Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrajú:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (220)

Bouřka 

všetky recenzie používateľa

Tak po prvním díle musím konstatovat velkou spokojenost. Je to moderní, je to současný, se skvělou muzikou. Hlavní hrdina je velmi charismatický a má nejlepšího českého dabéra. Kdybych nevěděla, že je to slovenský seriál, klidně bych si myslela, že je německý nebo francouzský. Na televizní seriál fakt povedený. ()

ti88na

všetky recenzie používateľa

Súdny znalec - štátny zamestnanec jazdí na miliónovom aute, býva v hausbote, fajčí cigary a pije drahý chľast. Realita ako sviňa. Tak veľmi chceli tvorcovia vykradnúť Dr. Housa až sa zabudli prispôsobiť slovenským pomerom. Dosť blbé, keďže ide o seriál zasadení na Slovensko. Alebo nám chceli povedať, že aj tak každý berie úplatky tak čo sa budeme trápiť s prispôsobením majetkových pomerov k zamestnaniu hlavného hrdinu? ()

Reklama

alienemo 

všetky recenzie používateľa

Veľa som od tohto seríálu nečakal. Už z pôvodných upútaviek bolo jasné že pôjde o mix vykrádačiek zahraničných seriálov. V ramci slovenskej tvorby nadpriemer. Inak je to priemer. Výkony herecke sú fajn, herci sympatický. Je treba popracovať na dialogoch a hlavne na hudbe. Nechápem prečo všetky slovneské seriály majú v pozadi rovnaku hudbu. Hlavne v Ludskom je to do uši bijúca nevhodnosť. V každom prípade čakám na ďalšie diely a uvidíme či si to jojka dokáže udržať aspoň v tejto úrovni, poprípade to vylepšiť ()

insurgentes 

všetky recenzie používateľa

Projekt se chce vézt na vlně brutálních napravovačů po vzoru Zdeňka Pohlreicha, jen prožluklé hospody zaměnil za špitály. Je zajímavé, že zatímco Šéf své pravdy sype takřka v přímém přenosu a rozhodně nepůsobí dojmem, že by si s tím musel bůhvíjak lámat hlavu, scénáristi tohohle pokusu na to měli klid a neskonale víc času, a přesto nedovedou zargumentovat dost banální principy a jejich maňásek v hlavní roli tím pádem vyznívá trochu neurčitě. Což by tedy tak rozhodně nemělo být, jinak je to vybočení z žánru a totální neporozumění. ()

sunfreedom 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím slovenskou verzi. Že se bude jednat o parafrázi na House jsem pochopil už z českých ukázek na Primě. No a co. Horší, než tohle, je český dabing. Z principu dabing nechápu... originál má lepší zvuk, člověk pochopí o polovinu víc vtipů (pokud tam jsou) a ještě se něco přiučí z cizí řeči. Ale dejme tomu, že poslouchat Sandru a Lukase na TV Barrandov by asi bylo silný kafe... ale k***a, dabovat slovenštinu??? Musím tak dát zavděk internetu, bo nemám kabelovku. Jsem ročník, co zažil federaci jen v lavici základní školy... a po pěti dílech jsem nerozuměl až na jedno slovo úplně všemu. A přijde mi to naprosto normální. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

  • Seriál musel být přejmenován na Dr. Dokonalý a jeho další díly se ocitly v nebezpečí kvůli žalobě, kterou podali scenáristé první série Stano Dančia ml. a Roman Olekšák, kteří požadovali, aby společnost Slovenská produkčná nové jimi nepsané díly nevysílala. (Mr.Atsor)
  • V seriálu se často objevuje Ludského červené BMW, automobilka BMW je sponzorem seriálu. (simply)

Reklama

Reklama