Reklama

Reklama

Ať žije myš

  • angličtina Long Live the Little Mouse
Animovaný / Krátkometrážny
Česko, 1993, 6 min

Obsahy(1)

Podobenství o lidské dvojakosti a farizejství, o rozporu mezi myšlenkou a skutečností. Příběh ztvárněný formou kombinované kreslené grotesky (Česká televize)

Recenzie (6)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Samozřejmě, že je nová doba už znát. Dokonce myš vypadá jako česká verze Mickeye Mouse a celé je to jen další miniaturou na téma, které všichni tak dobře známe z Toma a Jerryho. Takže výsledný dojem skutečně jen záleží na tom, zda máte rádi Koutského kresbu či nikoli. ()

Reklama

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Od Pavla Koutského je to pro mě první snímek, takže těžko srovnávat. Zde pozorujeme hranou složku kombinovanou s animovanou. Trochu mi to připomínalo hrátky Toma a Jerryho. A ten chlamající se chlápek byl vůbec nejzajímavější. A samozřejmě klasická hudba Petra Skoumala. Rovnou ale říkám, že jsem těžko objevoval ten rozpor a dvojakost o jakých se v úvodním textu mluví. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Prepojenie hraného filmu s animovaným tentoraz príliš nefunguje. Takmer všetko z filmu pripomína čosi, čo tu už roky je. Muž pozerá v telke animovanú variáciu Toma a Jerryho (čo vystihol už komentátor Severus007). Pointa o dvojtvárnosti ľudského konania príde s nechutným posledným záberom. Bez vtipu, s minimálnym poučením. Pripomína to skôr nasilu vycucaný kŕč z poviedok pre literárnych pubertiakov, milujúcich pointy posledných viet. Koutského animácia je rozkolísane - neučesaná. Ťažko sa na ňu zvyká. Pripomína isté typy obrázkov z časopisov ako Roháč, Dikobraz, Charlie Hebdo či Jyllands-Posten. U nich je tiež podobný zmysel pre humor. Nasilu vtipný, kus vulgárny, no pritom moralizujúci z hľadiska dobového newspeaku generovaného aktuálnym vnímaním ľudských práv. ()

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Česká verze Toma a Jerryho v zajímavé, krásné animaci Pavla Koutského. A vůbec nejlepší byl ten vytlemenej chlap, co se na to celé díval ve svém obýváku. [48. hodnocení, 6. komentář, 63%] ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama