Reklama

Reklama

Pach krvi 4: Krvavý počiatok

  • Česko Pach krve 4: Krvavý počátek (viac)
všetky plagáty
Trailer

Skupina vysokoškolských studentů, kteří uvízli ve vánici, nachází útočiště v opuštěné nemocnici. Tu však obývá rodina vraždících kanibalů. Izolované sanatorium uprostřed divočiny v Západní Virginii je opuštěno od chvíle, co se podařilo uprchnout venkovské rodině kanibalů, která se zatoužila pomstít svým věznitelům. O několik desetiletí později hledá v oné nemocnici skupina vysokoškolských studentů útočiště před sněhovou vánicí, jež jim zmařila plány na víkendové lyžování. Když se ale studenti setkají s bývalými pacienty sanatoria, mají jenom dvě možnosti – bránit se... nebo zemřít! (HBO Europe)

(viac)

Videá (10)

Trailer

Recenzie (369)

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Po zhliadnutí štvrtého dielu som musela zvýšiť hodnotenie dvojky na dve hviezdičky, nakoľko by to bolo nefér. Najväčší favorit, ktorý asi jediný iskril akou takou inteligenciou, sa svojej smrti dočkal pomerne rýchlo, čiže po jeho smrti mi tam žiaden človek hodný obdivu neostal, len samé sliepky, ktoré režisér asi nemal v láske lebo z nich spravil strašné hlupane. Najlepší herecký výkon asi podali traja znetvorený kanibali a môj najväčší obdiv má ten krpec blonďatý. Najlepší bol asi začiatok, i keď tá hudba počas "invázie" šialencov bola skôr divná...no a priestory sanatória boli fakt pekné, ale tie tento film nezachránili. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Objektívne je toto podstatne lepší prequel než Wrong Turn 3. Úvod, ktorý sa odohrával pred 27 rokmi na psychiatrii bol síce zahraný horšie ako ochotnícke divadlo na hodovej zábave, ale potom začala nefalšovaná hororová jazda. Postupné gradovanie deja, napätie, atmosféra zimy, brutalita a narastanie zlosti na zdegenerovaných kanibalov. Veľký počet tínedžerov, uväznených snehovou metelicou v opustenom sanatóriu, sľuboval pomerne vysoký bodycount. Postavy študentov sa správali a vyjadrovali primerane prostrediu a situáciam. Príbeh sa vyvinul tak, že ostali iba dievčatá, preto som si oprávnene kládol otázku, ktorá z nich bude posledná preživšia (final girl)? Keby O´Brien nechal nažive jedinú černošku z bielych šudentov a navyše lesbu, musel by celý film štruktúrovať ako vážnu spoločenskú výpoveď, ale on nemá talent na to, aby vytvoril horor ako Friday the 13th alebo Halloween. Úplne mi však stačí zistenie, že som sa pri Wrong turn 4 dobre bavil. Téma o lesných retardoch má stále zlaté dno, ešte stále je nevyčerpaná, preto sa celkom teším na prípadné piate (voľné) pokračovanie... ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Sakra, můj chystaný komentář byl totožný s kolegou Peterem, takže musím jinak... Už z traileru jsem cítil nějakou boudu, a nebylo to jenom tím, že R-kový trailer vyzradil téměř všechna úmrtí. Vytratilo se napětí, kterou oplývala jednička, z dvojky zase chybí absolutní nadhled. Kdo však zůstává zachován, tak je režisér a scenárista O´Brian, jenž zpackal už minulou část, a to je ta největší chyba. I přes změnu prostředí (podobně neúspěšně jako poslední Cold Prey) je tak z dalšího Wrong Turn prázdná vyvražďovačka, která se vyžívá v zesměšňování kanibalů a digitální krvi. Když pominu těžkou demenci postav, tak jsou to právě horští mutanti, co dostali na prdel. Film z nich udělal chudáky, co se jenom chtějí nažrat, nic víc. Pochválit by šel snad jen úvodní bordel v sanatoriu za doprovodu Straussova valčíku a věčně nadržené lesbičky. Příště bych prosil o výměnu režiséra, ale teď je otázkou, jestli nějaké příště bude. EDIT: tak to "příště" bohužel bylo. ()

giallo 

všetky recenzie používateľa

Čtyřka Wrong Turn je rozhodně unikát. Na slasherové scéně po roce 2000 nepamatuju něco tak opravdu tupého. Jedna nesmyslná scéna střídá druhou, hlavní postavy jednají proti logice a nad vším tím paskvilem bdí ruka impotentního scénáristy/režiséra O´Briena. Nicméně horrorově je to celkem dobře zvládnuté a s velmi milou a nečekanou lekačku nakonec nemůžu jít pod 2*. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Dej postráda čo i len štipku logiky, o chovaní postáv ani nehovorím, to je infantilita na n-tú a tak amatérsky a nevierohodne zahrané obete som v žiadnom horore nevidel a tak nemáte na výber, musíte tým mutantom držať palce, nech už tie debilné čubky konečne sundajú. "Zaujímavá" scéna je, keď obete počujú, ako im mučia kámoša a oni sa pol hodiny dohadujú, či mu majú ísť pomôcť, alebo keď sa jedna z kočiek ponúkne, že je najlepšia lyžiarka, tak zlyžuje hory a privedie pomoc, nasadí si lyže a jej štýl lyžovania pripomína 5-ročné decko, ktoré prvý krát postavíte na lyže. Takýchto lahôdok je tu požehnane, jedna hviezda za koniec, ktorý potešil, inak strata času. Dokonca aj masky mutantov sú odfláknuté. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy si kanibalové dělají fondue, je možné v pozadí zahlédnout procházejícího člena filmového štábu. (Chatterer)
  • Většina sněhu viditelná v tomto filmu byla skutečná. (ČSFD)

Reklama

Reklama