Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh študentky Jarky. Je to príbeh mimoriadne zaujímavý práve pre skromnosť hlavnej hrdinky. Svoje konanie považuje za celkom samozrejmé a prirodzené, jednoducho nemôže konať inakšie. Jej hlboký a precítený humanizmus, jej dôsledný pocit zodpovednosti sú skutočne neobyčajné a zriedkavé, a je dobré, že sa o nej a o jej živote dozvedia mnohí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Film niečo nahryzne, teda nejaké stránky adopcie, ale inak je to len scenáristická bieda. Filmu sa nepodarilo zaujať, a zostáva len pocit z divného konania viacerých ľudí. ()

tatka odpad!

všetky recenzie používateľa

Tento majsterštyk zbaví každého nostalgie za zlatými časmi slovenskej filmárčiny. Otrasná socialistická agitka o tom, KDE a ČO sú skutočné hodnoty . Mladá pipina so spolužiakmi z univerzity si dá socialistický záväzok, ide do decáku potešiť tie úbohé detičky so smutnými očičkami. Vtedy sa totiž deckám z decákov neplatili dovolenky v Grécku, ani sa im nevozili kamióny plyšákov. Keďže oná pipina nemá frajera, ani psa, podľahne čaru smutných očičiek a jedno z nich si začne brávať na víkendy domov. Situácia sa zamotáva, aby sa nakoniec rozmotala a prišlo sa na to, že najväčšia hodnota je potešiť tie smutné očičká. V dnešnej dobe by ju vedenie domova žalovalo za psychické škody, napáchané na decku. Strašné, príšerné interiéry, blbá kamera, otrasná hudba, Kňažko ako 20ročný študent......mínus 5 hviezd. ()

Reklama

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Dobrá duša Kamila začne v zväzáckom nadšení dochádzať do decáku za účelom pravidelnej potechy sirôt a iných nešťastných nezletilcov. Na rozdiel od spolužiakov, ktorí si akurát odškrtnú dobrý bod v kádrovom posudku, ju táto bohumilá aktivita chytí natoľko, že si s jedným dietkom navzájom vytvoria emocionálne puto, aby si ho následne po istých peripetiách adoptovala a tým si definitívne skomplikovala život. Jej nezištný a obetavý počin totiž väčšinou nenachádza pochopenie, ale naša hrdinka sa tvári, že jej to nevadí, pretože pozná skutočné hodnoty. Och. V tejto naivnej inscenácii s nadpriemerným výskytom Magálovcov a Gogálovcov nechýbajú klišovité frázy typu "rozžiarené detské očká" a káravo zdvihnutý ukazovák smerom k malomeštiactvu (alebo čomu), ale aj tak má isté čaro. PS: Kamila Magálová si pravdepodobne pre zrovnanie karmy o tri roky neskôr pre zmenu zahrala potomka odloživšiu krkavčiu mater vo filme Chlap prezývaný Brumteles. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama