Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojdielny televízny film podľa rovnomenného románu Rudolfa Jašíka zobrazuje realistický obraz života a medziľudských vzťahov počas 2.svetovej vojny v zmiešanom slovensko-nemeckom prostredí mesta Pravna a blízkej dediny Planice, ako aj života a vzťahov medzi vojakmi na východnom fronte. Z tohto hľadiska dej sleduje jednotku slovenských vojakov, ich poznávanie, že bojujú za cudzie záujmy, ich nespokojnosť a nedôveru voči všetkému a najmä voči dôstojníkom. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

hippie2222

hippie2222 (hodnotenie, recenzie)

Přidávám se k těm, koho zklamal amatérismus na všech frontách. Ve srovnání s dnešním filmařským řemeslem prakticky nekoukatelný, i v kontextu doby pak bohužel podprůměr. Škoda, asi ani nevím o pořádným filmu s podobným tématem.

JZaborsky

JZaborsky (hodnotenie, recenzie)

Tenhle film bych rád někdy viděl. Kdysi jsem četl Jašíkův román (strašně šokující je ten konec, kdy se člověk najednou ocitne před větou, kterou už autor nestihl dopsat....) a docela by mě zajímalo, jak vypadá jeho TV verze...Každopádně to utrpení slovenských vojáků na východní frontě (v případě Jašíka autobiografické) si z románu pamatuju dodnes.

Reklama

Reklama