Reklama

Reklama

Kličko

(festivalový názov)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (179)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Boxerské filmy nemám moc rád, ale tento se dal. Mám opačný vývoj postavy než Kličkův otec, důstojník Rudé armády. Z nadšení pro USA přesvědčení, že v této zdegenerované zemi se nedá žít a na Floridě plné gangů, drog a seniorů už vůbec. Scéna s nátlakem na podpis smlouvy a samohrajícím piánem je poučná. Pobavilo mě "Na diskotéce je třeba vrhat správné pohledy správným směrem". ()

sellsakul 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako to bolo u Mika Tysona, tak to platí aj u bratov Klitschkovcov. Úprimná a nevnútená spoveď svetových boxerov, rodiny, ľudí okolo nich. Dokument sleduje ich boxerskú kariéru od úplnych začiatkov až po súčasnosť. Je vidno, že za každým úspechom je veľa námahy a tento dokument to potvrdzuje a zároveň necháva odkaz divákovi, že z každého úderu, ktorý dostaneš je potrebné sa rýchlo otriasť, neostať na zemi a hlavne treba ísť ďalej a to platí nie len v ringu, ale aj v živote :) 90% ()

Reklama

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Takto nejako by mal dobrý životopisný dokument vyzerať. Pohrabať sa v archívoch, urobiť časovú následnosť, vyjadrenia rodiny a známych, okoreniť nejakým "son of a bitchom" typu Dona Kinga. A samozrejme dať tam nádherné detaily bitiek z kritických okamihov kariéry. Kličkovcov som dlho nemusel, mal som rád živočíšne typy a la Mike Tyson, no tento dokument zväčšil moje sympatie k bratskej dvojici. Dozvedel som sa dosť vecí zo zákulisia a tak to má byť. ()

Mr.Hudson 

všetky recenzie používateľa

Vynikající dokument. Dva bratři Kličkové v objektivním a zcela seriózním dokumentu mapujícím jejich boxerské začátky a vlastně i celý život. Box jako sport mám rád, před tímto dokumentem jsem tyto dva bratry moc nemusel a to z toho důvodu, že jejich box je zkrátka nudný. Pamatuji si na doby, kdy po ringu běhal Mike Tyson a rozdával rány všem svým soupeřům, to byla podívaná! Kličkové jsou ale úplně jiní, u boxu přemýšlí a dělají ho s rozvahou a právě to jim přineslo všechny jejich úspěchy. Kličkové moc dobře vědí co dělají a po zhlédnutí dokumentu jsem si i uvědomil, že vlastně boxovali s těmi nejlepšími boxery a boxovali s nimi velmi dobře. Zejména se mi líbil zápas s šampiónem Lennoxem Lewisem, který v době své největší slávy porážel jak Tyson, tak i další velké boxery tehdejší doby. Jeho zápas s Kličkem byl nesmírně vyrovnaný a nebýt vážného zranění možná byl Vitali i vyhrál. Ale to jsou spekulace. Rozhodně jsem rád, že jsem se mohl skrz tento dokument podívat na osudy těchto dvou bratrů a zároveň je mi i trochu smutno, protože až Kličkové odejdou (40 a 35 let), tak box ztratí dvě nesmírně velké osobnosti. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Moderný okúzľujúci dokumentárny film, ktorý je na špičkovej profesionálnej úrovni ako borci o ktorých je. Začína celkom rozpačito a dodnes presne neviem, čo tým ako presne mysleli, ale je to proste niečo iné. Z detstva, sťahovaní, štúdií, či vzťahov so ženami, ich rodiny, priateľov sa dozvedáme len to podstatné pre ich ďalšiu kariéru aj keď ja ako ich fanúšik by som privítal podrobnejší životopis. Olympiádou sa len tak prebehne, ale zas ostatným začiatkom sa venuje dosť veľká pozornosť, takisto ako aj ostatnej kariére. Vzostupy a pády a aj následné pozdvihnutia sú veľmi dobre ukázané, je to priam až ako z filmu. Rocky, či Ali na mňa ako filmy nezapôsobili tak, ako tento dokument, možno len film Druhá šanca bol pôsobivejší. Ono chápem, že ešte boxujú a venujú sa rôznym životným záujmom ako napríklad politike a podobne a berie sa tu veľký ohľad na neprezradzovanie istých súkromných záležitostí a zvyšok sa bude môcť odhaliť až po rokoch, ale na dnešok je to výborné a pre športovcov a laikov poučné a povzbudzujúce, teda veľmi inšpiratívne. Takisto rozhovory s ľuďmi, ktorí na ich kariéru mali dôležitý vplyv boli dôležitým faktorom. U výborných dokumentov to patrí k štandardne skvelým, nie je to vec extázy, ale 95% tomu dávam. Pre mňa sú tiež oni symbolom slovanskej sily a inteligencie v športe a prejavujú sa tak aj v súkromí. Mnohí majú za najlepších boxerov histórie Rockyho Marciana, ktorý nezažil v ozajstnom boxe prehru, avšak nebolo vtedy toľko súperov na ten lokál, kde boxoval a možno aj to, že nikdy sa nemusel zdvíhať z prehry tomu dodáva rozpačitosť, ale beriem to tak, že vo svojej dobe bol najlepší, takisto Ali, ale ten mi ako boxer a človek nebol nikdy sympatický, ale získal si istú povesť, často nafukovanú, ale stal sa legendou a najlepším svojej doby. Pre mňa sú najlepší svojej doby a najlepší vôbec títo dvaja Kličkovci. Vitali a Vladimír patrí vám moja úcta. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama