Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrajú:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (220)

larelay 

všetky recenzie používateľa

velke negativum tohto serialu je jeho nevyvazenost jednotlivych dielov. Herci sa mi pacili, horsie to bolo s reziou, kde reziseri podla mna nevedeli s hercami pracovat a ani ich usmernit tym spravnym smerom. Cele to bolo trosku nekoherentne, take bez ladu a skladu, ale rozhodne som vydrzala pozerat vsetky diely a nenudila som sa takmer nikdy, hoci ku koncu casti zacali stracat na dychu. Ak bude dalsia seria, rozhodne sa jej nevyhnem. ()

Mashak 

všetky recenzie používateľa

Tleskám slovákům kteří mají koule dělat tyhle projekty, i když je někdo bezvýznamný nazve amatérskou fraškou! Mesto tieňov a teď tenhle výtvor jsou pomyslným světlem na konci tunelu... Hodnotím po dvou dílech, které mě bavily víc než jsem čekal. Samotná epizodní linka v obou případech nebyla zlá, tam se to lámat nejspíše nebude. Otázkou je, kam povedou dlouhodobé linky, tedy ty soukromé. Ale fandím tomu a doufám ve vzrůstající tempo! ()

Reklama

marlon 

všetky recenzie používateľa

Osobne ma seriál tak trocha prekvapil, nakoľko som čakal totálnu sračku. Takto sa na to dá pozerať, aj keď niektoré scény a najmä samotná hlavná postava vyvolávajú úsmevy na tvári. Každopádne moje hodnotenie výrazne ovplyvnil vedľa hudobného podmazu najmä výkon Žeňu Libezňuka, herca ukrajinského národného divadla v Prešove, ktorý všetkým účinkujúcim ukazuje, čo herectvo vlastne je. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Trochu prilepšujem, aby bolo jasné, že nie som a priori zaujatý proti akémukoľvek novému slovenskému seriálu. Hoci je to aj krajne neosobitá, totálna kópia zahraničných vzorov, zároveň je to dôkaz, že slovenská seriálová tvorba dokáže viac ako sa iba pretekať v tvorbe remeselne príšernej a prekombinovanej vzťahovej žumpy. ()

Dado 

všetky recenzie používateľa

Dr. Ludsky ma veľmi príjemne prekvapil a podľa môjho názoru patrí spoločne s Mestom tieňov na špicu vlny slovenských seriálov, ktorá znenazdajky zaplavila naše televízie v posledných rokoch. Kvalitný scenár, veľmi dobré herecké výkony, perfektné hlášky, prestrihy na naše hlavné mesto v americkom štýle. Viacerí tu prítomní namietajú, že ide o vykrádačku úspešnejších seriálov na čele s Dr. House, no filmový priemysel sa predsa rozrástol natoľko, že v dnešných časoch je už dosť obtiažne prísť so skutočne originálnym nápadom. (70%) ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

  • Seriál mal pôvodne vzniknúť v roku 2009 s plánovaným nasadením v roku 2010, no jeho nakrúcanie začalo až 12. júna 2010 a premiéru mal na jar 2011. (fugyx)

Reklama

Reklama