Reklama

Reklama

Predvianočná nočná mora

  • Česko Ukradené Vánoce (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kultový animovaný film z produkcie Tima Burtona s vynikajúcou hudbou a pesničkami Dannyho Elfmana. Jack Skellington, smutný kostlivec s tekvicovou hlavou a nekorunovaný vládca Halloweenového mestečka, sa nudí. Veď koho by už vzrušoval permanentný Sviatok Všetkých svätých, ktorý v Halloweentowne trvá celý rok? Ani jeho najmilovanejšiu prácu, strašenie detí, ktorú vykonáva svedomito a invenčne, tento rok nik neocenil. Všetkých pobláznili nové hviezdy, populárni upíri, ktorí vytvorili rekord v pití ľudskej krvi za noc. A dokonca vyhrali aj hokejový zápas na cintoríne s lebkou namiesto puku!

Jedného dňa sa Jack náhodou ocitne v susednom Vianočnom meste. Celkom ho uchvátia vianočné sviatky, ktoré doteraz nepoznal všade vládne radosť detí, Santa Claus, jeho darčeky a šťastie dospelých. Aj Jack by rád obdaroval obyvateľov Vianočného mestečka a prekvapil ich počas sviatkov čímsi, čo nikdy nevideli a nezažili Halloweenom! Rozhodne sa im preto zinscenovať Vianoce v haloweenovom šate. V tom mu majú pomôcť jeho priatelia zo záhrobia. Obyvatelia Halloweentownu, umrlci, kostlivci, netopiere, strašidlá a škriatkovia sa už radujú, ako potešia svojich blízkych susedov. Ale nie je to také jednoduché, ako si predstavovali! Unesú toho odpudzujúceho tlsťocha Santu Clausa, aby neškodil, vyrobia krásne hračky a Jack ich nadeľuje deťom Vianočného mesta zo záprahu ťahanom kostrami mŕtvych sobov. No výsledok nie je uspokojujúci. Deti vybaľujú očarujúce umrlčie lebky, prítulné žravé netopiere či nežné bábiky kostlivcov - ale prečo kričia hrôzou a zamdlievajú z hnusu? Protilietadlové delá už mieria na oblohu a snažia sa zostreliť ten diabolský záprah, rozsievajúci do nechápajúcich detských srdiečok zmätok a strach... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (795)

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Caroline Thompson, Tim Burton .. Tahle „předvánoční noční můra“ je téměř rovnicí geniality! Excelentní hudební skladatel Danny Elfman plus Tim Burton plus výborná hororově karikaturní animace = netradiční přesto výtečná pohádka o zájmovém a tvůrčím střetu dvou zcela odlišných svátku! Většinu oné kratičké stopáže jsem zíral na překrásné vizuální efekty a k tomu se skvěle bavil! Už se nemohu dočkat Corpse Bride.. ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Kde jinde budete fandit ne Santovi, ale partě halloweenských příšerek? Kde jinde vám naservírují love story Frankensteinovy nevěsty a kostlivce? Burton pro vás má kopu dalších originálních nápadů. Tohle je krásně morbidní vánoční dáreček, kterému neodolá nikdo, kdo má rád film. Najít ho tak na dívídíčku pod stromečkem... ()

Reklama

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Naprosto úžasné, Ukradené Vánoce Tima Burtona předčily všechny mé představy. Nádherný a neuvěřitelně smutný film vypráví ten nejzběsilejší příběh, jaký si jen dovedu představit. Nejzvláštější na něm je snad jen to, že to prostě není Burtonův film. Chybí tomu takový ten klasický rukopis. Asi tu nikdo nebude souhlasit, ale tenhle snímek je prostě jen a pouze Selicka, Burtonovi patří stejně úchvatná Mrtvá nevěsta. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Ponuré halloweenové mestečko s temnými postavičkami je aj po rokoch príjemnou zábavou. Ako to už v produkcii Tima Burtona býva, konvencie a normalita idú tak trochu bokom. Tento animovaný filmík má určite svojský nápad, ktorý baví od začiatku do konca, muzikálne vystúpenia sú svieže a dodávajú celému feelingu určitú vážnosť a dôstojnosť. Mohlo sa trochu popracovať na tom, aby hlavné postavičky boli viac výraznejšie, inak úplná spokojnosť. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Nech sa snazim akokolvek, nedokazem prist na chut tymto animovanym filmom aj napriek obrovskej kreativite tvorcov pri roznych postavach, pricom maju u mna poklonu podobne, ako aj pri MRTVEJ NEVESTE TIMA BURTONA (2005), pretoze taketo nieco natocit chcelo obrovsku trpezlivost a vela prace a taktiez texty pesniciek, ako i samotny scenar. Mne osobne by tam spievanie vobec nechybalo, skor by som privital, keby tam ziadne spievanie nebolo, ale to by este viac skratilo uz i tak kratky 70 minutovy film. Aj ked v tomto filme sa objavil Burton len ako producent, radsej privitam skor jeho klasicke hrane filmy. Hudba Dannyho Elfmana je skvela, ako vzdy :-) ... 28.05.2009 ___ Danny Elfman - (Spievajúci Jack Skellington / Barrel / Klaun s odtrhnutou tvárou) +++ Chris Sarandon - (Jack Skellington) +++ Catherine O´Hara - (Sally / Shock) +++ William Hickey - (Dr. Finkelstein) +++ Glenn Shadix - (Mayor) +++ Paul Reubens - (Lock) +++ Produkcia: Tim Burton, Danny Elfman +++ Hudba: Danny Elfman +++ ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (26)

  • Postava kostlivce Jacka měla přes 400 hlav, které zachycovaly každou jeho emoci nebo pohyb obličejových částí. (Rollo_Tomasi)
  • Tim Burton se zprvu setkal s odmítavým postojem producentů studia Disney. Až teprve po natočení Batmana, nejúspěšnějšího filmu roku 1989 s milionovými tržbami, se věci začaly hýbat. (Trainspotter)
  • Loutky měly pět prstů (namísto obvyklých čtyř) a pečlivě se synchronizovalo otevírání úst s hlasem. (Trainspotter)

Súvisiace novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (viac)

Reklama

Reklama