Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Tím novinárov sa vydáva do tunelu, aby zistili, čo sa v kanalizácií odohráva a prečo je doň zakázaný vstup. Keď sa však dostanú hlbšie, jeden z nich zmizne a novinári pomaly začnú zisťovať, že niečo tu očividne nie je v poriadku.. (TomX2)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (210)

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Sledovat dokument o natáčení, asi bych se bavil mnohem více: jak musel štáb prolézat spletité sítě podzemních tunelů, místností, hledat podzemní pobořené stavby... To mohla být sranda. Takhle na diváka sem tam vybafne něco velmi těžko identifikovatelného, a konec. I atmosféra si pro jistotu vzala dovolenou. Jak se mám bát, když vím, kdo přežije? Pochvala za realizaci, ale pohlavek za kvalitu. ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle bylo něco úžasného tohle jsem přesně hledal a na toto jsem čekal užasna práce s kamerou prostředí nahání strach podle mně jeden s nejpovedenějších hororu točený kamerou ( viz. Paranormal Activity atd.) tady k tomu nemám co vytknout jsem nadmíru spokojeny dlouho jsem se nebal jako tet drásali my nervy strachy protože tohle mně děsilo hodně. Filmy točen kamerou jsou pro mně vždycky něčím víc a zvlášť když jeto o duchách a když jsi čtu komentáře a různé narážky celkem to neřeším každý vždycky má nějaký názor. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Tunelová pasivita, aneb falešná autentičnost dala zase jednou připomenout, že není nad upřímnou fikci s fantazií.. První půlhodinka seznamování s investigativním štábem australského Janka Kroupy v sukni byla stejně záživná, jako pohled na pět spících Aboriginců v tunelu a jakmile z jejich folklóru vzešlý humanoidní rejsek začne úřadovat, omezí se vše už jen na pár opakujících se činností - funění, hysterčení, běhání, kurvování, či glosy přeživších (to aby se o ně divák nebál) - vše bez pro tento žánr nutné přidané hodnoty.. Obohatili jsme svět o termín „tunelování“ a Ledesma ve svém „brought footage“ ukázal, že funguje i ve filmu - jako divák vložíte nějaká očekávání a zpátky nedostanete nic.. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dobrý námet, ale neubránil som sa pocitu, že tvorcovia to ani zďaleka nevyužili. Úvod bol dosť rozťahaný, aj keď oceňujem snahu o čo najreálnejšie uchytenie príbehu, no skrátiť sa to mohlo. Akonáhle skupina novinárov zalezie do uzavretých vlakových tunelov a nekonečných labyrintov, má to tu správnu atmosféru a môžme iba ľutovať, že z toho nevyťažili viac. Bezdomovec(?) niekedy narobí viac zla ako hocijaký jašter...Minule som videl jedného iba z jedným zubom(otvarák na pivo...). S tým sa však dajú prehrýzť aj krčné tepny, bacha na nich...60%. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Tunel je nízkorozpočtový projekt, ktorý si na svoje nakrútenie zarábal promom cez internet; od fanúšikov i ostatných, ktorí mali možnosť takto pomôcť jeho vzniku. Hoci tvorcovia nakoniec vyzbierali iba štvrtinu naplánovaného rozpočtu, nevzdali to a s využitím svojej fantázie a všetkého čo mali k dispozícii film dokončili. Následne ho dali k dispozícii zadarmo na web; s tým, že finančný príspevok je čisto dobrovoľný, z toho čo sa zarobí bude vyplatený štáb a prípadný ostatok sa použije na ďalší filmový projekt. Takýto uvedomelý prístup mi je osobne veľmi sympatický a vďaka online kampani sa filmík dostal do širšieho povedomia aj bez toho, aby stratil svoju nezávislosť. Príbeh zobrazuje novinársky tím, ktorý sa vydá robiť reportáž do "opustených" tunelov pod austrálskym Sydney, kde sa im začnú diať pochybné veci a sami objavia niečo viac než by chceli. Zo začiatku sa to rozbieha pomaly a ide skôr o dokumentárnu krimi, ktorá je však komplexná a uveriteľná, čo pripraví pôdu na následný napínavý, atmosferický strach z neznáma, ktorý postupne vyvrcholí strašidelnou hororovou naháňačkou v štýle REC / Ils (Them). Dúfam, že si tento počin zarobí dosť na to, aby mohli tvorcovia pripraviť niečo ďalšie, pretože napriek neoriginalite som cítil, že bol spracovaný s podstatným hororovým záujmom a nasadením. Páčilo sa mi to (určite v značnej miere aj preto, že mám slabosť pre prostredie tunelov, metra, kanálov a podobných podzemností v hororoch) a ako zahlásila jedna z postáv; "it was fucking frightening". ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)

Reklama

Reklama