Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kontroverznú francúzsku vojnovú novinárku Elsu (Diane Krugerová) pôsobiacu v Afganistane unesú členovia Talibanu. Únoscovia zverejnia na internete video s termínom jej popravy. Spravodajská služba odhalí, že Elsa sa nachádza v malej dedine na hranici s Pakistanom. Francúzsko vyšle šesťčlennú špeciálnu vojenskú jednotku do nebezpečnej oblasti, kde vládnu rebeli. Elitní vojaci Kovax (Djimon Hounsou), Tic-Tac (Benoît Magimel), Lucas (Denis Menochet), Elias (Raphaël Personnaz), Victor (Alain Figlarz), Marius (Alain Alivon) úspešne oslobodia Elsu z jej väzenia, ale únik domov sa skomplikuje, keď zlyhá pôvodný plán aj vojenská technika. Najťažšia časť misie na všetkých ešte len čaká - strastiplný útek z Afganistanu do Pakistanu a komplikovaný peší prechod cez divoké, pusté a nehostinné pohorie Hindúkuš na hraniciach Afganistanu so severozápadným Pakistanom. Silná, nezávislá žena a vojaci, ktorí ju zachraňujú, sú nútení spoločne čeliť veľmi nebezpečným situáciám, vďaka čomu medzi nimi vznikne výnimočné citové puto, ostré a dôverné. Nesmierne vytrvalí a neľútostní ozbrojení prenasledovatelia sú im však neustále v pätách a postupne likvidujú členov skupiny, ktorej dochádzajú potraviny, sily a opúšťa ich šťastie. Komu z komanda ochraňujúcim novinárku sa napokon podarí prežiť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (430)

teutates 

všetky recenzie používateľa

Seru to, původně sem dal 3 hvězdy no musím zvýšit na 4, nemůžu za tady to omezené hvězdičkováni a punktováni snímku. Taky mne sere ta nesmyslnost, kterou tady čarovně zobrazila Diane Kruger v cele své kráse, jak všichni kvůli feministické kačeně skákali pod kulky. Proč by mněl trpět Djimon a jeho družina kvůli ní, no ne?! Obzvlášť miluju, když se tyto "ženy" snaží vnucovat své návyky, moudrosti a všeznalost ve světě s úplně jinou mentalitou, následně absolutně nechápou, že se potkají s odporem a jejich cenné znalosti zůstanou nedoceněni. Tady tahle Elsa mněla štěstí, že pochází z tak hrdé krajiny jako sou Francouzi, poněvadž ty hned vyšlou zvláštní komando, které kvůli ní hned prořídí své řady. Vahám jak prase no 7/10 si tady tohle zaslouží no Elsu bych vlastnoručně vyflaskal. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Francouzská odezva na Slzy slunce by se snad mohla rovnat s filmem Černý jestřáb sestřelen. Ale urážet tento snímek srovnáním s patetickým a sentimentálním Útěkem ze Sibiře je zlolajné. Celou dobu jsem se skvěle bavila. Nejsem voják, takže je mi úplně fuk, jestli akce vypadají reálně, jsem divák, pro mě je důležité, že se mi líbí jejich filmové pojetí. Vzít tohle do rukou Američani, je z toho neskutečně patetický a sentimentální brak. Francouzi se k tomuto svrabu a neštovicím amerického filmu ani nepřiblížili. ()

Reklama

VojinRyan 

všetky recenzie používateľa

Diane Kruger, Djimon Hounson mojí dvaja obľúbenci. Ale nato, že je to akčný film + dráma tak je to dosť nudné v akčných pasážach. Natočené je to dobre, ale bez gradácie a Francúzi sa mi zdali nezabiteľný pri strelbách tvárov v tvár. Kde zase Talibánci boli asi slepý. Najviac ma upútal odvážny Sniper a jeho smrť bola síce dlhá ale malo to svoj charakter. Režisér si pekne pohrál s krajinou a celkovo s výpravou, sú tam nádherné scenérie a oblasti, kamera pekne prelietava okolo. Ale po dopozeraní filmu som mal neopísateľný pocit. Akoby ma niekto mučil nudením. 110 minút na jednej tónine sa nedá. 3* - 60%. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jeden vytipovanej kousek od Enšpígla, který hrál na neuvěřitelně drsnou notu. Takhle vostrej a chlapskej film jsem vážně neviděl hodně dlouho. Je teda pravda, že ze začátku jsem nechápal příběh a prakticky nic, co se ve filmu dělo. Střihač zřejmě sjel nějakou lajnu, protože tam skákala jedna dějová linka vedle druhý. Pak se ale vlastně hodně jednoduchý příběh rozjel a já čuměl na herce, kteří hráli tak správný chlapy, že i pot byste jim mohli stírat z čela, protože do toho dali vážně všechno. Samozřejmě ale nebyli sami, do cesty se jim připletla Dianka Krugrová, která tady ukázala, že je úplně jedno jak vypadá, pořád je neuvěřitelně skvělá a boží. Mimochodem, nutno dodat, že tady v tom filmu vypadala jako kdyby fakt tou stepí trajdala celý ty dny a noci. Tady jde všecko stranou. Podstatná je skvělá akce, která se střihačovi pro změnu povedla a správnost a chlapáckost, která se ve filmech dnešní doby málokdy nosí. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Celý príbeh sa dá zhrnúť do jednej vety: teroristi unesú v Afganistane novinárku a francúzska špeciálna jednotka ju ide zachrániť. Bolo by to však príliš jednoduché, ak by sme to zobrali len takto. Hoci je príbeh jednoduchý, predovšetkým je poctou všetkým novinárom, ktorí nám približujú dianie v konfliktných oblastiach a taktiež vojakov, ktorí nasadzujú životy pre záchanu druhých. Debutujúci režisér zvládol svoju prácu na výbornú, ale dopomohla mu krásna kamera. Tá sa síce príliš vyžívala v leteckých záberoch, dokázala však priblížiť scény z nezvyčajných uhlov a mala zmysel pre estetiku. Tento francúzsky príspevok sa vydaril a široké plátno zážitok len umocní. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (18)

  • V úvodu filmu byl použit bitevní vrtulník Eurocopter Tiger, později průzkumný Aérospatiale SA 341 Gazelle a přepravní Aérospatiale SA 330 Puma, jehož 2 stroje film doprovázely až do konce. Vojenský dopravní letoun, kterým přiletěli Victor a Kovax byl CASA CN-235M španělského původu. Pátrající bitevní letadla, před kterými se Talibanci ukryli pouze přehozením dek přes sebe, byly Dassault Rafale, jejichž prodejní cena během vývoje v 80. letech natolik stoupla, že je používá pouze Francie a žádný jiný stát. (c.tucker)
  • Záverečnými titulkami film nekončí. Na konci titulkov možno vidieť krátku scénu ako to s členmi špeciálneho tímu dopadlo. (koba)
  • Talibanský velitel Zaief (Raz Degan) byl vyzbrojený československou legendární pistolí ČZ 75B ráže 9x19mm a rumunskou útočnou puškou ráže 7.62x39mm AK Draco Carbine se sklopnou pažbou AIMS a podvěsným americkým granátometem M203 ráže 40x46mm. (c.tucker)

Reklama

Reklama