Reklama

Reklama

Ako vycvičiť draka 2

  • Česko Jak vycvičit draka 2 (viac)
Trailer 1

Ostrov Blp býval miestom, kde Vikingovia vo dne v noci bojovali s drakmi. Potom ale mladý rojko Štikút vycvičil draka Bezzubého, spriatelil sa s ním a všetkým vysvetlil, že ľudia a draky môžu predsa spoločne nažívať v harmónii. Príbeh poskočil o päť rokov dopredu a z Blpu sa medzitým stal dračí raj, kde sa ľudia a draky navzájom rešpektujú a majú sa radi. Štikútova najlepšia kamarátka Astrid je hviezdou obľúbených dračích pretekov, v ktorých hravo poráža ostatných vikinských tínedžerov, zatiaľ čo Štikút dáva prednosť osamelým letom s Bezzubým, počas ktorých mapujú neznáme územia, objavujú nové svety a spoznávajú nových drakov. Jedno z dobrodružstiev ich zavedie do ťažko prístupnej ľadovej jaskyne, ktorá je domovom pre stovky neznámych divokých drakov. Tu sa stretávajú aj s temnou Dračou jazdkyňou, z ktorej sa vykľuje Štikútova dávno stratená matka Valka. Na láskyplné objatia matky so synom ale nie je čas, pretože sa nad spolužitím ľudí a drakov sťahujú mračná, ktoré sa prihnali vďaka Dragovi, mocichtivému samozvanému „dračiemu bohovi", ktorému slúži nafúkaný lovec drakov Eret. Títo dvaja predstavujú nebezpečenstvo, ktoré Štikút s Bezzubým sami neporazia. A preto dávajú dovedna starú partiu, kam okrem Astrid partia aj Pahlt, Soplinos, Rybonoh a dvojčatá Vraska a Tresk. Spolu s nimi sa ale budú musieť postaviť mocnému nepriateľovi aj Štikútov otec, vikinský náčelník Chladnobrv, a predovšetkým jeho matka Valka. Naučiť tento nesúrodý spolok spolupracovať bude nesmierne náročné. Bez nich ale nebudú mať obyvatelia Blpu ani najmenšiu šancu! (TV JOJ)

(viac)

Videá (28)

Trailer 1

Recenzie (809)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prednedávnom som pozmenil názor na prvý diel, ktorý ma na prvý krát príliš neoslovil. Mám pocit, že podobne to bude aj s dvojkou. Asi je to už vekom, že ma súčasné animáky oslovujú čím ďalej tým menej a splývajú v jeden. Drak dvojka je každopádne výborný animák so sympatickými postavami a epickým príbehom. Lenže neviem prečo som nemal ten pocit strhujúceho príbehu, ktorý v ňom je a ktorý je určený nie síce iba deťom, ale povedzme že divákom, vyberajúcim si iba súčasný kvalitnejší mainstream. Na mňa sa zvraty vo filme odohrávali príliš jednoducho a až vzbŕklo a tým pádom aj emócie hrdinov nepôsobili vždy adekvátne. Je to temnejšie ako konkurencia, ale temnejšie v zmysle tom, že je to na úrovni hraných fantasy. Tie sú však tiež primárne pre deti a ich mantinely a mantinely rozprávok sú v tej temnote značne obmedzené. Áno, zomrie dôležitá postava, ale vďaka tomu nebudem považovať celý film za dospelý, temný príbeh, ktorým by ani byť nemal. Trochu vtipné mi pripadalo ďalšie "ukrátenie o končatinu" a môžeme sa začať vsádzať, ktorá postava to bude nabudúce. 70% s potenciálom zvýšenia po ďalšom vzhliadnutí, najskôr však o pár rokov a snáď už aj s nejakými vlastnými deckami :). ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší animák posledních let? Nenechte se vysmát! Překombinovaný patos plný nudy to je. Z příběhové stránky už film bohužel nemá co nabídnout. Poprvé bylo zábavné to ukrývání a objevování nového, ale teď, když už na dracích jezdí všichni, je to...trapné. Tvůrci mimo to opět vsadili všechny karty na roztomilost Bezzubky, ale ta je vesměs okoukaná. Jak jsem z jedničky byla nadšená, tak jsem z dvojky zklamaná. Obávám se, že budu muset použít i slovo píčovina. No jo, už je to tak. Jestli můj zkažený dojem z animáků nenapraví Mimoni, tak se obávám, že už jim budu muset dát vale. ()

Reklama

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Achjo, lámu si hlavu, co mi na podobných taškařicích vadí. Tak třeba příběh - jeden dredař chce jóóó bojůvkovat a voni mu to néé a nééé vymluvit. Ok, to bych i bral, jenže hoši od fochu sem našroubovali nějaký alfa vobludy a filozofickej mišmaš kolem, abychom měli jako pocit, že je to cůůl (?). Pak mě napadá, že Škyťákovi by měl někdo zalepit púsů, protože to, co z zní pouští, to je fakt na úrovni automatické pračky. Sežehnout scénáristovi kníra dračím flusancem. A do toho je celej film plnej invalidů - a to jako fakt! Jen zopár postav má všechny hnáty, bohužel se to nedá říct o buňkách mozkových. Film plnej obludných detailů - matka, co má radši lobby za dračí práva než rodinu, nadržená blondpipka, fakt hrozně otravnej lovec draků (ou néééé, děte s tím do háje), další hrozně vtipňoučký a pohodovoučký vikinzíčky a navrch ostrov BLB:-) Achjo. Proč animáky dopadají takhle? Zatímco jednička byla fajn, tohle už je nefajn. Kde jsou ti mí milovaní jednorožci, hm? Animáky dneška se propadly na úroveň bezduché zábavičky z dětských koutků někde v hypermarketech. ------------------------- ty kokso, ale jako vážně, co tam dělali ti invalidi? :-))) ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Jako jo, Bezzubku chci domů po celkově roztomilejší dvojce snad ještě víc než před léty... Záhadou mi ale zůstává, proč tyto animované sequely stále automaticky znamenají "větší", "přeplácanější" a "kýčovitější". Věřím, že patřičně dramatický minimalistický oblouk mezi hlavním hrdinou a jeho šupinatým přítelem lze vystavět i bez toho, aniž by se po plátně musela prohánět miliarda draků a vikingských válečníků (povzdech). ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Určitě slabší než geniální jednička, přesto i tohle pokračování má ve spojení s Powellovým úchvatným doprovodem několik nezapomenutelných scén a i jako celek to funguje bez nějakých škobrtnutí. S klidným svědomím to lze zařadit mezi to nejlepší, co se na poli animáků (za posledních léta) vypustilo do světa. 90% ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (20)

  • Alternatívnymi názvami tejto snímky boli aj názvy "Dragon Trainer 2" či "Dragons 2". (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (viac)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (viac)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (viac)

Reklama

Reklama