Reklama

Reklama

Nočná mora v Elm Street 5: Dieťa sna

  • Česko Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (215)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Z mojho pohladu bola zatial najlepsia jednotka a aj trojka sa mi pacila, ale uz si na nu dobre nepamätam. Tato pätka bola podla mna uz dost pokazena, chaoticka, divak ani nevedel, ci je to realita alebo sen. Reziser Stephen Hopkins je sice specialista na thrillery, ale aj ked sa snazil, tato cast az tak vydarena nebola, ale aj tak jej davam 3 *, pretoze ma nenudila, ale nemusim ju vidiet viackrat, ako napriklad jednotku... Robert Englund - (Freddy Krueger) +++ Lisa Wilcox - (Alice Johnson) +++ Kelly Jo Minter - (Yvonne) +++ Danny Hassel - (Dan Jordan) +++ Erika Anderson - (Greta Gibson) +++ Nicholas Mele - (Dennis Johnson) +++ Joe Seely - (Mark Gray) +++ Hudba: Jay Ferguson +++ ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Premárnený potenciál. Zmena tónu od rokenrolu štvorky k až gotizujúcemu hororu nevyšiel. Problémom je príbeh, ktorý nikam zásadne neposúva mytológiu a iba variuje témy z predošlých dielov. Najlepším príkladom je Freddyho matka, ktorá tu má väčší priestor než v trojke, no nič nové do príbehu neprináša a ani zďaleka nemá taký mrazivý efekt ako vo svojom predošlom filme. Keď nie je príbeh (ako to bolo vo štvorke), mohli by byť aspoň kvalitné mordy a atmosféra. A to je tak na polovicu. Jedno i druhé tu je, ale bodycount je strašne nízky a i tých snových pasáži je menej ako vo štvorke (darmo, rozpočet bol, ktovie prečo, radikálne okresaný), a tak je výsledkom príjemný no ničím výnimočný 80s horor a posledný klasický diel ságy, predtým než ju zhltla post-moderna. 7/10. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

"Nemôžeš sa vrátiť. Zamkla som za tebou dvere!" - "Ale ja som našiel kľúč." Mne z celej série najviac vyhovuje mrazivá a reálne strašidelná Wesova jednotka. Dvojka bola hrozná a trojka, štvorka a päťka mi splývajú do jedného celku, ktorý pôsobí dojmom, že sa naraz natočil osemhodinový materiál a potom si ho prevzali traja začínajúci sebavedomí týpkovia a každý si z toho zostrihal svoj vlastný film. Päťka sa navyše začína utápať v CGI, čo v hororoch málokedy dopadne dobre. Nepotešia ani fajn, ale inak zameniteľné postavy (až na skvelého otca, ktorý prekonal zaujímavý psychologický prerod zo štvorky). Mnohé vraždy sú prehnané a nechcene smiešne (komiksový fanúšik, anorektička). Oceňujem flashback o splodení Freddyho, väčší priestor pre jeho matku a vynaliezavé schodiskové finále. ()

-Bomba- 

všetky recenzie používateľa

Pátý díl Noční můry v Elm Street je pořád stejně kvalitní jako všechny předešlé díly a oproti minulému čtvrtému dílu je tu méně hluchých míst. Masky jsou jako obvykle na vysoké úrovni a hlavní postava, Freddy Krueger, je opět skvělý. Tato část se trochu stylizovala do comicsových příběhu, což mě jako čtenáře comicsů potěšilo. Robert Englung jako by se pro postavu Freddyho narodil... ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Originalita sice stále neklesá, ale jednotlivé způsoby úmrtí, které dělají mimochodem "Noční můru" tak výjimečnou, chvílemi působí, jako by je někdo narychlo vymýšlel při nedělním obědě. Nojo, jednička a trojka nasadily až příliš vysokou laťku. Navíc je mi blonďatá Alice v porovnání s kudrnatou tmavovláskou Nancy nesympatická jako psovi koupání. Ale abych jen nekritizovala... Hudba opět dokonalá a scény, kdy Freddy vylézá z těla hlavní hrdinky (ať už z dělohy nebo obličeje) jsou prostě eňo-ňůňo. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama