Reklama

Reklama

Mladého spisovateľa Nicka Carrawaya (Tobey Maguire), ktorý má pred sebou sľubne sa rozvíjajúcu kariéru, na jar roku 1922 osud priveje zo stredozápadu do New York City, meste formovanom veľmi voľnou morálkou, skvelým džezom, vplyvnými pašerákmi alkoholu a do astronomických výšin stúpajúcimi akciami. V honbe za splnením amerického sna sa Nick stane susedom tajomného milionára Jaya Gatsbyho (Leonardo DiCaprio), pravidelne usporiadajúceho nepredstaviteľne pompézne večierky. Na druhej strane zálivu býva Nickova pôvabná sesternica Daisy (Carey Mulligan), do ktorej je excentrický Jay už nejaký ten piatok zdanlivo beznádejne zamilovaný. Jeho láska je totiž vydatá za iného, jej manželom je záletný aristokrat Tom Buchanan (Joel Edgerton)... Vďaka Jayovi, ktorý si od priateľstva s ním sľubuje šancu napriek všetkému predsa len získať milovanú ženu, Nick možno až príliš dokonale spozná fascinujúci svet horných desaťtisíc zvonka i zvnútra spozná. Svet, ktorý ho napokon inšpiruje k napísaniu pútavého príbehu o nemožnej láske, nezničiteľných snoch a nepredstaviteľnej tragédii – svet nie nepodobný tomu skutočnému... (TV Markíza)

(viac)

Galéria (209)

Súvisiace novinky

Po Velkém Gatsbym za Elvisem Presleym

Po Velkém Gatsbym za Elvisem Presleym

04.05.2014

Muži v černém nás sice naučili, že „Elvis není mrtvej. Odletěl domů.", tohle zakončení ale u jeho nové biografie nečekejte. Ve Warner Bros. ji totiž chystají s muzikálovým klasikem Bazem Luhrmannem … (viac)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (viac)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (viac)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (viac)

Reklama

Reklama