Reklama

Reklama

Sedem svedkov

(TV film)

Televízny film podľa námetu Petra Karvaša o medziľudských vzťahoch. Film sa zamýšľa nad ľahostajnosťou a odmietaním spoluzodpovednosti v prípadoch, do ktorých nemôže zasiahnuť zákon. Dramatický pôdorys filmu je veľmi jednoduchý. Dvaja kriminalisti sa usilujú počas nočného vyšetrovania zrekonštruovať zločin, ktorý sa udial za bieleho dňa takmer pred očami verejnosti. No autor sleduje nielen kriminálnu líniu príbehu. Svedkovia, ktorých si vyšetrovatelia predvolávajú, predstavujú každý svojím spôsobom iný variant zbabelosti či alibizmu. (RTVS)

(viac)

Recenzie (40)

argenson 

všetky recenzie používateľa

Možná jsem měl trochu problém ztotožnit se s přidrzlým vystupováním svědků vůči autoritám socialistické kriminalistiky, ale jinak jsem Sedem svedkov zkonzumoval zcela bez výhrad. Od první vteřiny famózní kamera, na relativně malém časovém prostoru bravurní kresba devíti psychologických portrétů a super pointa k zamyšlení. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobre som nepochopil, prečo to vysoké hodnotenie. Petra Solana mám rád, Peter Karvaš napísal niekoľko vynikajúcich hier a známych a dobrých hercov tam bolo tiež dosť. Len mi to celé pripadalo také nevyladené, ako keby to robili v časovom strese. Postavy boli na môj vkus príliš figúrkovité a keď už chceli tvorcovia porušiť klasickú výstavbu dramatického diela, tak ju mali niečím zaujímavým nahradiť a nie nechať zaniknúť do stratena. Jediné, čo z hry pretrvalo je nezáujem zasiahnuť. S tým rozdielom, že dnes si účastníci namiesto zasiahnutia všetko nahrávajú na mobily. ()

Reklama

Bigrambo 

všetky recenzie používateľa

Opravdová slovenská perla aneb jak s minimálními prostředky dosáhnout maximálního filmového zážitku! A opravdu stačí málo – dvě místnosti a deset herců. Tento náhled do hlav a přemýšlení lidí, kteří se stali svědky zločinu, se totiž opírá o výborně napsaný scénář! Již od prvních minut mi bylo jasné, že tento výslech „uvědomělých“ občanů bude poutavý a zajímavé odkrývání psychologických profilů nejen svědků, ale i vyslýchajících detektivů, mi po celou hodinu nedovolilo ani na chvíli odtrhnout oči. Takže mé jednoznačné doporučení – určitě si tento snímek nenechte ujít! ()

Karlas 

všetky recenzie používateľa

Pozoruhodná a drsná psychologická sonda do spletité pavučiny výslechu skupiny osobnostně narušených svědků brutální vraždy mladé dívky. Příběh dvou rozdílných postav vyšetřovatelů, jež čelí nejen aroganci, cynizmu a zbabělé lhostejnosti, ale také sobě navzájem. Dokonalá podívaná, z které se místy zvedá žaludek. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi silná slovenská herecká zostava sa zišla v podarenej kriminálke, ktorá si v pohode vystačila s jednou miestnosťou, dvoma vyšetrovateľmi (Mistrík, Muller) a siedmimi svedkami jednej udalosti, pri ktorej zomrela jedna žena. Solan sa šikovne vyhol "súdruhovaniu" i propagande a sústredil sa na čistú prácu vyšetrovateľov. Miestnosť takmer neopustíme, dvere sa otvoria iba do chodby čakárne. Každý svedok je iná povaha, film stojí len na hereckých výkonoch a dialógoch, preto nemusí sadnúť každému. V závere potešila účasť Viery Strniskovej. Na tv film veľmi slušné. 80%. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama