Reklama

Reklama

Neobyčajný život Timothyho Greena

  • Česko Neobyčejný život Timothyho Greena (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

Sila prírody je nekonečná. Greenovci aj celé mestečko Stanleyville sa poučia, že nečakané situácie môžu priniesť nečakané dary.
Cindy a Jim Greenovci sú mladí manželia zamilovaní až po uši, ktorí si chcú čo najskôr založiť rodinu. Lekár im však prinesie zlé správy, o vlastnom dieťati môžu zatiaľ iba snívať. Greenovci v záhrade zahrabú do zeme škatuľu, v ktorej doslova pochovajú svoje sny a najtajnejšie želania o vytúženom budúcom potomkovi s popisom, ako by mal vyzerať a aké by mal mať vlastnosti. Keď im počas strašnej búrky o polnoci zabúcha na dvere malý zablatený chlapec Timothy, ktorému z členkov rastú zelené výhonky listov a nazve ich mamou a otcom, zistia, že najúžasnejšie veci sa stanú vo chvíli, keď ich najmenej čakáte a najväčšie dary v živote prichádzajú z tých najneočakávanejších strán. Sila prírody sa prejavila a ich syn Timothy Green sa narodil v zemi. Nech už prichádza odkiaľkoľvek, nie je tým, na koho sa podobá, teda  malým nezrelým chlapcom. Cindy a Jim sa zrazu stanú rodičmi a počas niekoľkých najbližších mesiacov ich Timothy naučí viac, ako si kedy mohli naštudovať o výchove detí a rodičovstve. (TV JOJ)

(viac)

Videá (39)

Trailer 1

Recenzie (278)

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Okúzľujúci začiatok, ktorý ponúkol zaujímavú prehliadku továrne na ceruzky a dobre črtajúci sa príbeh, však neobstál počas celého filmu. Bolo to ako keď na začiatku kartovej hry oko, dostanete super karty a keď čakáte na ďalšie tak vám prídu príliš vysoké karty a ste trop. Dosť nevídaný vzťah rodičov a Timothyho ako aj rodinná atmosféra, ktorú sprevádzali a doplnili starý rodičia bola fajn. Slabšie však pôsobil náznak dobrodružstva, ktoré začalo prekvitať medzi dvoma deťmi, ktoré sa vymykali z radu bežných detí. "Humorné góly" často pribrzdila a potlačila prílišná fantázia zasiatia v Tymothyho koreňoch. Obe spomenuté slabiny sa stali protikladom vynikajúcemu prevedeniu filmu, ktoré sa samozrejme nadalo prehliadnuť a tak som mu dal 50%. Dojímavejší zážitok vo mne zanechal film Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko. ()

Dont 

všetky recenzie používateľa

Často tuze kýčovité, až to zavánělo trapností, jindy docela vtipné a osvěžující. Celé to stojí (a zároveň padá) na sice originálním, ale jinak nijak zvlášť chytrém nápadu, který postupem času dostává stále větší trhliny. Chtěl jsem Timothymu dát šanci a hrát s herci hodinu a půl tohle divadlo, ale v mých očích se to sesypalo v momentu, kdy z nepochopitelného důvodu pokračuje vyprávění příběhu i „přes limit“. Ten nenadálý zájem chladné sociální pracovnice o vyvrcholení příběhu jsem už nesdílel. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film se mi líbil i přes spoustu ale. Jennifer Garner nemám zrovna v oblibě, přesto jsem ji tu s přehledem zkousla, a to samé bych mohla říct o ne zrovna dvakrát sympatickém herci Joelu Edgertonovi. Za to ten kluk CJ Adams, jak jsem se tu dozvěděla, byl skvělý. Jeho ksichty, jak dokázal postavu vykreslit naprosto přesvědčivě alias, že nemá ani páru, jak se normálně chovat, je neuvěřitelně milý a všechno. No prostě splňuje přání svých rodičů. Neskutečný námět, který mě zaujal a sice se smutným koncem, no ale jak se to vezme.....Hello young man. - Hello old boy. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Pokud od toho nečekáte nic než pohádku, pak je vše zřejmě v pořádku. Ale já s touhle - místy hloupoučkou - podívanou spokojená nejsem. Film až na pár dobrých momentů překypuje tím úsilím rodičů, kteří mají ze svého "syna" jen figurku, hystericky se jej snaží nutit do všech možných aktivit, aby se jim splnila představa "dokonalého dítěte" a nemuseli se za něj stydět, nedbajíc na synovy potřeby/tužby. Tihle "dokonalí" rodiče jsou tedy tím nejhorším na celém filmu a když vezmete v potaz, že se takto chovají v 90% scén, celkový dojem je jasný. Tedy hlavně špatný. V tomhle jsem tedy za jedno s Boogeymanem, mít takové akční rodiče, tak si asi začnu hledat větev ;) Garner s Livingstonem navíc nejsou úplně nejschopnější herci a když mají hrát dvě příšerné nesympatické postavy,.. no, je to jasné. V některých scénách jsem byla rudá až za ušima, jak mi za všechny zúčastněné bylo trapně ("hudební představení", vítězný gól..). Možná si to jen beru osobně, každopádně až na dětské herce na tom opravdu nic dobrého nenacházím. ()

kareen 

všetky recenzie používateľa

Celkem ucházející rodinná fantasy, která však až příliš tlačí na pilu, co se týče patosu. Ano chápu, je to film od Disneyho, ale i tam by si měli občas uvědomit, že méně je někdy více. Také bych uvítala větší propracovanost charakteru malého Tima, takto působil sice sympaticky, ale odosobněle. Je však možné, že to byl záměr, aby vypadal více mysticky. Celkově průměr, tedy za tři. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)

Reklama

Reklama