Reklama

Reklama

Neobyčajný život Timothyho Greena

  • Česko Neobyčejný život Timothyho Greena (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

Sila prírody je nekonečná. Greenovci aj celé mestečko Stanleyville sa poučia, že nečakané situácie môžu priniesť nečakané dary.
Cindy a Jim Greenovci sú mladí manželia zamilovaní až po uši, ktorí si chcú čo najskôr založiť rodinu. Lekár im však prinesie zlé správy, o vlastnom dieťati môžu zatiaľ iba snívať. Greenovci v záhrade zahrabú do zeme škatuľu, v ktorej doslova pochovajú svoje sny a najtajnejšie želania o vytúženom budúcom potomkovi s popisom, ako by mal vyzerať a aké by mal mať vlastnosti. Keď im počas strašnej búrky o polnoci zabúcha na dvere malý zablatený chlapec Timothy, ktorému z členkov rastú zelené výhonky listov a nazve ich mamou a otcom, zistia, že najúžasnejšie veci sa stanú vo chvíli, keď ich najmenej čakáte a najväčšie dary v živote prichádzajú z tých najneočakávanejších strán. Sila prírody sa prejavila a ich syn Timothy Green sa narodil v zemi. Nech už prichádza odkiaľkoľvek, nie je tým, na koho sa podobá, teda  malým nezrelým chlapcom. Cindy a Jim sa zrazu stanú rodičmi a počas niekoľkých najbližších mesiacov ich Timothy naučí viac, ako si kedy mohli naštudovať o výchove detí a rodičovstve. (TV JOJ)

(viac)

Videá (39)

Trailer 1

Recenzie (278)

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Okúzľujúci začiatok, ktorý ponúkol zaujímavú prehliadku továrne na ceruzky a dobre črtajúci sa príbeh, však neobstál počas celého filmu. Bolo to ako keď na začiatku kartovej hry oko, dostanete super karty a keď čakáte na ďalšie tak vám prídu príliš vysoké karty a ste trop. Dosť nevídaný vzťah rodičov a Timothyho ako aj rodinná atmosféra, ktorú sprevádzali a doplnili starý rodičia bola fajn. Slabšie však pôsobil náznak dobrodružstva, ktoré začalo prekvitať medzi dvoma deťmi, ktoré sa vymykali z radu bežných detí. "Humorné góly" často pribrzdila a potlačila prílišná fantázia zasiatia v Tymothyho koreňoch. Obe spomenuté slabiny sa stali protikladom vynikajúcemu prevedeniu filmu, ktoré sa samozrejme nadalo prehliadnuť a tak som mu dal 50%. Dojímavejší zážitok vo mne zanechal film Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Kýčovitá pohádka, která se však velmi sympaticky netváří nijak nabubřele a nepůsobí na mě velkohubým falešným tónem jako je tomu například v Koupili jsme Zoo. Vzhledem k tomu, že kýč mi opravdu nevadí, herci byli ve svých jednoduchých roličkách prostě příjemní a splněné sny je vždycky hezké sledovat, jdu na tři. ()

Reklama

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Přecitlivělý kýč se tak vehementně snaží být feelgood, až je feelbad, neboť v některých scénách s Timothyho rodiči je člověku skutečně trapně. Titulní hrdina je výborně obsazen, stejně jako jeho drsňácká kámoška, ale hysteričtí dospěláci to kazí....a mimochodem, on by opravdu někdo chtěl takové superultramilující rodiče? Ještěže se Timothy nedočkal puberty, to by je musel asi oba zastřelit. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Pokud znáte pohádky o Malíčkovi nebo o květinové panence, přidejte si něco hollywoodského disneyovského balastu, a vyjde vám zhruba podobný film jako tento. Je podzim, zlatavé i načervenalé listí padá ze stromů. Mladý manželský pár se právě dozvídá, že nikdy nebudou moci mít děti. Zdrceni si doma říkají, jaký by jejich syn měl být, co by měl umět, a snaží se do něho projektovat své sny a snahy. Papírky s přáními dají do krabičky a tu zakopou na zahradě. A protože jde o pohádku, z krabičky se působením větru, deště a trávy zrodí chlapec Timothy, s listím na nohou. Mladí manželé ho hned přijmou za svého a snaží se s ním řešit školní věci, šikanu, kroužky, nutí ho hrát fotbal, i když klukovi to nejde... A pak jednoho dne... Jenže to bych již prozradil konec pohádky. Přestože je příběh stavěný jako pohádka, jsou zde ozvěny reality – stávka proti zavření místní továrny, adopční pohovor apod. Na druhou stranu se pak nedá nezeptat po logice věci (když kluka hlásíte na školu, musíte ho mít v dokladech, když kluk ze dne na den zmizí, asi to vzbudí podezření) o po logice vztahů. Protože i postavy jsou hodně prvoplánové – ať jde o mladý manželský pár (kde v roli manželky opět uvidíme oblíbenou Jennifer Garner), nebo tatínka manžela, který prý nikdy synovi na zápasy nechodil. Ostatně postava jakoby dědečka není nijak víc využita, jen vždy někde postává a sem tam utrousí nějakou repliku. Podivné je i směřování filmu – rodiče exponují do svého dítěte své vlastní tužby a přání. Ale nikde není řečeno, že právě to je špatně a jestli si tuto skutečnost vůbec nakonec uvědomili. Navíc starost o dítě většinou neznamená dostat skoro již dospělého, 12letého kluka, ale piplat se s dítětem od kolébky (a utírat mu pokakaný zadeček nebo když se poblinká) – i tento rozměr film postrádá. Vedení filmu je rozporuplné – některé scény dýchají fantazií, jiné, zvláště ty s rodiči, jsou zbytečně přehnané, až karikované. Vlastně nejlépe hraje představitel Timothyho, CJ Adams, což je u rodinného dramatu poněkud tristní výsledek. Celá pohádka tak sice má své kouzlo, ale celkový dojem je rozpačitý. ()

Ajinka126 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv osobně zbožňují fantasy žánr, tak tohle nebyla šálka dle mého gusta. Celková ta myšlenka, že se jim zjeví syn ukutý z hlíny a rostlin na mě působil nepromyšleně. I když samotné to povídání o jejich společném životě a o Timothyho kvalitách se mi moc líbil, tak celá ta myšlenka, začátek a konec na mě neudělal dobrý dojem. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (5)

  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)
  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené