Reklama

Reklama

Ezel

(seriál)
Krimi / Dráma / Mysteriózny
Turecko, (2009–2011), 120 h 12 min (Minutáž: 90–199 min)

Réžia:

Uluç Bayraktar

Hrajú:

Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Tuncel Kurtiz, Rıza Kocaoğlu, Barış Falay, Sedef Avcı, Bade İşçil, Sarp Akkaya, Haluk Bilginer (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(71)

Každá zrada sa začína láskou – a za všetko krásne v živote človek tvrdo platí... Všetko sa to začalo v roku 1997 mladíkom menom Ömer Uçar (İsmail Filiz), jeho dvoma priateľmi Alim Kırgızom (Barış Falay) a Cengizom Atayom (Yiğit Özşener) a dievčinou Eyşan Tezcanovou (Cansu Dere), ktorú Ömer veľmi, veľmi miloval... Nanešťastie však dobrák Ömer až príliš veril ľuďom - a naivne si len preto, že ich mal rád, myslel, že ich pozná... A to sa mu nepekne vypomstilo, pretože tí, ktorým najviac veril a ktorých mal na tomto svete najradšej, ho zradili a zapredali – a tým zničili nielen jeho život, ale i životy celej jeho rodiny! Po anonymnom udaní ho nespravodlivo obvinili z ozbrojenej lúpeže hotelovej herne a úkladnej vraždy člena tamojšej ochranky, súdili a vďaka podstrčeným dôkazom a Eyşaniným nehoráznym klamstvám v súdnej sieni aj usvedčili a odsúdili. Na doživotie – s možnosťou požiadať o prepustenie najskôr po odpykaní tridsiatich rokov...

O dvanásť rokov neskôr, po príšernom utrpení, ktoré mu pripravili tí, ktorým najviac dôveroval a ktorých najviac miloval, je už z Ömera, ktorý je pre celý svet oficiálne mŕtvy, iný muž, a to doslova. Jeho nové alter ego Ezel Bayraktar (Kenan İmirzalıoğlu) je totiž bolesťou a nešťastím zocelený muž, ktorý už má niečo odžité a v ktorého srdci sa namiesto čarovnej naivity, dojímavej nádeje a množstva snov usídlila trpkosť, hnev a túžba po pomste. Len málokto by v jeho peknej, no zvláštne smutnej tvári hľadal podobu s večne usmiatym mladíkom, ktorým kedysi bol a ktorého sa sám v sebe neustále snaží definitívne pochovať - pretože on jediný stojí v ceste Ezelovým plánom posledného zúčtovania s tými, čo ho nemilosrdne o všetko pripravili!

Keď vás sklamú, zradia a hanebne zapredajú tí, ktorým ste v živote najviac verili a ktorých ste najviac milovali, jediné, kvôli čomu ešte stále dýchate a vaše srdce bije je... Pomsta! No aby bola dokonalá, potrebujete nemenej dokonalý plán. A rozhodne nezaškodí, keď vám s ním pomôže niekto skúsenejší, kto už má niečo odžité – a keď vám zároveň s jeho následnou realizáciou pomôže niekto, koho nepriaznivé okolnosti a osud zlomili a navždy poznačili rovnako, ako vás. Ezel našťastie takýchto ľudí po svojom boku má – a jeho najväčším tromfom v tejto náročnej hre o všetko nepochybne je azda najmocnejší a najznámejší istanbulský mafiánsky kmotor Ramiz Karaeski (Tuncel Kurtiz), ktorý vlastne Ömerovi pomohol stať sa Ezelom! (TV Doma)

(viac)

Reklama

Reklama