierne šokovaný dejovými zvratmi a celkovou stavbou scenára, ktorý je celkom originálny a zaujímavo si zahráva s tým, kto je vlastne hlavná postava príbehu. V tomto prípade je to zložitejšie, pretože sa vlastne nejedná o jeden príbeh, ale viacero a nie sú rozprávané na preskáčku, ako sme si už stihli za posledných 15 rokov zvyknúť. Potom mi ani nevadilo, že režisér si nie je stopercentne istý, čo chce presne povedať, ako má jeho film vyznieť a že po 140tich minútach by mal byť divák o niečo viac emocionálne zasiahnutý celou touto scenáristickou konštrukciou plnou dôležitých postáv so známymi ksichtami. Čudujem sa, že taký Ray Liotta, z ktorého tu ide hrôza až na strechu, nebol ešte naverbovaný do pokračovaní Expendables. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Bez spoilerovania nejde vcelku presne uviest co mi vadilo, tak len okrajovo. Ryan Gosling je naozaj James Dean sucasnosti a momenty, kedy je na platne nemaju chybu. Svoju postavu dokaze dokonale predat v kazdej polohe. Ovsem ked s pribudajucimi minutami a s nastupom jedneho dramatickeho zvratu film zacne jasnejsie krystalizovat cim vlastne chce byt, nastalo u mna urcite rozcarovanie, ciastocne sposobene aj narastajucou schematickostou a predpovedatelnostou, co bola ingrediencia v prvej polovici filmu sa nevyskytujuca. 6-7/10 (EFM 2013) ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (18)

  • Většinu filmových záběrů pořídil filmový štáb v okolí města Schenectady ve státě New York. Z něj vznikl i filmový název, který v jazyce místních Mohawků - příslušníků indiánského kmene - znamená "za piniovými planinami". (Conspi)
  • Ben Mendelsohn improvizoval, když řekl větu: "Jestli budeš řídit jako blesk, narazíš jako hrom," která nebyla ve scénáři. (Dalfor)

Súvisiace novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (viac)

Reklama

Reklama