Reklama

Reklama

Bojovník

  • Česko Válečník (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (139)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemné prekvapenie, na ktoré som narazil náhodou na webe a následne (keďže tam bola Zhang) som si kúpil DVD. Jednoduchý príbeh hŕstky kórejcov o záchrane vlastných krkov prostredníctvom únosu mingskej princeznej Yuanom je natočený spôsobom, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani najväčšie veľkofilmy Hollywoodu. Neustále strety s mongolmi sú naozaj krvavé a realistické, choreograficky výborne zvládnuté a veľmi presvedčivé. Film s posolstvom o sile priateľstva a hrdinstve, ktoré musí skončiť hrdinskou smrťou. Celkovo neznámi herci tu excelujú a v každej z postáv sa jej charakter vyvíja, alebo skôr ukazuje svoju skutočnú tvár. Z generála Choi sa stáva tvrdohlavý sebec, ktorý na úkor svojej neomylnosti nechá pobiť časť jednotky, z Yeosola, tichého otroka sa stane neprekonateľná war machine a úplne najlepší je Jinlip - tichý lukostrelec, ktorý sa stane nepísaným vodcom preživších obrancov v rozpadnutej pevnosti, ktorú sa márne snažia ubrániť. Zhang Ziyi od ktorej som čakal trochu viac si tu vyskúšala kópiu svojej Yen Yu z Tigra a Draka, avšak ku koncu to tiež rozbalila. Pokiaľ by som to mal porovnávať s TaD a Hrdinom tak poradie by bolo asi 1. TaD, 2. Musa 3. Hrdina ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Podarený snímok, aj keď pravdupovediac ma to nejako neuchvátilo. Bojové scény, ktorých je veľké množstvo, sú celkom vydarené a uveriteľné, teda až na pár výnimiek. Ale ku koncu (vlastne aj skôr) začínajú pomaličky nudiť, pretože príbeh, ktorý je sám o sebe dosť jednoduchý, sa nevyvíja žiadnym smerom a celé to pôsobí dosť rozťahane. Taktiež tomu ''pomáha'' aj dlhšia stopáž. Divím sa zvolenému názvu, pretože film nie je vôbec iba o jednej postave. Vhodnejší by bol názov 'Poslovia'. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Tento film je až neskutočne pôsobivý. To čo začínalo ako miš maš guláš po polhodine prešlo do eposu ktorý mál neskutočne silný koniec. Jediné čo možno vytknúť tomuto filmu je scenár ktorý ako som podotkol je mierne nedotiahnutý čo sa prejaví hlavne na začiatku kde keď nedávate dobrý pozor tak sa stratíte. Keď ale odznie prvá veľká bitka dej sa posunie s nechápačky do chápačky a mi môžme sledovať púť vojakov ktorý sa len chcú dostať domov a pomôcť princeznej toho kto ich vyhnal z ríše aby sa im odplatil návratom domov. To by nebolo až také ťažké vzhľadom na to že v prvej polovici prechádzali cez vyprahnutú púšť, lenže po princeznej bažia aj Mongoli ktorý majú početné a nebezpečné vojsko. Celá snaha kórejských generálov je od toho okamžiku odsúdená na zánik a práve preto že sa nám tu ponúka kolektívny hrdina je film zaujímavejší, ľudskejší a epickejší. Herecké výkony sú dokonalé a neskutočne silné a samozrejme im velí zhang ziyi ktorá tu podáva jeden so svojim najlepších a najsofistikovanejších charakterov. Akčné scény sú natočené zo zručnosťou ale vďaka šialenému strihu je veľmi ťažké sa v nich orientovať, tiež je to primerane krvavé a končatiny lietajú doslova vzduchom. Využitie žltého filtra v púšta dotvára nekonečnosť a beznádejnosť celej cesty cez púšť a červený na záver predpovedá krvavý koniec. V celku som s týmto filmom spokojný pretože všetky charaktery sa počas cesty zmenia a každý mi bol sympatický ale ako vravím tých prvých 30 minút bolo sklamaným. nemalo to ďaleko k piatim ale ten strih sa na tom podpísal. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Historický film se vším všudy, a jelikož je to typicky asijské, pro Evropana ještě s čímsi navíc. To něco je z rodiny psychologie, řečeno suchými slovy "vědy". Není nad poslání sledované z hloubi duše, obzvlášť když ho zachytíte se všemi dopady, ať už jsou kladné či záporné. Vývoj hrdinů holt chce svůj čas, a právě díky této charakterové genezi je víc než dvě a půl hodiny trvající pouť korejských válečníků za přežitím a jejich generála za ctí a slávou, tak výjimečná. ()

MaedhRos 

všetky recenzie používateľa

Silný, nezapomenutelný zážitek, bohužel poněkud zazděný prapodivně přepáleným závěrem - a dost to celé kazí ten Marty Stu s kopím - Yeo-sol mezi všemi těmi sice šablonovitými, ale tak nějak uvěřitelnými a zemitě bytelnými postavami působí jako otravný rozevlátý spratek, který přišel "ukrást show" - a navíc je zahraný tak bezkrevně, až to skoro bolí (sorry, pane Jung). 8/10 ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)
  • Herci i kaskadéři prošli čtyři měsíce před natáčením tvrdým bojovým výcvikem, aby výsledné scény vypadaly co nejautentičtěji. A tak aby byla scéna dobývání pevnosti, v níž během natáčení klesly teploty až zamrzlo i moře, pomocí žebříku co nejvěrohodnější, rozhodli se dokonce herci bojovat doopravdy. Akce a pády jsou proto filmovány bez triků. Přinejmenším jednou se to ale nevyplatilo jihokorejskému herci Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)), který při natáčení specifické scény upadl a poranil si koleno. (dinamit_1)
  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)

Reklama

Reklama