Reklama

Reklama

Lorax

  • Česko Lorax (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čo je to za svet, v ktorom už nie je ani kúsok živej prírody, pýtate sa? Je to mestečko, v ktorom žije dvanásťročný Ted. Všetko je tu umelé, vrátane zvierat, kvetov a stromov, u ktorých si môžete diaľkovým ovládačom nastaviť jarnú, letnú, jesennú, zimnú a disco variantu. Komu by sa chcelo von, za vysokú a nepriedušne uzavretú hradbu mesta, na ktorej nepriechodnosť dozerajú gorily miestneho vládcu, pána O'Hareho? Tunajší ľudia si na to zvykli a väčšina z nich už dávno zabudla, ako vyzerá skutočná príroda. Lenže Tedova láska Audrey, ako nevyliečiteľná romantická duša, túži po strome "z mäsa a kostí". (TV Markíza)

(viac)

Videá (50)

Trailer 1

Recenzie (225)

giovanni3 

všetky recenzie používateľa

Tak toto byl šedivý průměr, který hlavně srážely šílené písničky. Děj též nebyl bůhví jaký, ač mi je ekologický podtext sympatický. I humoru zde příliš nebylo a to jej měl nejspíše táhnout samotný Lorax. Jenže tento "fousáč" tu byl jen málo a vlastně na "ekologickou obrodu" neměl vůbec žádný vliv. No prostě slabší průměr a jen 2z5. ()

Koryntos 

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem, že to bude větší blbůstka, ale nakonec to šlo, ale já prostě tyhle moderní animáky nemusím, navíc jsem to neviděla v 3D. Je to můj první film v kině po asi 5 letech k tomu viděno v němčině. Nenadchne, ani neurazí. Tak nějak zjišťuji, že tady můžu jít do kina tak maximálně na 2 žánry pohádky a porno, v obojím se nevedou složité konverzace na pochopení a děj si odvodí i blbec. No, holt na složitější filmy mi chybí slovní zásoba a hlavně to, že si to nemůžu stopnout a přehrát znova, když náhodou nerozumím.Ale první pomoc a nahazování srdce pomocí medvědů mě hodně rozesmálo. ()

Reklama

Han22 

všetky recenzie používateľa

Krásná, leč pastelkově kýčovitá animace a za ní se skrývá ekoagitka jak prase. Jak jeden kluk v honbě za svým snem zničil veškeré stromy a druhý kluk pro lásku se rozhodl postavit zlotřilému podnikateli a stromy znovu oživit. A k tomu ještě spousta písniček jak od Disneyho. Normálně asi k zblití, ale musím uznat, že se na to nakonec nekoukalo špatně, bylo tu pár honiček, vtipných postav a nakonec i ta poslední písnička "Nech ho růst" mě dostala. Takže smířlivé 3*. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No cekal jsem nejakou infantilni blbustku a tu jsem dostal, ale zaroven tu je pokus o serioznejsi pribeh, kterej ale vyzniva trochu jako ekologicka agitka a samotny vysvetleni, co se vlastne stalo, navic zabira vic casu nez samotnej pribeh. Postava Loraxe tu je pak vicemene zbytecna. Takze celkove zadna velka pecka, ale sem tam se nakej forek povede, dej se nikde netahne a postavy jsou vzasade sympaticky, takze to ty tri hvezdicky da. ()

bloodline 

všetky recenzie používateľa

Animačne a koncepčne nevydarený pokus s naivnou víziou vymývania malých mozgov od útleho veku. Ťažko si viem predstaviť, že dieťa pochopí fungovanie korporátneho systému na základe kapitalistických pravidiel s beztrestným zneužívaním prírodných zdrojov a hrdo sa pritom odvolávajúc na demokraciu. The Lorax nemal čím nadchnúť. Medzi občasnými vtipnými situáciami a milým zvieracím pozadím sa potulovala nuda umocnená pocitom zabitého času. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (11)

  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)
  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)
  • Tedova postava je pojmenována podle Dr. Seusse, celým jménem Theodora Seusse Geisela. Postava Audrey je pojmenovaná podle jeho druhé ženy Audrey Geisel. (Akesha)

Reklama

Reklama