Reklama

Reklama

Ako vycvičiť draka 2

  • Česko Jak vycvičit draka 2 (viac)
Trailer 1

Ostrov Blp býval miestom, kde Vikingovia vo dne v noci bojovali s drakmi. Potom ale mladý rojko Štikút vycvičil draka Bezzubého, spriatelil sa s ním a všetkým vysvetlil, že ľudia a draky môžu predsa spoločne nažívať v harmónii. Príbeh poskočil o päť rokov dopredu a z Blpu sa medzitým stal dračí raj, kde sa ľudia a draky navzájom rešpektujú a majú sa radi. Štikútova najlepšia kamarátka Astrid je hviezdou obľúbených dračích pretekov, v ktorých hravo poráža ostatných vikinských tínedžerov, zatiaľ čo Štikút dáva prednosť osamelým letom s Bezzubým, počas ktorých mapujú neznáme územia, objavujú nové svety a spoznávajú nových drakov. Jedno z dobrodružstiev ich zavedie do ťažko prístupnej ľadovej jaskyne, ktorá je domovom pre stovky neznámych divokých drakov. Tu sa stretávajú aj s temnou Dračou jazdkyňou, z ktorej sa vykľuje Štikútova dávno stratená matka Valka. Na láskyplné objatia matky so synom ale nie je čas, pretože sa nad spolužitím ľudí a drakov sťahujú mračná, ktoré sa prihnali vďaka Dragovi, mocichtivému samozvanému „dračiemu bohovi", ktorému slúži nafúkaný lovec drakov Eret. Títo dvaja predstavujú nebezpečenstvo, ktoré Štikút s Bezzubým sami neporazia. A preto dávajú dovedna starú partiu, kam okrem Astrid partia aj Pahlt, Soplinos, Rybonoh a dvojčatá Vraska a Tresk. Spolu s nimi sa ale budú musieť postaviť mocnému nepriateľovi aj Štikútov otec, vikinský náčelník Chladnobrv, a predovšetkým jeho matka Valka. Naučiť tento nesúrodý spolok spolupracovať bude nesmierne náročné. Bez nich ale nebudú mať obyvatelia Blpu ani najmenšiu šancu! (TV JOJ)

(viac)

Videá (28)

Trailer 1

Recenzie (809)

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Nebýt nablblé první poloviny, nebýt nablblé první poloviny... To vážně nešlo vymyslet lepší důvod, proč maminka byla 20 let od rodiny? Ta mírotvorná částečně ekologická poselství v těch velkých slovech prostě vyznívala hrozně, to i ve Vinnetouovi slova o míru a sbratření bílých a rudých působí méně trapně. Druhá polovina (od setkání Škyťákových rodičů) pak dohání co se dá, i to sbližování pomocí písně působilo vážně hezky. No a co se týče animace to opravdu naprosto nemá konkurenci, to jsem až čuměl. A John Powell rozjíždí jednu fantastickou melodii za druhou. Co s tím? Ale co, přece to po tragédiích jako Rebelka nebo Frozen nehodím někam na průměr. Protože upřímně i přes ty výhrady to animovanou konkurenci strká do kapsy nejen animací, ale i příběhem. Dám čtyři, i když první polovinu bych s chutí ustřihnul. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $145miliónovTržby USA $177,002,924 Tržby Celosvetovo $621,537,519Tržby za predaj Blu-ray v USA $44,750,967 //počet predaných kusov 2,273,736Tržby za predaj DVD v USA $38,937,022 //počet predaných kusov 2,027,218║ veľmi pôsobivé pokračovanie, ktoré bohužial na úžasný prvý diel nedosiahne, to by sa museli scenáristi a tvorcovia nenormálne vybičovať aby ho prekonali ale aj tak ich zdatný výkon priniesol podarené pokračovanie, so zaujímavou zápletkou, ktorá má hlavu a pätu a nepôsobí ako zbytočná vatová nádstavba ako tomu bolo u Rio2, opäť tu dokázali predať silné emócie, veru aj slza tu ukvapne, prim sú pohodové zábavné momentky a hlavne letecké efektné 3D vývrtky, DreamWorks opäť potvrdzujú že v 3D efektoch sú najlepší /videl v kine 3D verziu: 95%/ ()

Reklama

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Opravdu parádní animák. Líbilo se mi to snad ještě víc než předchozí díl. Animace je opět úžasná. Škyťák i s ostatníma zestárli o 5 let a vydávají se vstříc novým dobrodružstvím. Spolu s draky pořádají závody a žijí pohromadě. Škyťák ale jednoho dne na své výpravě objeví lovce draků, kteří slouží zlému Dragovi. Ten si chce všechny draky podmanit. Taky narazí na svou matku, která drakům pomáhá a stará se o ně. Celá rodina se po dlouhé době znovu shledá. Všichni draci poslouchají svého hodného alfa draka. Poté ale na ně zaútočí Drogo se svou armádou a svým alfou. Škyťák musí spolu s Bezzubkou a svými přáteli ochránit svou vesnici. Nakonec přijme místo náčelníka. "Vystřelte černou ovci!" :D ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

DreamWorks ukazují, že kvalitní animák hned tak zhebnout nehodlá. Druhý Dračí trénink je pořád stejně osobitě animovaný, pořád má jednoduchý, ale funkční příběh a pořád stejně skvěle mixuje humor s emocemi. Tam, kde měla jednička kouzelnou scénu spřátelení se, tam má dvojka neméně kouzelnou scénu rodinného shledání (která hezky přechází z milostného cajdáku do rozverného tanečku). Draci navíc nadále udržují anticukrový trend a zatímco v předchozím filmu hlavního hrdinu nevratně připravili o nohu, tady jednu z hlavních postav dokonce zabijí (a to způsobem nečekaně podlým)! Rozhodně nejde o samoúčelný akt - kromě nezbytného ponaučení, že se ztrátami se musíme vyrovnat a naučit se s nimi žít, nabízí totiž dotyčná scéna završení zdrcujícího zvratu a bezmála apokalyptickou atmosféru, při níž jsem v první chvíli vážně netušil, co se bude odehrávat dál. Kolik animovaných filmů se může výše zmíněnými věcmi chlubit? Výborně funguje také tah s dlouho nepředstaveným záporákem (v první půli filmu se o něm pouze mluví jako o něčem infernálně superstrašném), John Powell opět dodal kus parádní hudby a trapný nakonec nebyl ani nápad s ošklivou a nadrženou vikingskou holkou (zní to hrozně a fakt to tam je - a vlastně už to je vtipné). Jasně, občas je gag silně předvídatelný, občas vážná scéna trvá déle/je vážnější, než by měla, ale - nevadí to, protože draci i jejich kámoši válej a Bezzubka je pořád frajer. P.S. Český dabing podařený, 3D nic moc. 9/10 ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Začíná mi připadat, že tento svět je promyšlenější, než jsem si myslel po prvním dílu. Scénář staví zejména na postavách, které jsou přesně charakterizované, a občas i poněkud překvapivé (v kolika rodinných animovaných filmech můžete narazit na homosexuální podtext?). Akční scény tentokrát nejsou vrcholem, protože běžné dění mezi postavami je stejně zajímavé. Konzultační práce Rogera Deakinse je tu opět vidět a kompozice záběrů je lepší než v mnoha velkých hraných filmech. Kupodivu dvojka, která udržela kvalitativní laťku nastavenu prvním dílem. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (20)

  • Podľa oficiálnych stránok filmu je Štikút 182 centimetrov vysoký. Rovnakú výšku má aj Jay Baruchel, ktorý ho nadaboval. (moviereview)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 177 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 621,5 mil. (NIRO)
  • Keď Štikút (Jay Baruchel) a Astrid (America Ferrera) odchádzajú nájsť Draga (Djimon Hounsou) a opúšťajú Berk, väčšina jeho obyvateľov je ukrytých v podzemnej pevnosti. Hneď ako Drago na Berk o niekoľko dní neskôr útočí, všetci žijú pokojné životy s drakmi v domoch. (canucks333)

Súvisiace novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (viac)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (viac)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (viac)

Reklama

Reklama