Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa mystik a "zázračný mních" Grigorij Rasputin objavil na cárskom dvore v Sankt Petersburgu, pre mnohých to bolo veľké prekvapenie. Keď však dokázal pomôcť jedinému cárovmu synovi, trpiacemu hemofíliou, viacerí ho považovali za božieho posla. Rovnako veľký však bol i počet nepriateľov, ktorým prekážal Rasputinov vplyv na dvore. V Európe vypukla 1. svetová vojna... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (46)

Cheeter 

všetky recenzie používateľa

Celkově vzato, dobře provedený snímek. I s narážkami na jeho homosexualitu se vypořádali dobře. Je mi jasné, že leccos o něm jsou mýtu, ale přišlo mi, že zde s tím pracovali dost rozumně. Konec konců závěrečná vražda byla udělána dobře, podle toho, co jsem o ní četl to jí dost odpovídalo, jako by se režisér snažil o její přesnou rekonstrukci. Celkově vzato musím filmu dát spíše pochvalu. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Notoricky známý příběh, který inspiruje filmaře již po léta se dočkal FRANCOUZSKÉHO zpracování v mrazivém RUSKÉM prostředí. Extrémně vypasený šedesátník Depardieu zde hraje čtyřicátníka Rapustina. Vzhledem k jeho životnímu stylu si říkáte, že do té role vlastně docela pasuje. Rasputin jako film asi nemůže nijak překvapit. "Tajemnou aurou" obklopený Rapustin vykonává "zázraky" a několikrát zázračně přežije svou vraždu. Větší komplexní propojení s Romanovci a jejich osudem by asi dané látce prospělo. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Hneď na začiatok nechcel som pozerať tento film, ale Rasputina z roku 2013, ale čo už. Tento film ma zo všetkého troška, boje v 1 svetovej, historický nádych o Ruských dejinách a aj o veľmi kontroverznej postave v Ruských dejinách. Len o Rasputinovi je tu veľmi málo. Kto to bol? Odkiaľ prišiel? čo chcel?Bol to svetec? Alebo to bol človek, ktorý išiel po moci a preto sa votrel do cárskej rodiny? Vela otázok a skoro žiadna odpoveď. Film sa zameriava na veľa nepotrebných vecí aj osôb, a ten okom toto celé je, je v úzadí. Z tohoto filmu prekypuje TV look, aj keď sa odohráva v zaujímavých interiéroch, ale nič výnimočné som nepostrehol. A G.Depardieu ako Rasputin tiež nebol presvedčivý, taký tučný obrík mi pripadal. ()

jhr 

všetky recenzie používateľa

Celkem dobrý film o velice zajímavé osobnosti Ruských dějin Grigorii Rasputinovi. Upřímně řečeno docela mě překvapilo, že postavu Rasputina ztvárnil zrovna Gérard Depardieu ale i přesto, že skutečný Rasputin asi nebyl tak tlustý jako tento francouzský herec tak se této role zhostil skutečně se ctí. :-) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Priemerný film o neobyčajnom osude neobyčajného človeka, ktorý sa nakoniec ešte viac ako svojim životom preslávil svojou vraždou. Steven Seagal by povedal: „Ťažko ho zabiť.“ A práve tá vražda nebola stvárnená v tomto snímku dokonale, podľa vecí, ktoré mám k dispozícii sa to odohralo trochu inak, ale je to aj o fantázií režiséra, nakoľko aj tak vychádzame len z popisu samotného vraha Jusupova. Paradoxne len on a ďalší účastník vraždy, veľkovojvoda Dimitrij, prežili komunistické vyvraždenie rodiny, nakoľko obaja boli mimo krajiny. Inak sa tu vyčíta, že rola bola prisúdená Depardieuovi. No a čo? Že má o 50 kg viac? Aj tak to zahral skvele, lepšie ani nemohol, aj keď tá tajomná iskra v oku chýbala. Ale keď si pozrieme mnoho historických seriálov, tak väčšina dokonale nesedí na postavu, takže v tom by som problém nevidel. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (7)

  • Film si zvláště velmi oblíbil ruský prezident Vladimír Putin. Za něj vzkázal představiteli hlavní role Gérardu Depardieuovi, že si může u něj kdykoliv převzít ruský pas a i občanství. Gérard Depardieu nabídku nakonec přijal, ale až v roce 2013. (Hollywoodman)
  • Ve filmu Rasputin (Gérard Depardieu) prchá před svou smrtí z paláce hlavní branou, ve skutečnosti však prchal zahradou, kde se mu ještě podařilo přeskočit přes zeď. (Hollywoodman)
  • Ve scéně, kdy měl být Rasputin (Gérard Depardieu) vhozen do řeky Něvy, je řeka normální. Ve skutečnosti byla ale zamrzlá. (Hollywoodman)

Reklama

Reklama