Reklama

Reklama

Ako vycvičiť draka 2

  • Česko Jak vycvičit draka 2 (viac)
Trailer 2

Ostrov Blp býval miestom, kde Vikingovia vo dne v noci bojovali s drakmi. Potom ale mladý rojko Štikút vycvičil draka Bezzubého, spriatelil sa s ním a všetkým vysvetlil, že ľudia a draky môžu predsa spoločne nažívať v harmónii. Príbeh poskočil o päť rokov dopredu a z Blpu sa medzitým stal dračí raj, kde sa ľudia a draky navzájom rešpektujú a majú sa radi. Štikútova najlepšia kamarátka Astrid je hviezdou obľúbených dračích pretekov, v ktorých hravo poráža ostatných vikinských tínedžerov, zatiaľ čo Štikút dáva prednosť osamelým letom s Bezzubým, počas ktorých mapujú neznáme územia, objavujú nové svety a spoznávajú nových drakov. Jedno z dobrodružstiev ich zavedie do ťažko prístupnej ľadovej jaskyne, ktorá je domovom pre stovky neznámych divokých drakov. Tu sa stretávajú aj s temnou Dračou jazdkyňou, z ktorej sa vykľuje Štikútova dávno stratená matka Valka. Na láskyplné objatia matky so synom ale nie je čas, pretože sa nad spolužitím ľudí a drakov sťahujú mračná, ktoré sa prihnali vďaka Dragovi, mocichtivému samozvanému „dračiemu bohovi", ktorému slúži nafúkaný lovec drakov Eret. Títo dvaja predstavujú nebezpečenstvo, ktoré Štikút s Bezzubým sami neporazia. A preto dávajú dovedna starú partiu, kam okrem Astrid partia aj Pahlt, Soplinos, Rybonoh a dvojčatá Vraska a Tresk. Spolu s nimi sa ale budú musieť postaviť mocnému nepriateľovi aj Štikútov otec, vikinský náčelník Chladnobrv, a predovšetkým jeho matka Valka. Naučiť tento nesúrodý spolok spolupracovať bude nesmierne náročné. Bez nich ale nebudú mať obyvatelia Blpu ani najmenšiu šancu! (TV JOJ)

(viac)

Videá (28)

Trailer 2

Recenzie (809)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Prvý diel radím medzi to najlepšie, čo sa v tomto žánre objavilo. A druhý diel tiež nie je zlý, skoro rovnako dobrý a miestami by som povedal, že ešte aj lepší. Tvorcovia ostali rovnakí, animácia je opäť nádherná, hudba od Johna Powella znovu božská, postavy sú stále sympatické, vtipné a tento krát aj dospelejšie. Jediné čo sa zmenilo je len príbeh, ktorý ma tento krát o niečo vážnejšiu tvár a pribudlo aj kopec akcie. Dvojka ponuka opäť skvelý audio-vizuálny zážitok, zaujímavé Štikútové nápady a aj fajn príbeh, kde sa znovu podaril aj slovenský dabing. Obľúbené soundtracky: Dragon Racing, Together We Map The World, Losing Mom - Meet The Good Alpha, Stoick's Ship, Flying With Mother, Toothless Found. 95% - 5* ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Jednička byla jako zjevení, bavila mě, ale nemam k ní nějaký větší vztah jako k Pixarovkám. Na dvojku jsem neměl žádná očekávání, viděl jsem jen nicneříkající teaser s úplně pozměněným Škytákem. Faktem je, že se jedná o solidní řemeslo s dobrou animací, ovšem trpící ztrátou nějakého puncu zajímavosti. Je to velkolepé, děti to bude bavit, je to dobře natočené, ovšem nevím, jestli jsem jen neměl náladu na animák, ale přišlo mi to takové nuzné, stereotypní až místy nudné. Prostě takové moc předvídatelné, i na Hollywood. Každopádně dvojka sice viditelně kvalitativně nezaostává za jedničkou, ovšem diváci jakoby vycítili, že to taková pecka na kino není a film nemá očekávané výdělky. U Despicable Me bych se divil, u tohoto ne...70% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

DreamWorks ukazují, že kvalitní animák hned tak zhebnout nehodlá. Druhý Dračí trénink je pořád stejně osobitě animovaný, pořád má jednoduchý, ale funkční příběh a pořád stejně skvěle mixuje humor s emocemi. Tam, kde měla jednička kouzelnou scénu spřátelení se, tam má dvojka neméně kouzelnou scénu rodinného shledání (která hezky přechází z milostného cajdáku do rozverného tanečku). Draci navíc nadále udržují anticukrový trend a zatímco v předchozím filmu hlavního hrdinu nevratně připravili o nohu, tady jednu z hlavních postav dokonce zabijí (a to způsobem nečekaně podlým)! Rozhodně nejde o samoúčelný akt - kromě nezbytného ponaučení, že se ztrátami se musíme vyrovnat a naučit se s nimi žít, nabízí totiž dotyčná scéna završení zdrcujícího zvratu a bezmála apokalyptickou atmosféru, při níž jsem v první chvíli vážně netušil, co se bude odehrávat dál. Kolik animovaných filmů se může výše zmíněnými věcmi chlubit? Výborně funguje také tah s dlouho nepředstaveným záporákem (v první půli filmu se o něm pouze mluví jako o něčem infernálně superstrašném), John Powell opět dodal kus parádní hudby a trapný nakonec nebyl ani nápad s ošklivou a nadrženou vikingskou holkou (zní to hrozně a fakt to tam je - a vlastně už to je vtipné). Jasně, občas je gag silně předvídatelný, občas vážná scéna trvá déle/je vážnější, než by měla, ale - nevadí to, protože draci i jejich kámoši válej a Bezzubka je pořád frajer. P.S. Český dabing podařený, 3D nic moc. 9/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prednedávnom som pozmenil názor na prvý diel, ktorý ma na prvý krát príliš neoslovil. Mám pocit, že podobne to bude aj s dvojkou. Asi je to už vekom, že ma súčasné animáky oslovujú čím ďalej tým menej a splývajú v jeden. Drak dvojka je každopádne výborný animák so sympatickými postavami a epickým príbehom. Lenže neviem prečo som nemal ten pocit strhujúceho príbehu, ktorý v ňom je a ktorý je určený nie síce iba deťom, ale povedzme že divákom, vyberajúcim si iba súčasný kvalitnejší mainstream. Na mňa sa zvraty vo filme odohrávali príliš jednoducho a až vzbŕklo a tým pádom aj emócie hrdinov nepôsobili vždy adekvátne. Je to temnejšie ako konkurencia, ale temnejšie v zmysle tom, že je to na úrovni hraných fantasy. Tie sú však tiež primárne pre deti a ich mantinely a mantinely rozprávok sú v tej temnote značne obmedzené. Áno, zomrie dôležitá postava, ale vďaka tomu nebudem považovať celý film za dospelý, temný príbeh, ktorým by ani byť nemal. Trochu vtipné mi pripadalo ďalšie "ukrátenie o končatinu" a môžeme sa začať vsádzať, ktorá postava to bude nabudúce. 70% s potenciálom zvýšenia po ďalšom vzhliadnutí, najskôr však o pár rokov a snáď už aj s nejakými vlastnými deckami :). ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Zhlédnuto v kině. I přesto, že se mi první díl líbil, od tohohle jsem moc nečekal, protože pokračování úspěšných filmů většinou dopadne tak, že je všeho více, ale na úkor kvality, příběhu či něčeho, co udělalo první díl tak úspěšný. O to více jsem byl překvapený, že to není případ tohoto filmu. Ano, je tady mnohem více akce než v prvním díle, nicméně ne na úkor příběhu, emocí či něčeho jiného. How to Train Your Dragon 2 je opravdu skvělým animákem, ale co je hlavní, skvělým pokračováním, který rozvijí jak postavy, tak svět, ve kterém ty postavy žijí. Zmiňovat se o kvalitě animace či dabingu (Cate Blanchett či Craig Ferguson) je dle mého jen plýtvání drahocennými kilobajty. Z kina jsem odcházel v naprosto parádní náladě a to myslím mluví za vše. 100 %. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (20)

  • Keď Štikút (Jay Baruchel) vystrelí šíp na loď jeho otca Chladnobrva (Gerard Butler), strieľa pravou rukou. V knihe je však Štikút ľavák. (Mery235)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 177 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 621,5 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (viac)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (viac)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (viac)

Reklama

Reklama